Nogomet

Sanjski večer za Leicester: po porazih Arsenala, Tottenhama in Man. Cityja prednost še večja

London, Liverpool, Manchester, 02. 03. 2016 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Če je bil torkov remi Leicester Cityja na domači tekmi z West Bromwich Albionom dojet kot nov dokaz, da lisjaki ne bodo zdržali na prvem mestu v Premier League, so nejeverni Tomaži dan kasneje dobili nov udarec. Izgubili so namreč vsi Leicestrovi zasledovalci.

David Silva in soigralci so po zmagi nad Liverpoolom v finalu ligaškega pokala prikazali porazno predstavo.
David Silva in soigralci so po zmagi nad Liverpoolom v finalu ligaškega pokala prikazali porazno predstavo. FOTO: AP

Tottenham je zapravil priložnost, da se z zmago na velikem mestnem derbiju proti West Ham Unitedu prebije na prvo mesto Premier League, v mesecu marcu to Spursom ni uspelo že več kot 50 let. Na Upton Parku, ki bo po koncu letošnje sezone (p)ostal del otoške nogometne dediščine, je ekipa Slavena Bilića pripravila še en nepozaben večer svojim navijačem. Ti so proslavljali poslovilno zmago nad velikimi rivali, ki so jim po torkovem zdrsu Leicester Cityja proti West Bromwich Albionu tudi preprečili preboj na prvo mesto. Kladiva doma niso izgubila vse od avgusta, medtem ko je Tottenham do srede blestel v gosteh in prvič po letu 1967 je lovil sedmo zaporedno zmago daleč stran od domačega White Hart Lanea. A to ni bil večer varovancev Mauricia Pochettina in to je nakazal že začetek derbija v East Endu, ki je bil za West Ham izjemen. Že po sedmih minutah je Michail Antonio po kotu Dimitrija Payeta uspel premagati vratarja Tottenhama Huga Llorisa, ki se je žoge sicer dotaknil, a je okroglo usnje padlo v mrežo skupaj z nemočno številko ena francoske reprezentance. Golov do polčasa ni bilo več, Tottenham pa je lov za izenačenjem še okrepil v nadaljevanju, ko so Ben Davies, Erik Lamela in Ryan Mason zapravili lepe priložnosti že takoj na začetku. Pochettino je namesto krivca za zadetek Nacerja Chadlija aktiviral tudi načetega zvezdnika sezone Dele Allija, a neuspešno. Ker Tottenhamu ni uspelo, ima Leicester še vedno lepe tri točke naskoka na vrhu.

Tudi po zaslugi poraza še enega kluba iz severnega Londona Arsenala, ki se bo s Tottenhamom v bitki na vse ali nič udaril že med vikendom. Wayne Routledge se je na stadionu Emirates podpisal pod enega izmed najpomembnejših zadetkov kariere, borbeno moštvo italijanskega stratega Francesca Guidolina pa je ustavilo praktično vse poskuse spet zelo neprepričljivih topničarjev, ki so poskušali odgovoriti po izgubljenem derbiju z Manchester Unitedom. Arsenal je po četrt ure sicer povedel z lepim strelom v padcu Joela Campbella, ki je z okoli šestih metrov izkoristil podajo Alexisa Sancheza in ukanil nekdanjega člana Arsenala Lukasza Fabianskega v vratih labodov. Toda Valižani, Guidolin jih ni vodil zaradi infekcije, so vrnili udarec že 17 minut kasneje. Po hitrem protinapadu je Routledge sprejel podajo Jacka Corka in mirno matiral Petra Čecha s strelom v daljši kot. Navijači Arsenala so stadion Emirates razočarano zapuščali že prejšnji teden, ko je bila na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov boljša Barcelona (0:2), še hujši udarec pa jim je tokrat zadal branilec gostov Ashley Williams, ki je v 74. minuti zabil za vodstvo in, kot se je izkazalo, zmago gostov. Po predložku s prostega strela je branilec, vedno znova tudi tarča kluba iz severa metropole v prestopnih rokih, poslal žogo mimo Čecha.

Liverpool je ustavil še enega Leicesterjevega zasledovalca Manchester City in se z obrestmi maščeval za poraz v finalu ligaškega pokala (3:0). Ekipa Manuela Pellegrinija je na Anfieldu padla brez izstreljenega naboja, potem ko je Adam Lallana zabil prvi gol večera s strelom z razdalje v 34. minuti, ki je morda presenetil Joeja Harta in končal v mreži ob njegovi levi vratnici. Po slabem začetku tekme je nato začelo "pokati", oživeli so tudi navijači in ekipa Jürgena Kloppa je povsem prevzela pobudo. Pritisk so rdeči kronali s še enim zadetkom pred polčasom, ko je nekdanji član Cityja James Milner z okoli 13 metrov iznajdljivo zadel in tako izkoristil podajo Roberta Firmina. Na navdušenje domačih navijačev je Pellegrini za nameček še zamenjal osovraženega Raheema Sterlinga, nadomestil ga je Wilfried Bony, toda sinje modri so nadaljevali z razprodajo ugleda. Liverpool bi lahko zmagal tudi z višjo razliko, na koncu pa je Hart prejel le še en zadetek, potem ko je Lallana našel Firmina, Brazilec pa je elegantno meril mimo angleškega reprezentančnega vratarja. Nekaj deset kilometrov vzhodneje je Juan Mata rešil Manchester United pred še enim razočaranjem na domačem Old Traffordu, kjer je njegov prosti strel sedem minut pred koncem strl odpor Watforda (1:0). Zdelo se je že, da bodo rdeči vragi zaman iskali zmagoviti zadetek, toda Španec si je namestil žogo in mojstrsko izkoristil ponujeno priložnost. United se je zdaj po točkah že izenačil z mestnim tekmecem Cityjem, ki s 47 točkami drži četrto mesto in kvalifikacije za Ligo prvakov.

Izidi 28. kroga:

Arsenal ‒ Swansea City 1:2 (1:1)
Campbell 15.; Routledge 32., 74.

West Ham United ‒ Tottenham Hotspur 1:0 (1:0)
Antonio 7.

Liverpool ‒ Manchester City 3:0 (1:0)
Lallana 34., Milner 41., Firmino 57.

Manchester United ‒ Watford 1:0 (0:0)
Mata 84.

Stoke City ‒ Newcastle United 1:0
AFC Bournemouth ‒ Southampton 2:0
Aston Villa ‒ Everton 1:3
Leicester City ‒ West Bromwich Albion 2:2
Norwich City ‒ Chelsea 1:2
Sunderland ‒ Crystal Palace 2:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nogometjemrtev
03. 03. 2016 13.57
+1
Lester ole lester ola drugo leto pa po champions cup
TvojPrijatelj
03. 03. 2016 10.57
+1
Erik432
03. 03. 2016 10.49
+6
Borbena igra Liverpoola v kateri so vsi igralci odigrali praktično brez napake. Obramba brez Morena in Sakhoja deluje dosti bolj zanesljivo in umirjeno. Prva tekma v tej sezoni, ki so jo odigrali z dovolj natančnimi podajami. Kot je rekel Klopp, ta tekma mora postati model, kako mora Liverpool igrati do konca sezone.