Nogomet

Super drama na Stamford Bridgeu, Leicester kljub remiju pri zadnjih v posteljo kot prvi

London, 16. 01. 2016 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Matjaž Ambrožič/J.K.
Komentarji
40

Nora končnica tekme med Chelseajem in Evertonom je razhudila goste iz Liverpoola, ki so zmago iz rok izpustili globoko v (pre)dolgem sodnikovem podaljšku (3:3). Manchester City je bil v soboto zanesljiv proti Crystal Palaceu (4:0) in se približal hitu sezone Leicester Cityju, ki je le remiziral.

Diego Costa je izkoristil nesporazum Phila Jagielke in vratarja Tima Howarda in v drugem polčasu znižal na 1:2.
Diego Costa je izkoristil nesporazum Phila Jagielke in vratarja Tima Howarda in v drugem polčasu znižal na 1:2. FOTO: AP

Divje, divje do vseh skrajnosti! Srečanje med domačim Chelseajem in Evertonom, ki je v zadnjem obdobju v sijajni formi, a kljub tej ne zmaguje redno, je v drugem delu priskrbelo klasični nogometni triler. Domačini so izenačili v zadnjem napadu ali v podaljšku sodnikovega podaljška. In to po tem, ko je bil strelec John Terry v očitnem nedovoljenem položaju. Prvi del tekme na londonskem zahodu je minil v znamenju previdne igre obeh tekmecev. Edino Willian je v 16. minuti po kratkem prodoru po desni močno sprožil, a je vratar gostov Tim Howard dobro posredoval. V 40.minuti je na domača vrata lepo streljal Kevin Mirallas, a je Thibaut Courtois njegov poskus z vrhunsko obrambo preusmeril v kot. Pred odmorom so bili v polju premočni igralci Evertona. Isti vzorec pa se je nadaljeval tudi po pavzi. Predložek Leightona Bainesa z levega boka je nespretno v mrežo pospravil domači kapetan. Če Terry ne bi dosegel avtogola, bi žogo v mrežo odnesel Romelu Lukaku, ki je stal za njim.

Domača obramba se je zdela povsem zmedena, tako da povišanje vodstva gostov niti ni bilo presenečenje. Po tem, ko je Ross Barkley prav tako z leve strani zadel vratnico, je predložek, na zgornji rob domačega kazenskega prostora spet poslal branilec Baines. Žogo je lepo sprejel in iz obrata mrežo zadel Mirallas. Zaradi šoka je na stadionu zavladalo nelagodje, medtem ko je glasno navijanje gostujočih navijačev pripomoglo k prav filmskemu vzdušju. Takoj zatem pa so se domačini zbrali. Na globoko podajo so kar naenkrat stekli Diego Costa, angleški reprezentančni centralni branilec Phil Jagielka in vratar Howard. Nesporazum slednjih je pomenil, da se je Costa sam znašel pred praznimi vrati Evertona. Le dve minuti pozneje pa eksplozija navdušenja - kombinacijo na sredini polja je izkoristil Cesc Fabregas. Njegov strel se je od Howardovega komolca odkotalil v mrežo. Med prvi in drugim zadetkom gostov so minile štiri minute, med goloma Chelseaja pa samo dve. Kmalu zatem se je iz oči v oči s Courtoisom znašel Aaron Lennon, toda krilni napadalec Evertona je streljal naravnost v belgijskega velikana.

Nato pa, tekla je zadnja minuta, kot za goste. Po ponovnem predložku na daljšo vratnico tam ni bilo nikogar od domačih branilcev. Bila pa sta Lukaku in še rezervist Ramiro Funes Mori, ki je žogo brez težav spravil v gol. Stamford Bridge je spet doživel šok. Sedem minut sodnikovega podaljška se je že zdavnaj izteklo, ko je četrti zaporedni "ping-pong" pred Evertonovim golom domačinom čudežno le prinesel veselje. Dolg predložek, pravzaprav že zelo iz obupa, so z glavo odbili Kurt Zouma, nato Branislav Ivanović ter še Oscar, nakar je žoga pristala med nogami v nedovoljen položaj vteklega Terryja. Ta je ta s trikovskim strelom s peto premagal Howarda. Stamford Bridge se je zatresel še enkrat. Chelsea je tako zabeležil še drugi zaporedni remi. Odkar je Londončane prevzel trener Guus Hiddink je so modri s Stamford Bridgea zmagali dvakrat in štirikrat remiziral. Medtem pa je Everton v tem prvenstvu dosegel že enajsti neodločen izid, pri čemer je na že sedmih obračunih prvi povedel, a nato prednosti ni uspel ohraniti. Trener gostov Roberto Martinez je po tekmi povedal, da je dvojna sodniška nedoslednost nedopustna: "Tudi če bi se strinjal, da naj bo podaljšek podaljška 51-ih sekund zaradi narave igre regularen, pa sem prepričan, da bi moral biti nedovoljen položaj strelca Terryja dosojen in pika. Huda sodniška napaka nas je veljala dveh točk."

Hiddink je še nepremagan po povratku v London.
Hiddink je še nepremagan po povratku v London. FOTO: Reuters

Trener Chelseaja Hiddink je potrdil, da je bil strelec Terry res v nedovoljenem položaju. "Nimam kaj drugega kot da se strinjam z Robertom. John je bil v nedovoljenem položaju. Glede podaljška sodnikovega podaljška pa se mi zdi, da je bilo vse v mejah pravil Evertonovi igralci so preprosto predolgo veselili zadetka za 2:3, tako da ni nič čudnega, da se je sodnik glede dolžine tekme odločil, tako kot se je," je bil ocenil Nizozemec. Hiddink je zelo pohvalil igro Evertona, pa tudi tekmovalni duh svojega moštva. "To, da smo se vrnili po zaostanku, je zelo dobrodošlo. Seveda pa nikakor nisem zadovoljen z novim remijem, to pa ne," je svojo tiskovno konferenco sklenil Hiddink.

Manchester City je pred večerno tekmo Leicester Cityja in nedeljskim gostovanjem Arsenala pri Stoke Cityju skočil na vrh lestvice in se točkovno izenačil s trenutno najboljšima kluboma na Otoku. Fabian Delph je s precejšnje razdalje presenetil vratarja Crystal Palacea za vodstvo na stadionu Etihad, Sergio Agüero pa je zatresel mrežo še pred polčasom za zanesljivih 2:0. Londonskih upov je bilo konec po drugem zadetku Argentinca v 69. minuti, znova je podal Kevin De Bruyne, končni izid pa je v zadnjih minutah postavil David Silva.

Alžirski reprezentant Mahrez je bil v letošnji sezoni junak številnih zmag, a tokrat je bil tragična figura.
Alžirski reprezentant Mahrez je bil v letošnji sezoni junak številnih zmag, a tokrat je bil tragična figura. FOTO: AP
Tottenham je ohranil korak z vodilnimi ekipami prvenstva in dobil prvi obračun 22. kroga proti Sunderlandu (4:1). Patrick van Aanholt je utišal White Hart Lane pet minut pred iztekom polčasa, a so Spursi že v naslednjem napadu izenačili, zadel je Christian Eriksen. Sredi drugega polčasa so severni Londončani odločili vprašanje o zmagovalcu - Moussa Dembele je po točno uri igre poskrbel za vodstvo, Eriksen pa je s prekrasnim drugim zadetkom popoldneva pokončal goste. Svoj delež k zmagi Tottenhama je z enajstih metrov v 79. minuti prispeval tudi prvi strelec Harry Kane. Krog domačih zmag so s tremi točkami na domačih stadionih nadaljevali Bournemouth, Newcastle United in Southampton. Lanski drugoligaš je zanesljivo ugnal stare znance iz Championshipa Norwich City (3:0), Newcastle United je slavil pomembno zmago proti West Ham Unitedu (2:1), Southampton pa je visoko slavil proti West Bromwich Albionu (3:0). Ekipa hrvaškega trenerja Slavena Bilića je vsaj do nedelje vseeno ostala na petem mestu, medtem ko se je Newcastle (17.) dvignil z mest, ki vodijo nazaj v drugo ligo.

Leicester je bil na večernem gostovanju v Birminghamu pod pritiskom, ki pa ga pri zadnji ekipi Premier League ni zdržal in izgubil nepričakovane točke (1:1). Šindži Okazaki je s pomočjo tehnologije, ki sodnikom pomaga pri dosojanju zadetkov, žogo po lepem strelu Jamieja Vardyja uspel spraviti čez črto za vodstvo, vsega pa bi bilo v drugem najštevilčnejšem angleškem mestu verjetno konec, če bi gostujoči zvezdnik Riyad Mahrez v 33. minuti izkoristil najstrožjo kazen. A je ni in Villa je ostala v igri, Rudy Gestede pa je petnajst minut pred koncem sporno izenačil, potem ko si je žogo pred usodnim strelom zaustavil s pomočjo roke. Čeprav je odšel Leicester domov kot prvi, je pred nedeljskimi tekmami odprl vrata Arsenalu, medtem ko je Manchester City oddaljen le še za točko.

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

Izidi 22. kroga:

Tottenham ‒ Sunderland 4:1 (1:1)
Eriksen 42., 67., Dembele 60., Kane 79./11-m; Van Aanholt 41.

Chelsea ‒ Everton 3:3 (0:0)
Costa 64., Fabregas 66., Terry 90.; Terry 50./ag., Mirallas 56., Funes Mori 90.

Manchester City ‒ Crystal Palace 4:0 (2:0)
Delph 22., Agüero 41., 69., Silva 84.

Aston Villa ‒ Leicester City 1:1 (0:1)
Gestede 75.; Okazaki 28.
Riyad Mahrez (Leicester) je v 33. minuti zapravil enajstmetrovko.

AFC Bournemouth ‒ Norwich City 3:0 (1:0)
Newcastle United ‒ West Ham United 2:1 (2:0)
Southampton ‒ West Bromwich Albion 3:0 (2:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hoilongmai
17. 01. 2016 13.40
+1
Gol ne bi smel veljati saj je bil ocitni prepovedan polozaj
klayton66
17. 01. 2016 09.57
+4
3:3...Čisti Ofsajd. Sodniki v ZAPOR!
drimtim
17. 01. 2016 10.46
+4
mmickica
17. 01. 2016 09.33
+5
Verjetno je bila včerajšnja sodniška garnitura na kakšnem sodniškem seminarju v Španiji, hehehe...! Me res zanima, kako dolgo bi še trajala tekma, če takrat ne bi padel gol in to še iz ofsajda?!
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2016 20.19
+5
Zgleda je sodnikom bil Joza trn v peti sedaj jim tudi kaj skozi prste pogledajo,a se vedno so bogi,ni videt da bi kaj boljsi bili po njegovem odhodu,
rossonero.acm
16. 01. 2016 20.27
+0
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2016 20.32
+3
RdečiKarton
16. 01. 2016 20.09
+0
Težko bo Klopp delal čudeže s to postavo Lpoola. Mogoče s pametnimi nakupi več sreče naslednjo sezono. Letos bo uspeh že uvrstitev v ligo Europa.
Symbolic
16. 01. 2016 19.49
+15
Podarjena točka! Tudi angleški sodniki so krvavi pod kožo... Podaljšek 7 minut (???), Chelsea pa izenači v 98:03 pa še iz ofsajda...
walter2
16. 01. 2016 19.50
+11
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.54
-11
ja in bedak? 1min je trajalo veselje evertona ob golu v 91min, pa še potem valjanje po tleh, tako da ne pametuj nekaj v prazno, aja tega kako so chelsea ropali avgusta in septembra pa nisi videl a ne haha
Symbolic
16. 01. 2016 20.00
+8
Ti si pa ne samo najbolj zagrenjen navijač ampak tudi najbolj prostaški! Lepo. da si se forumu predstavil s svojim PRAVIM imenom (saj veš: beseda pred vprašajem)...
Symbolic
16. 01. 2016 20.09
+5
" Valjanje po tleh" ne opraviči zadetka iz nedovoljenega položaja v sodniškem podaljšku od x minut (beri: dokler Chelsea ne izenači!)......
CURVANORD Zanetti
16. 01. 2016 20.20
+4
Prej so jim skodovali sedaj jim bodo senkali da ne izpadejo z lige,kdo bi razumel sodnike
-MARIBOR-
16. 01. 2016 19.35
+2
Počasi se daleč(NE)pride. Točka dans, točka drug teden, pa prejšnji teden...lepa tolažba - nepremagan pod novim trenerjem
kameltrajbar
16. 01. 2016 19.38
+9
če bodo tako pridni...jim rata pridt na 12 mesto....:)))))
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.39
-14
bolje biti 12. kot pa arsenal ki spet ne bo osvojil ničesar pomembnega haha, lahko samo na slikah gledate lovoriko za LP, in pa zbledele skoraj črnobele slike od zadnjega naslova PL, luzerski klub
mackon08
16. 01. 2016 21.33
+3
Chelsea1991 Zdaj pa dokazuješ da si bedak, s čim se ti to tolažiš.
SENCA2X
17. 01. 2016 18.05
+1
Chelsea1991-prepovedan položaj,daj o tem kaj povej,ne nekaj pogrevat za nazaj!
kameltrajbar
16. 01. 2016 19.34
+5
..nevem zakaj članki o tem trenutno nepomembnem moštvu.....))).....gol iz čistega opsajda..:)))..bog ve,kolk je abramovič colal sodniku...:))..za remi....)))))
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.36
-14
če ne bi avgusta in septembra pokradli chelseaju 7-8 točk, bi bili sedaj konkretno višje kot sedaj, sicer pa bo tako city gladko prvak vi arsenalovci pa se še kar tolažite kako bo chelsea izpadel haha na koncu pa bo arsenal največji luzer sezone, ko bo izgubil naslov v končnici prvenstva
kameltrajbar
16. 01. 2016 19.39
+6
ti mali..te kdo kj vprašu???....k tele skače v besedo....DDDD
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.41
-6
da ne boš naslednji vikend spet v luknjah skrit, tako kot vedno, ko chelsea uniči arsenal v ligi...že 4 leta ne morejo premagat chelsea, nazadnje ko so ga pa je dal van persie 2 gola iz offsajda, potem pa bojo arsenalovci pametni o sojenju ahahaha
kameltrajbar
16. 01. 2016 19.44
+3
..ok...wenger vam šenka 3 pike...da iz 14 skočte na 12.........)))..si srečen..mi loh.mamo zalogo....DDDDD
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.44
-7
vidim ja, že danes ob koncu dneva boste 3. haha
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.46
-2
In stoka v gosteh ne boste premagali, chelseaja tud ne ker bo spet 0:0, pa boste že 4. kar je tako arsenalova realnost, patetičen klubek, spet visoko letate decembra-januarja potem pa je vedno isto
drimtim
16. 01. 2016 19.52
+1
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.55
-3
drimtim
16. 01. 2016 19.59
+2
zakaj pa ne, mi jih je danes Prevc priletel.tako da z veseljem na arsenal
Symbolic
16. 01. 2016 21.50
+7
Kaj pa pravi statistika: skupno srečanja: 189; Arsenal zmagal 72x, neodločenih 56, zmaga Chelsea-ja 61x...
drimtim
16. 01. 2016 19.34
+9
Sodniki bodo kot kaze obdrzali chelsea v ligi.sramotno sojenje
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.35
-17
aj čuti, sploh nisi tekme gledal in boš nekaj pametoval
kameltrajbar
16. 01. 2016 19.35
+9
piuski
16. 01. 2016 19.43
+2
pa še kolko,abram mu nastavil debelo koverto.costa padalec,da bi si vsaj nogo zlomu.
walter2
16. 01. 2016 19.52
+9
drimtim
16. 01. 2016 19.53
+1
costa je bil zrel za rdečega,verjetno je gledal posnetek poletov
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.31
-9
haha to se takoj izpostavi če se kaj dosodi chelseaju v korist, ko pa so celotno lansko sezono in polovico letošnje (dokler se ni odstranilo murinja) ropalo chelsea na vsaki drugi tekmi pa ni bilo ne duha ne sluha o kakšnih sodniških napakah omenjenih v člankih
Chelsea1991
16. 01. 2016 19.32
-7
PS glede na to, da je od evertonovega zadteka za 2:3 pa do trenutka ko je chelsea začel iz polovice trajalo 90 sekund, pa še večminutno valjanje po tleh potem, je bil še ta podaljšek premajhen
SONY VAIO
17. 01. 2016 08.34
-1
Pa gol je tudi bil regularen tretji.Za Chelsea.Ni bilo ofsajda.
Symbolic
17. 01. 2016 12.42
+1
SonY, če se ne bi Oskar dotaknil žoge, bi bilo vse ok... Ampak, v trenutku, ko Oskar oreusmeri žogo proty Terry-ju, slednji je vsaj POL METRA v nedovoljenem položaju... Offside 100%, ker šteje podaja Oskarja igralcu, ki je v nedovoljenem položaju! Razlag zakaj niso sodniki "intervenirali" lahko samo ugibamo... Če želimo "zaščitit" sodnike, lahko rečemo, da sploh niso registrirali Oskarjevega dotika žoge... Lahko so pač drugi razlogi za sodnišlo "slepoto"...