Nogomet

Premier League: Chelsea slavil, Hull izpadel, Liverpool se osmešil

London, 25. 05. 2015 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
34

Chelsea je z novo zmago potrdil primat, Hull se je spet pleteničil in naposled izpadel, Tottenham je na tabeli prehitel Liverpool, ki je sramotno izgubil. Od angleškega nogometa so se poslovili Steven Gerrard, Frank Lampard in Didier Drogba.

Jose Mourinho in Eden Hazard
Jose Mourinho in Eden Hazard FOTO: Reuters
Slavje na Stamford Bridgeu je sledilo novi dobri dobri predstavi angleških prvakov. Chelsea je zaostanek po golu Stevena Fletcherja poravnal že v prvem delu. Po prekršku nad Juanom Cuadradom, ki je v dresu Chelseaja končno le zaigral bolj sproščeno, je iz bele točke zadel Diego Costa. Španski reprezentant je tako dosegel 20. ligaški zadetek, kar ga uvršča na tretje mesto na listi strelcev. Pred tem je Costa zamenjal Didierja Drogbaja, Chelseajevo napadalsko legendo, ki se je pri 37-ih letih dokončno poslovil od kluba. Po koncu tekme in predaji zmagovalnega pokala se Drogba ni pozabil zahvaliti tudi Franku Lampardu, ki je Chelsea zapustil lani. Jose Mourihno je na tiskovki po tekmi nazdravil tudi z nami novinarji ter dodal, da je imel Drogba veliko in pomembno vlogo v tej povratniški sezoni v klubu ne le na igrišču, pač pa predvsem v slačilnici, saj so se mlajši soigralci od njega veliko naučili. Mourihno se je med vrsticami že poslovil tudi od Petra Cecha, vratarja, ki se po desetletju prav tako poslavlja od londonskih modrih. V Etihadu je Manchester City z 2:0 premagal Southampton, pri čemer je prvi gol po značilnem vteku v sredo kazenskega prostora z levico zabil prav Frank Lampard, ki je bil za to tekmo imenovan za kapetana moštva. Končni izid je s preprostim strelom z glavo skoraj z golove črte dosegel Sergio Aguero in s 26-imi doseženimi goli postal najuspešnejši strelec letošnje Premier lige. Po obračunu so se Cityjevci zelo lepo poslovili od Lamparda, ki je po kot posojeni član kluba New York City za njih igral le eno sezono in zbral kar 32 nastopov. Lampard, ki je odraščal na vzhodu Londona in bo prihodnji mesec dopolnil 37 let, je poprej 13 sezon igral za Chelsea. Svojo kariero v domači ligi je sklenil kot najbolj učinkovit vezist: 609 nastopov, 177 doseženih zadetkov. Vse prej kot veličasten pa je bil zadnji premierligaški nastop Stevena Gerrarda.

Steven Gerrard
Steven Gerrard FOTO: Reuters
Liverpoolova legenda je na stadionu Britannia zabila edini zadetek za svojo ekipo, a kaj ko je njena obramba že v prvem polčasu prejela pet in nato pred koncem obračuna proti Stokeu še šesti gol. Liverpool je igral tako brezbrižno, da se klici po odstavitvi trenerja Brendana Rodgersa spet postali prva tema pogovorov o nogometu v Angliji. Šest zadetkov na eni ligaški tekmi Liverpool ni prejel že 52 let! Za nameček je Liverpool zapravil 6.mesto na lestvici in pristal za Tottenhamom, ki je v gosteh prav v Liverpoolu pri Evertonu zmagal. Edini gol na tekmi je z glavo dosegel Harry Kane, z desne mu je lepo podal Eric Dyer. Kane je v tej sezoni zbral 21 golov in postal drugi najboljši strelec lige. Ker bo Tottenhamov zvezdnik nastopil na Evropskem prvenstvu za igralce do 21 let na Češkem, ga v postavi angleške članske reprezentance, ki prihodnji mesec prihaja v Ljubljano, ne bo. Med kandidati za nastop na kvalifikacijski tekmi proti Sloveniji bosta kot centralna napadalca tudi Jamie Vardy in Charlie Austin. Oba sta nastopila na tekmi Leicester - QPR in oba sta tudi zadela. Končalo se je sicer s prepričljivo zmago domačih s 5:1. QPR je tako ali tako že izpadel. Leicester je v zadnjih devetih ligaških tekma zmagal kar 9-krat. Zanimivo je, da je v prvih 21-ih tekmah v teh sezoni zabeležil le 4 zmage. Četrti gol za domačine je z volejem skoraj z roba kazenskega prostora dodal argentinski veteran Esteban Cambiasso, poprej tudi član madridskega Reala in milanskega Interja.

Olivier Giroud
Olivier Giroud FOTO: Reuters
Cambiasso je bil zaradi dobre forme, predvsem pa zaradi borbenost in motiviranosti, ki jo je prenašal na soigralce brez konkurence razglašen za Leicesterjevega igralca sezone. Vseeno se zdi, da Cambiasso klub iz osrednje Anglije zapušča. Arsenal je doma po nekaj tednih le zaigral bolj zbrano. Theo Walcott je v v prvi postavi dobil prednost pred Olivierjem Giroudjem in na obračunu proti West Bromu vknjižil hat-trick. Arsene Wenger francoskega napadalca, ki je sicer vstopil v drugem delu, hrani za nedeljski pokalni finale proti Aston Villi. Ta je doma izgubila proti že izpadlemu Burnleyju, saj celotna ekipa kot da moči ni želela izgubljati pred veliko tekmo na Wembleyju. In naposled še Hull, ki je kot zadnji izpadel iz lige. Ta pred svojimi navijači ni zmogel nadigrati Manchester Uniteda. Gostje so igrali slabo, v resnici je bil zelo dober edino njihov vratar Victor Valdes, nekdanji as Barcelone. Brez njegovih posredovanj bi Nikica Jelavić ali pa Ahmed Elmohamady zagotovo zadela. Hull na polovici tekem v tej sezoni ni uspel zatresti nasprotnikove mreže. Se je pa iz pepela zato pobral Newcastle, ki je doma z 2:0 porazil West Ham in si tako premierligaško kožo na zadnji dan le ohranil celo.

Mike Ashley
Mike Ashley FOTO: Reuters
Osovraženi lastnik Newcastlea Mike Ashley je napovedal, da kluba ne namerava prodati ter zvestim navijačem obljubil, da bo vanj vložil nova sredstva. Sezona 2014/2015 v Premier ligi gotovo ne bo uvrščena med najbolj dramatične v zgodovini tekmovanja. Vseeno je imela ta kar nekaj vrhuncev, bodisi so ti optimistični in zadovoljivi bodisi zahtevajo premislek in popravke. Vsekakor si angleški navijači želijo nižje cene vstopnic za obiske tekem. Njihove zahteve bi bile zaradi velikanske finančne injekcije, ki jo Premier ligi zagotavljajo pravice za televizijske prenose, lahko celo uslišane. Sezono sta med vsemi igralci s prodori, lepimi driblingi in atraktivnimi zadetki najbolj zaznamovala dva hitra vezista ali bočna napadalca Eden Hazard (Chelsea) in Alexis Sanchez (Arsenal). Prav tako je bilo doseženih tudi nekaj veličastnih zadetkov. Med temi bo še posebej muzejski tisti, ki ga je z razdalje skoraj 60-ih metrov na Stamford Bridgeu zadel Stokeov napadalni vezist Charlie Adam. K sorazmerno mirni sezoni v Premier ligi je svoje prispevalo tudi dejstvo, da je Chelsea na vrhu lestvice preživel kar rekordnih 274 dni, pri čemer je zmagal na 26-ih tekmah. Navijači Chelseaja so včeraj s tribun zadovoljni z novo titulo, četrto ligaško v zadnjem desetletju, s smehom na obrazih sarkastično ponavljali očitke užaljenih nasprotnikov na račun njihovih ljubljencev “dolgočasen, dolgočasen Chelsea”.

Še bolj pa je res, da k boljši prihodnji sezoni v Premier ligi potiho priganja tudi želja vseh, da bi bili najboljši angleški klubi spet bolj uspešni tudi v evropski Ligi prvakov.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BlackTiger88
27. 05. 2015 19.14
Najbolje je zdaj gledat navijače West Hama, ki so se uvrstili v ligo Evropa zaradi Fair Play lige. Res so si zaslužili, ker so bili v prvi polovici sezone izvrstni (v drugem delu pa jim je kar padla forma). Zdaj pa FINALE FA POKALA!! WEBLEY, WEMBLEY, WE'RE THE FAMOUS ARSENAL AND WE'RE GOING TO WEMBLEY!!!! :D
meskic
25. 05. 2015 19.29
-8
Sploh ne morem dojeti, kako lahko nekateri trdijo, da je Hazard boljsi nogometas od Muller-ja.
hype12
25. 05. 2015 19.47
+7
KOPITES
25. 05. 2015 17.45
+9
Sramota..Kloppa nam prpelte..toliko !!!
lovesosa
25. 05. 2015 18.26
+2
mokre sanje za nas, sicer pa je za borrusio še slabše sezona kot za nami
User513426
25. 05. 2015 18.44
+3
zakaj slabša ebe ekipi sta se uvrstili v ligo evropa, z eno razliko: BVB je bila po jesenksem delu na zadnjem mestu, vi pa vsako leto govorite kako boste osvojili anglijo pa zmeraj ostane samo pri besedah
hype12
25. 05. 2015 17.23
+3
EDEN HAZARD, HAZARD!!!!!!
lovesosa
25. 05. 2015 18.32
-4
najboljši igralec trenutno v pl, ima pa še veliko veliko rezerv, ker roko na srce še ni na nivoju messi ronaldo itd
meskic
25. 05. 2015 18.43
-10
kor22
25. 05. 2015 19.04
+4
meskic
25. 05. 2015 19.29
-1
Ja, Muller, ki je dosegel 28 golov LP v karieri, medtem ko ej Hazard dal samo 3 gole v LP in vsi so bili iz 11-metrovk. Ja, Muller, tisti, ki je bil dvakrat zapored najboljsi strelec Nemcija na SP 2010 in 2014.
kor22
26. 05. 2015 09.54
aki10
26. 05. 2015 10.47
-1
20times
25. 05. 2015 17.02
+13
Moja želja da United konča na 4.mestu se je uresničila, tako da sem s sezono več kot zadovoljen :) Čestitke tudi Chelseau za več kot zaslužen naslov! Liverpoolčanom bi pa svetoval naj imajo malo več potrplenja z Rodgersom, ker že res da letošnja sezona ni bila uspešna ampak lani bi iz neke povprečne ekipe (z izjemo Suareza) skor ekipo popeljal do naslova. Letos so pač zelo slabo kupovali, ampak dvomim da je Rodgers kriv za to. On je na spisek napisal (primer) Ronaldota, dobil pa je Balottelia, ker mu vodstvo ni znalo pripeljat igralce katere bi si sam želel.
lovesosa
25. 05. 2015 18.10
+4
rodgers je zgubil ne le navijače temveč tudi ekipo, to je problem. imaš pa popolnoma prav, liverpool ima transfer komite ki ne pripelje trenerjovih tarč temveč ugodne igralce iz katerih mogoče nekaj bo
20times
25. 05. 2015 18.45
+3
Sej ne rečem...tud Rodgers je napravil kar nekaj napak in kar nekaj smešnih taktičnih potez, ampak če bi imel ekipo potem sem prepričan, da bi bil človek sposoben marsikaj napravit. Gerrardu so se letos res močno začela poznati leta, Suareza ni več, Sturridge je več na bolniški kot na igrišču, Sterling ne ve a bi igral al bi raje bil z mislimi v drugem klubu, Can ni igralec za v obrambo, Lovren je mogoče celo flop poletja, Markoviča pa Lallano sploh nevem zakaj so kupil, Balotteli je pa pač podoben flop kot Falcao. Ne gre pa ne gre. Mogoče celo zato ker mu stil Rodgersa preprosto ne odgovarja. Skratka veliko stvari bo potrebno razčistit pred novo sezono.
Jani Prešern
25. 05. 2015 18.50
+3
Balotellija mi ni jasno zakaj bi kdorkoli sploh kupu še, Gerrard je star ampak tudi mlad nebi zmogel vse sam. Vezna linija šepa zato je toliko večji pritisk na obrambo. Lovren je imel kot vsak nekaj slabih tekem ampak statistično je najboljši branilec EPL. Zadnjo tekmo ni igral.
Erik432
25. 05. 2015 16.40
+5
Vem da moj komentar ni najbolj v kontekstu te zadnje sramote za Liverpool, ampak vseeno bi rekel, da si Rodgers ne zasluži vseh teh kritik (ok, nekaj sigurno že) ... prejšnje leto, ko je iz enega (bodimo pošteni) takrat outsiderja, naredil klub, ki je za las izgubil naslov angleških prvakov, je za vse bil car. In za vse ni bil zaslužen samo Suarez, cela ekipa je funkcionarala dobro. Letos pa so bila pričakovanja seveda povsem druga ... tim je bil korenito spremenjen, prišlo je precej novih, mladih in talentiranih igralcev, ki pa rabijo nekaj časa da začnejo skupaj dobro funkcionarati. To se je v drugi polovici sezone tudi zgodilo, ko smo nanizali 12 tekem brez poraza (od tega 10 zmag). Seveda takega ritma brez pravega napadalca ne moreš vzdržati (Suarez out, Sturrige celo sezono out, Balloteli flop, Lambert flop). Sterling je po sili razmer moral igrati špico. Rezultat: 6. mesto ...ja, razočaranje, ne pa katastrofa. Jaz bi človeku dal še eno leto priložnost. Naj se pripelje enega kvalitetnega hitrega napadalca, ki bo lahko igral zraven Sturrige-a, pa da dobi ta njegova filozofija nek epilog. Če se konča med prvimi tremi, super ... če ne, pa noga.
BPL1
25. 05. 2015 16.17
+6
Rodgers OUT! Tako bruko kot si jo delamo že od zgodnjega februarja pa že dolgo ne. Drugače pa čestitke Chelseaju, zasluženo so prvaki.
lovesosa
25. 05. 2015 15.39
+14
na legendini zadnji tekmi je lahko je sram liverpoolove igralce(večino) ki niso imeli kančka motivacije za službo za katero so bogto plačani SRAMOTA, največji poraz liverpoola od leta 1963.v useh ostalih resnih klubih bi rodgers že zdavnaj letel, ampak mi mamo zgleda dosti zgodovine za ene 100 let in bomo raje v povprečju ali kaj. trener kateremu se obrnejo vse besede ki jih izreče:totenhamu po 100 zapravljenih miljoni bi morali napadati naslov, ocenjujete me lahko šele po treh sezonah. evo ti 100miljonov, evo ti 3 sezone. težko je biti liverpoolov fan v zadnjih časih
20times
25. 05. 2015 15.46
+3
Rodgers pred tremi leti : sodite mi čez 3 leta! 3 leta kasneje : Stoke 6 - 1 Liverpool. Verjamem da je težko ja. Tudi Unitedovim fanom ni bilo lahko lansko leto, ko smo poslušali komentarje liverpool fanov, ki so se obnašali kot da že celo stoletje prevladujejo celemu svetu. Bod vesev, da so United fani in tudi fani drugih klubov vseno bolj razumni in se ne izživljajo tako kot ste se vi lansko leto.
lovesosa
25. 05. 2015 18.19
+5
sam se nisem nad nikomur izživljal, moram pa priznati da so v tej sezoni unitedovi navijači dosti bolj korektni kot 2 leti poprej in liverpoolovi lani, je pa treba vseeno priznati, da so bile še pred 3 krogi možnosti da liverpool prehiti united
20times
25. 05. 2015 18.38
+1
Sem spodaj napisal, da nisem mislil tebe :) ostani tak navijač kakršen si!
User513426
25. 05. 2015 18.48
+0
sunucynwa: tud olimpija je imela na začetku spomladanskega dela da je prvak igra v LP in ne vem kaj še vse pa vsi vemo kaj je realno in kaj ne
thereddevil
25. 05. 2015 15.28
-3
Če bo drugo leto valdes prvi golman se lahko ze kr odpovemo boja za naslov...clovek brani nemogoce, a pri izbijanjih in predlozkih je ko en seronja...bv...mam raj samirja na golu
20times
25. 05. 2015 15.11
-4
Nočem provucirat ampak vsen bi rad vprašal liverpool fane, če se še spomnijo kako so se lansko leto smejali in žalili United? Karma je huda stvar. Letos se je stvar obrnila.
FCL
25. 05. 2015 15.16
+5
Pred tem so pa unitedovi navijači več leta žalili redse...sreča se pač obrača, nimaš kaj.
lovesosa
25. 05. 2015 15.21
+5
liverpool se je smejal unitedu 1 leto, pred tem se je united liverpoolu 5 let, letos so se spet in
20times
25. 05. 2015 15.39
+4
Pred tem se je liverpool smejal Unitedu celo stoletje. Skratka...vse skupaj se je začelo z industrijo. Liverpoolčani so se norčevali, ker je bil Manchester ubogo mesto Liverpool pa mesto z veliko industrijo, saj so imeli veliko pristanišče - Manchester si zgradi kanal in močno poveča svojo industrijo in prevzame Liverpoolu velik del posla. Norčevali so se iz letalske nesreče - Liverpoolu se zgodi nesreča kjer je umrla 96 navijačev; na tekmo so nosili plakate "oglasite se ko boste imeli 18 naslovov" - sedaj ima United 20 naslovov; lansko sezono so se nam posmehovali, ker smo končali na 7.mestu - letos so oni končali na 6.mestu, nosili plakate z moyesom na tekmo, kje imate letos svojega nogometnega trenerskega genija?; njihov kapetan ni znal ene lepe besede spravit skupaj o United, vedno le žalil in govoril čes United - lansko leto zapravil naslov + poslovil se je v zelo žalostnem slogu. Vi kar žalte še naprej, ampak stvari se vam bodo še naprej vračale. Začeli ste vi, končali bomo mi! LP GGMU!
lovesosa
25. 05. 2015 15.51
+5
poglej si kakšen film o rivalstvu men poolom in utd.jem. kakor sem jaz slišal iz njih je manchester zavidal liverpoolu ker je bilo bogatejše(to ima tudi več smisla). ko je manchester zgradil kanal se je obrnilo. liverpoolovi navijači se niso smejali unitedovi nesreči nič bolj kot unitedovi liverpoolovi. pa še to niso navijači temveč brezsrčni ljudje ki so v sramoto nogometu in jih najdeš v vsakem klubu
20times
25. 05. 2015 15.53
+5
Pa da neboš mislu da zdej tole nate leti, ker sodil med tiste normalne fane. Pogledal sem že vse možne dokumentarce, bil 3krat v Liverpoolu in 8 krat v Manchestru in slišal že vse plati te zgodbe. Manchester je oddalje dobre pou ure od Liverpoola in tja je hodilo delat veliko ljudi iz Manchestra ker je bilo seveda tudi veliko prostih del. Vendar za kakšne cene? Temu so takrat rekli suženjstvo. Zato so si zgradili svoj vodni kanal in ustvarili svoje pristanišče in zaposlili domačine za ceno, ki je bila delu primerna.
walter2
25. 05. 2015 14.44
+20
Če Liverpool po zadnjih blamažah ne naredi carskega reza(menjava trenerja)potem zame ni resen klub!
FCL
25. 05. 2015 15.14
+7
Matjaž Kocjan?i? 1
25. 05. 2015 17.22
-1
super nasveti vredni denarjahttp://sporttip10.weebly.com