Nogomet

Morda usodni zdrs Cityja: Norwich na tekmi brez golov vzel dve točki sinje modrim

Norwich, 12. 03. 2016 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Leicester City ima novo izvrstno priložnost, da se v lovu za težko verjetni naslov prvaka odločilno oddalji od Manchester Cityja. Meščani zdaj nimajo več tekme manj od lisjakov, potem ko so v oslabljenem 29. krogu Premier League remizirali brez golov pri Norwich Cityju.

Raheem Sterling (desno) in soigralci so spet razočarali na prvenstveni tekmi.
Raheem Sterling (desno) in soigralci so spet razočarali na prvenstveni tekmi. FOTO: AP

Trideseti krog najmočnejšega otoškega prvenstva je močno "oslabljen" zaradi tekem pokala FA, toda Manchester City, ki je iz najstarejšega pokalnega tekmovanja v Evropi že izpadel, je imel pri Norwich Cityju priložnost, da se še bolj resno vključi v boj za naslov. A varovanci Manuela Pellegrinija, ki so jih imeli številni kljub dobrim rezultatom Tottenhama in Arsenala za tihe favorite v lovu na vodilni Leicester City, so z remijem brez zadetkov verjetno že ostali brez vseh možnosti. Arsenal med vikendom ligaške tekme ne bo odigral, zato bo več znanega po tekmah Tottenhama in predvsem Leicestra, ki ga v ponedeljek čaka tekma z Newcastle Unitedom in njegovim novim trenerjem Rafaelom Benitezom. City je na Carrow Roadu, kjer je sicer že v prejšnji sezoni remiziral brez golov, vnovič razočaral navijače in kanarčki so bili tisti, ki so bili bližje vodstvu, toda strel Patricka Bamforda z razdalje je v zaključku prvega polčasa končal v aluminiju. Štirikratni angleški prvaki so v nadaljevanju zelo jalovo pritiskali za zmagoviti zadetek, ki pa jim ga ni uspelo doseči. Leicester jim lahko tako v ponedeljek pobegne že na 12 točk prednosti, oddaljita pa se lahko tudi Tottenham in Arsenal, ki trenutno pred meščani držita naskok štirih oziroma ene točke.

Izid 29. kroga:

Norwich City ‒ Manchester City 0:0

AFC Bournemouth ‒ Swansea City 3:2
Stoke City ‒ Southampton 1:2

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
13. 03. 2016 08.16
pep brez lige prvakov drugo leto
Kun_Aguero
12. 03. 2016 18.25
+0
Res ne privoščim u prihodnosti nobeni ekipi da dobi pellegrinija za manegera...člouk je deb*l...ko ti je poleti dano 150+evrov za okrepitve ko ti po poškodbi najvažnješega igralca-kevina ponudijo da pripeljejo okrepitev in to zavrneš poenem pa na posojo pošlješ igralca ki bi ga zamenjal se uprašaš....s takim investicijami je sramota da nezabije ekipa proti najslabši obrambi lige čisto zasluži si lovoriko totenham ali pa licester mi si niti 4. nezaslužimo west ham dokazuje to
Brcavrit
12. 03. 2016 18.50
+0
Saj niti ne boste med prvih štiri, tko da se ti ni potrebno preveč obremenjevat!
chelsealove
12. 03. 2016 20.09
+4
Se vidi da si še v osnovni šoli, ko je Pellegrini popeljal Malago v četrtfinale lige prvakov par let nazaj, še ti za City vedel nisi.