Nogomet

Sanjski večer Salaha na Anfieldu: Liverpoolov prvi strelec napolnil mrežo Watforda

Liverpool, 17. 03. 2018 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kar štiri gole je prispeval Liverpoolov egiptovski as Mohamed Salah, rdeči pa so na tekmi 31. kroga Premier League ponižali Watford (5:0) in se s tekmo več približali drugemu Manchester Unitedu na ravno toliko točk zaostanka. West Bromwich s porazom v Bournemouthu že praktično odpisan v boju za obstanek (1:2), Everton in Crystal Palace do pomembnih gostujočih zmag.

Mohamed Salah je zdaj zabil že 28 golov v tej sezoni Premier League, ki je zanj že zdavnaj najplodnejša v profesionalni karieri. Egipčan za zadetek trenutno potrebuje vsega 85 minut na tekmo (2393 odigranih), prispeval je tudi devet podaj.

Mohamed Salah je bil na Anfieldu spet neustavljiv, Egipčan pa se je na dve tekmi četrtfinala Lige prvakov z Manchester Cityjem dobra dva tedna pred obračunom s fanti iz sosednjega mesta "ogrel" na ligaškem dvoboju z Watfordom.

Sršeni so bili nemočni, najboljši afriški nogometaš minulega leta jih je načel že v četrti minuti, nato pa v zaključku prvega polčasa zadel še po podaji Andyja Robertsona.

Mohamed Salah se po nobenem zadetku ne pozabi zahvaliti za "pomoč z neba".
Mohamed Salah se po nobenem zadetku ne pozabi zahvaliti za "pomoč z neba". FOTO: AP

Pri prvem golu je prodrl v kazenski prostor z desne in nato preigral Miguela Angela Britosa ter natančno zaključil z desnico. V 39. minuti je nato izkoristil še predložek Robertsona za 2:0, Liverpool pa je odlično odprl tudi drugi polčas. Že v 49. minuti je Salah ob črti avta na desnem boku zastal in poslal žogo proti Robertu Firminu, Brazilec pa se je odlično znašel in z notranjim delom stopala ukanil Orestisa Karnezisa.

Niz brez ligaškega poraza na domači zelenici še traja
Salah je v 77. minuti zaokrožil prvi hat-trick v rdečem dresu, potem ko je prodrl v 16-metrski prostor in z levico v padcu zadel ob spremstvu kar petih  nasprotnikov. A ni se ustavil, poker golov mu je uspel v 85. minuti, ko je Karnezis najprej ubranil poskus Dannyja Ingsa, žoge pa ni zadržal in Afričanu ni bilo težko zadeti še četrtič.

Cenk Tosun (v modrem dresu) v zadnjem času blesti.
Cenk Tosun (v modrem dresu) v zadnjem času blesti. FOTO: AP

Liverpoolčani so petemu Chelseaju z novo zmago pobegnili na sedem točk prednosti in še podaljšali nepremagljivi ligaški niz na domačem stadionu, ki je že vso sezono neosvojljiva trdnjava. Watford razen priložnosti, ki ju nista izkoristila Roberto Pereyra in Richarlison, niso pretili, vseeno pa z osmimi točkami naskoka pred 17. mestom ostajajo na varnem kljub drugemu zaporednemu porazu.

Pomembni zmagi Evertona in Crystal Palaca
Do pomembne zmage je po petih neuspešnih tekmah prišel Everton, za katerega je dva gola prispeval novinec v liverpoolskih vrstah Cenk Tosun (2:1). Stoke City je na stadionu bet365 ostal praznih rok, medtem ko je vroči turški napadalec zabil že tretji in četrti gol na zadnjih treh tekmah. Modri so po njegovi zaslugi povedli v 69. minuti, po izenačenju domačih lončarjev pa je nekdanji član Bešiktaša v mrežo pospravil predložek Thea Walcotta v 83. minuti.

Stoke je od 30. minute ostal brez robustnega vezista Charlieja Adama, ki je grobo štartal na Wayna Rooneyja, rdeče-bele pa je v 77. minuti razveselil vsaj uspešen prosti strel Maxima Choupa-Motinga, ki pa je moral po tem, ko je premagal reprezentanta Jordana Pickforda, z igrišča zaradi poškodbe. Stoke na zmago čaka že sedem tekem in trenutno za tri točke zaostaja za 16. mestom, ki prinaša igranje v naslednji sezoni Premier League.

Stanislas poskrbel za novo klofuto v obraz navijačev WBA
Crystal Palace je z gostujočo zmago nad Huddersfield Townom močno izplaval iz vedno globljih težav in prekinil niz sedmih tekem brez osvojenih treh točk, proti ekipi Jona Gorenca-Stankovića sta zadela James Tomkins in Luka Milivojević (enajstmetrovka).  Navijači orlov so proslavljali tudi povratek po poškodbi Wilfrieda Zahaja, ki pa je v 89. minuti spet začutil bolečine in moral z igrišča.

Bournemouth je na južni obali premagal West Bromwich Albion (2:1) in s prostim strelom Juniorja Stanislasa v zadnjih minutah še bolj v črno zavil WBA, ki ostaja prikovan na dno lestvice. Stanislasov prekrasen prosti strel je v 89. minuti odločil obračun, potem ko je nekdanji klub Roberta Korena in Boštjana Cesarja od 49. minute vodil po zaslugi Jaya Rodrigueza. A nato je Bena Fosterja v 77. minuti s strelom po tleh ukanil Jordon Ibe, Stanislas pa je poskrbel, da je WBA s sedmim zaporednim porazom izenačil klubski rekord.

Izidi 31. kroga Premier League:

Liverpool ‒ Watford 5:0 (2:0)
Salah 4., 43., 78., 85., Firmino 49.

AFC Bournemouth ‒ West Bromwich Albion 2:1
Huddersfield Town ‒ Crystal Palace 0:2
Stoke City ‒ Everton 1:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
18. 03. 2018 10.53
Kje so meje za igralce, ki jih ne vodi več Moaninho ?