Nogomet

City drži korak z Unitedom, Costa spet rešil Chelsea, Liverpool padel pri Burnleyju

Stoke-on-Trent, 20. 08. 2016 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Manchester City je na novo zmago mestnega tekmeca Man. Uniteda odgovoril z ‒ novo zmago. Na vedno neugodnem gostovanju pri Stoke Cityju sta Sergio Agüero in Nolito prispevala dva zadetka (4:1). Diego Costa je odločil že drugo zaporedno tekmo Chelseaja, ki je dobil mestni derbi z Watfordom (2:1). Burnley presenetil Liverpool (2:0).

Agüero je bil nekaj dni po izjemni, a tudi zapravljivi predstavi v Bukarešti, tokrat natančen z bele točke.
Agüero je bil nekaj dni po izjemni, a tudi zapravljivi predstavi v Bukarešti, tokrat natančen z bele točke. FOTO: AP
Težko pričakovani derbi mesta Manchester se nezadržno bliža (10. september). City je s sobotno zmago prvi na lestvici z enakim številom točk in razliko v zadetkih kot United, od katerega pa so sinje modri zabili več zadetkov.

Stoodstotni niz Manchester Cityja v Premier League se nadaljuje in za drugo zmago pod vodstvom trenerja Josepa Guardiole so sinje modri visoko ugnali Stoke City. Sergio Agüero in Nolito sta oba prispevala po dva zadetka, potem ko je Španec sicer vstopil šele v zaključku drugega polčasa, nato pa dvakrat izkoristil nesebični podaji soigralcev za lahka zadetka. Veliko je bilo med Guardiolo in Stoke-on-Trentom povezav v zadnjih letih, v Angliji že dolgo časa kroži krilatica, da bi bilo v lončarskem mestu težko tudi Guardiolini Barceloni na čelu z Lionelom Messijem, Katalonec pa je lahko s svojim Man. Cityjem, ki naj bi igral podobno kot njegov nekdanji klub, preizkusil to teorijo proti nekdanjemu trenerju Marku Hughesu na klopi rdeče-belih. Meščane je na stadionu Britannia pričakalo tradicionalno vetrovno in deževno vreme, Guardiola pa se je srečal s kar nekaj nekdanjimi varovanci - Bojan Krkić je dvoboj začel, Xherdan Shaqiri, ki je Katalonca pred tekmo kritiziral v medijih, ni igral zaradi poškodbe. Gostje so začeli zelo podjetno in dvakrat resno zapretili v prvih desetih minutah: Fernandinho je po globinski žogi Kevina De Bruyna meril prek vrat, Agüero pa je po preboju mimo nekaj branilcev slabo zaključil akcijo s podajo. Stoke je tudi po zaslugi novega vezista Joeja Allena začel igrati bolje, medtem ko je Raheem Sterling za goste vnovič meril prek vrat. Giannelli Imbula je proti Willyju Caballeru, spet je dobil prednost pred Joejem Hartom, poslal slab poskus z roba kazenskega prostora, Allena pa je z dobrim štartom ustavil Nicolas Otamendi.

Prav Argentinec je bil v osrčju akcije za vodstvo manchestrskega kluba, ko je v 27. minuti po kotu padel ob Ryanu Shawcrossu, ki ga je držal za dres, sodnik Mike Dean pa se ni obotavljal. Agüero je po tem, ko je v Bukarešti na tekmi play-offa Lige prvakov zapravil kar dve enajstmetrovki, ohranil zbranost in nekdanjega vratarja Man. Cityja Shaya Givena poslal v napačno smer za 1:0. Gostje so zaigrali še bolje in kmalu podvojili svojo prednost, vroči Agüero je po prostem strelu De Bruyna z glavo lepo zadel za nov "dvojček". Caballero je moral na drugi strani ustaviti Phila Bardsleyja, ob prekršku Aleksandra Kolarova nad Allenom pa Dean ni pokazal na belo točko. To je storil le tri minute po začetku drugega polčasa, ko je ocenil, da je Sterling napačno oviral Shawcrossa, Krkić pa je zabil sladek zadetek z bele točke proti svojemu nekdanjemu trenerju. Domači so pritisnili in Caballero je moral prisebno ustaviti Mameja Birama Dioufa, rdeče-beli pa so zahtevali še eno enajstmetrovko, ko naj bi Sterling z visoko dvignjeno nogo podrl rezervista Jona Waltersa v zadnjih minutah. Dean se ni odzval in City je kmalu odločil tekmo, še en rezervist Nolito je z nekaj metrov v mrežo pospravil podajo Kelechija Iheanacha, ki je izvrstno prodiral in nesebično zaposlil Španca. Andaluzijec je že globoko v sodnikovem podaljšku pobegnil zadnji vrsti Stoka skupaj s Sterlingom, razpoloženi Anglež pa je velikodušno zaposlil novega soigralca za precej izdatno zmago.

Victor Wanyama je z zadetkom kronal prvi nastop pred domačimi navijači.
Victor Wanyama je z zadetkom kronal prvi nastop pred domačimi navijači. FOTO: AP

Liverpool je navdušil na prvi tekmi nove sezone z zmago pri Arsenalu (3:4), toda Burnley je na prvi tekmi na stadionu Turf Moor po povratku v Premier League vzel velik skalp rdečih (2:0). Burnley je dobro že začel, povedel pa že v drugi minuti: Nathaniel Clyne je izgubil žogo, Andre Gray pa je zaposlil Sama Vokesa, ki je lepo zadel. "Clarets" so osem minut pred polčasom za nameček še podvojili prednost, ko je po hitrem protinapadu debitant Steven Defour vzel žogo Ragnarju Klavanu, prodrl in našel Graya, ki je nato opravil velik posel s preigravanjem v kazenskem prostoru in z novim lepim zaključkom poskrbel za veliko zmago. Tudi Chelsea je bil v težavah na mestnem derbiju z Watfordom, ki je v derbiju dveh starih nasprotnikov Antonia Conteja in Walterja Mazzarrija vodil, nato pa v zadnjih desetih minutah ostal brez ene same točke. A že drugič v nekaj dneh je modre z zadetkom v zaključku obračuna rešil napadalec Diego Costa, ki bi lahko bil tudi izključen. V prvem polčasu zadetkov ni bilo, Mazzarri, nekdanji trener Napolija, ki je Conteja (bivši trener Juventusa) nekoč obtožil, da je kopiral njegovo taktiko, pa je lahko vodilni zadetek slavil deset minut po začetku drugega polčasa. Nordin Amrabat je prišel mimo Cesarja Azpilicuete in podal v kazenski prostor, tam pa je Etienne Capoue "na prvo" poslal žogo v mrežo.

Costa je imel veliko sreče, da ga glavni sodnik Jon Moss po simuliranju izven kazenskega prostora ni izključil z drugim rumenim kartonom, Moss pa je modre razjezil s tem, da je "spregledal" igranje z roko Craiga Cathcarta. Chelsea je nato izenačil v 80. minuti, ko je Eden Hazard meril proti vratom Heurelha Gomesa, ki žoge ni zadržal, Michy Batshuayi pa je razveselil navijače modrih s svojim prvencem. Tri minute pred iztekom rednega dela je še en rezervist, Cesc Fabregas, v ogenj poslal Costo, ki ni grešil in dvignil Londončane do četrtega mesta na lestvici. Slavili so tudi na severu Londona, Tottenham je po uvodnem remiju slavil na še enem mestnem derbiju s Crystal Palacom (1:0). Edini zadetek je bil v 83. minuti delo Harryja Kana in Victorja Wanyame: prvi je poslal žogo na rob šestmetrskega prostora, kjer je Wanyama na svojem debiju pred domačimi navijači z glavo ukanil Wayna Hennesseyja. Hull je z drugo zaporedno zmago nadaljeval z izvrstnim začetkom sezone, tokrat je padel Swansea City (2:0). Everton se je po zaostanku vrnil za zmago pri West Bromwich Albionu (2:1).

Prvak Leicester City in Arsenal sta na derbiju kroga remizirala brez zadetkov in ostala brez zmage po prvih dveh tekmah nove sezone. Na stadionu King Power so morali prvaki odgovoriti po presenetljivem porazu s Hull Cityjem, medtem ko je Arsenal pred domačimi navijači položil orožje pred Liverpoolom. Obe moštvi zdaj zaostajata že pet točk za vodilnimi ekipami, v prvem polčasu pa veliko priložnosti ni bilo. Alex Oxlade-Chamberlain je z desnico meril mimo vrat, Santi Cazorla pa bi s prostega strela skorajda presenetil Kasperja Schmeichla. Na drugi strani sodnik Mark Clattenburg ni uslišal klicev lisjakov po najstrožji kazni, Danny Drinkwater je padel ob Laurentu Koscielnyju, Leicester pa je na začetku drugega polčasa ostal brez poletne okrepitve Nampalysa Mendyja, ki je odšepal z zelenice, nesojeni član topničarjev Riyad Mahrez pa je s prostega strela za las meril čez prečko. Prvi strelec zadnje sezone Jamie Vardy bi lahko izkoristil nesporazum v londonski obrambi, a njegov poskus je bil prav tako previsok. Arsenal je še naprej iskal zmagoviti zadetek in Theo Walcott je bil zelo blizu, a je naletel na izjemen blok kapetana Wesa Morgana, Schmeichel pa je tudi ustavil Mesuta Özila.. Clattenburg se ni odzval niti ob padcu Ahmeda Muse proti koncu obračuna, ko je novega napadalca lisjakov zrušil Hector Bellerin, vratar Londončanov Petr Čech pa je Mahrezu v zadnjih sekundah preprečil zadetek za dramatično zmago.

Izidi:

Stoke City ‒ Manchester City 1:4 (0:2)
Krkić 49./11-m; Agüero 27./11-m, 36., Nolito 86., 90.

Swansea City ‒ Hull City 0:2 (0:0)
Maloney 79., Hernandez 90.

Tottenham Hotspur ‒ Crystal Palace 1:0 (0:0)
Wanyama 83.

Watford ‒ Chelsea 1:2 (0:0)
Capoue 55.; Batshuayi 80., Costa 87.

West Bromwich Albion ‒ Everton 1:2 (1:1)
McAuley 9.; Mirallas 45., Barry 60.

Burnley ‒ Liverpool 2:0 (2:0)
Vokes 2., Gray 37.

Leicester City ‒ Arsenal 0:0

Manchester United ‒ Southampton 2:0 (1:0) 
Ibrahimović 36., 52./11-m

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
21. 08. 2016 14.39
+0
Zanimiva tekma je bila, me veseli da MUFC končno nima 800 podaj in en strel na gol in še me veseli, da vsaj igralci lahko streljajo z razdalje in ne komplicirajo več tolk pred golom. Igra ni več tak živ dolgcajt, se že opazijo spremembe, ki jih je prinesel Joža.
Felipao
21. 08. 2016 13.16
+2
Liverpoola v zdajšnji obliki ne porihtata niti Guardiola ali Muri. Igralci precej nihajo v formi in niso sposobnih odigrati niti dve zaporedni tekmi v enakem ritmu.
bullitt
21. 08. 2016 13.19
-1
Liv'pool se bo dvignil, to je šele začetek
Iniesta
21. 08. 2016 12.18
+1
Letos bosta pep in muri odlocila, kdo bo prvak ...
bullitt
21. 08. 2016 12.40
drimtim
21. 08. 2016 16.23
PartyTime
21. 08. 2016 11.44
+1
Arsenal ze izgubil stik z vodilnimi... Wenger pa bo krivil vse okoli sebe samo sebe in ekipe ne.
the kop
21. 08. 2016 08.18
+0
klopp je še slabši od rodgersa! klopp out!
meskic
21. 08. 2016 09.44
+1
Se strinjam. Klopp ne zna zrihtati obrambo. Prevec stavi na napad, a obrambo, ki je najvecja hiba Liverpoola, pa zanemarja.
the kop
21. 08. 2016 10.10
+0
da ne omenjam drugorazredni igralcev ki jih je pripeljal!
Brcavrit
21. 08. 2016 10.30
+3
Klopp je eden najbolj precenjenih trenerjev, kar govorim že leta! Namesto, da bi se poleti znebil Sturridga in Hendersona, ju še daje v prvo postavo. Res, da je kar nekaj fantov poškodovanih, a bi vsi z eno nogo igrali bolje od teh dveh bebcov.
anti6
20. 08. 2016 22.16
+3
Chelsea1991 za selektorja!!!
bullitt
20. 08. 2016 22.31
+5
JbmTiMt
20. 08. 2016 21.06
+2
obeta se zanimiva sezona
HAKEasd
20. 08. 2016 20.38
+7
Chelsea1991 dej prosim nehaj sem navijac chelsea ampak mi greš res pošteno na ***** !!!! Pa tisti ki pravite ca chelsea nima zgodovine prosim nehajte seveda jo nima kot RM ali Barca ampak po komentarjih sodeč nimate pojma kaj se je dogajalo u zgodovini
CFC1
20. 08. 2016 20.59
+5
Tudi sam sem navijač Chelseaja, ampak sem že dejansko obupal nad njim, dlogo sem mu sam to govoril in ga opominjal, zdaj se mi pa res ne da več. Popolnoma pa se strinjam tudi z drugim delom komentarja.
LaFerrari
20. 08. 2016 19.20
-2
LUZERLIGA navijači pejte gledat BARCO kako igra,da se boste kaj naučili !!!
Chelsea1991
20. 08. 2016 19.21
-5
ne hvala nebom gledal kako zapufana ekipa igra proti desetorazrednim tekmecem v nekakovostni ligi ahahaha, kje je že vilalrealček a ne gre v ligo prvakov a ?
LaFerrari
20. 08. 2016 19.27
+5
ta zapufana ekipa šola angleške luzer klube
LaFerrari
20. 08. 2016 19.32
+3
najboljši nogometaš vseh časov pa asistira,zabija,preigrava....
Chelsea1991
20. 08. 2016 19.58
+2
Chelsea1991
20. 08. 2016 19.59
+4
ta zapufana utajevalska ekipa je na 10 tekmah v obdobju 2005 in 2012 samo 2x premagala chelsea samo tolk
SAF1
21. 08. 2016 14.36
+1
@Ferrari458 lepo te prosim, odstrani se s tele strani, hvala.
SAF1
21. 08. 2016 14.47
+1
@Ferrari458 lepo te prosim, odstrani se s tele strani in ne delaj sramote fanom Barce, hvala. Kar se pa tiče o luzer ligi v vaši tako opevani Španski ligi igrata samo 2 kluba, in ja smo videli Barca Chelsea in tistio očitno sodniško pomoč Barci in tisti izjemno nepoštan in nezaslužen rdeči RVP-ja. Kako čudno ko je Barca razturala in osvojila petorčka, tkarta niso imeli za plače, še članek je bil na 24 ur o tem, ko pa je Barca začela zgublat proti Celticu ali keri je že takrat bil klub, pa kar naekrat ima za plače. Tako da kot sem že napisal, odstrani se s tele strani, ker edini luzer tle si ti.
Chelsea1991
20. 08. 2016 18.04
-7
a luzerpulovci še kar slepo verjamete temu bleferskemu klopu hahahaha človek je še večji blefer kot rodgers in nehajte tiščati glavo v pesek kot noji, s to ekipo ki jo ima lpool bi morali gladko biti top4 ampak zaradi klopa ne bojo
Barbarezo
20. 08. 2016 18.22
+0
kva se pa ti oglasas?bomo vidl ce se bos se po desetem krogu...klub brez zgodovine in duse...
MM?
20. 08. 2016 18.38
+3
Po mojem je pa Klop čist kul, samo kader ni ravno zavidljiv.
Chelsea1991
20. 08. 2016 18.40
+0
uuu kako boli da je chelsea spet tam kamor spada ahahaha boli boli boli kako boli, vi pa uživajte v novem 8 mestu vrhunskega klopa
KOPITES
20. 08. 2016 18.48
+2
Chelsea1991
20. 08. 2016 19.11
-4
ker ste bili prejšni teden po zmagi proti smešnemu arsenalu malce preveč glasni in ste že sanjali naslov haha
Barbarezo
20. 08. 2016 19.36
-2
chelsea1992 ... Chelsea nebo nikoli to kar je REAL MADRID institucija za tvoj umetni klub..lp
kor22
20. 08. 2016 19.49
+0
luzerpul je pa klub brez prihodnosti, kaj ti bo zgodovina, če ni prihodnosti
Chelsea1991
20. 08. 2016 20.08
+2
institucija ja z 100000 miljoni zapravljenimi v zadnjih 20 let pa še to državni španski denar iz bank bi vsak klub na svetu postal evropski prvak ahahaha
the kop
21. 08. 2016 08.19
jaz mu že dolgo ne verjamem več temu zabušantu! kar se pa zgodovine tiče pa ta v nogometu ni pomembna!
SAF1
21. 08. 2016 14.49
Chelsea1991 daj že vzam tablet in pomir se enkrat.
Trend01
20. 08. 2016 15.40
+3
Čestitke k zmagi in predvsem k nesoliranju pred golom (Iheanacho in Sterling)! Zraven naj še dodam, da je Bravo v bistvu že v Cityju. Cillessen in Barcelona sta namreč dosegla dogovor o financah. Za 5 let. Ajax pa tudi vratarja ni uvrstil za današnjo tekmo.
Trend01
20. 08. 2016 15.51
-3
Brcavrit
20. 08. 2016 20.18
Upam, da gre Hart v Liverpool, sam pri tem butastem Kloppu se nikoli ne ve. Današnji poraz je njegov in upam, da bo to tudi priznal.
Trend01
20. 08. 2016 20.31
-1
Klopp je vedno postavil odlično igro (beri protinapad, kontre) proti močnim ekipam. Proti ekipam kjer bi moral zmagati, kjer nasprotnik ni tako agresiven v napadu, pa prevečkrat pade na izpitu. Nekako težko igrajo na postavljeno obrambo.