Nogomet

Sterling ohranil osem točk naskoka Cityja, Arsenal z 11-metrovko Sancheza v izdihljajih tekme med prve štiri

Burnley, Huddersfield, 26. 11. 2017 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester City ostaja v zanesljivem vodstvu v Premier League, varovanci Pepa Guardiole so tokrat v napeti tekmi slavili pri Huddersfieldu (2:1). Dramatičen zaključek obračuna v Burnleyju je osrečil navijače Arsenala, ki so po manjšem razočaranju na obračunu Lige Evropa v Kölnu proslavljali novo pomembno zmago v boju za vrh Premier League (1:0).

Agüero je takoj po začetku drugega polčasa izenačil za Man. City.
Agüero je takoj po začetku drugega polčasa izenačil za Man. City. FOTO: AP

Raheem Sterling je v zaključku tekme s Huddersfield Townom zadel za končnih 2:1 in zmagoviti niz Manchester Cityja na neugodnem gostovanju podaljšal že na enajst tekem. Na stadionu Johna Smitha je Huddersfield tik pred polčasom povedel proti močno vodilnemu moštvu Premier League, ko je po podaji iz kota z glavo proti vratom meščanov meril Christopher Schindler, žoga pa se je od Nicolasa Otamendija odbila v mrežo. Četa Josepa Guardiole je v drugem polčasu našla pravi odgovor na izziv Huddersfielda in po prekršku Scotta Malona nad Sterlingom je prvi strelec Cityja Sergio Agüero izkoristil strel z bele točke in ukanil Jonasa Lössla za 1:1. Gostje so pritisnili v lovu na zmago, a imeli precej težav, Agüero je sicer dobro preizkusil domačega vratarja, medtem ko je Leroy Sane stresel prečko. Huddersfieldski oreh so gostje vseeno strli šest minut pred koncem rednega dela, ko je Sterling mimo Lössla spravil odbitek po strelu Gabriela Jesusa, City pa je tako ohranil osem točk naskoka pred mestnim tekmecem Manchester Unitedom.

Francis Coquelin (levo) in soigralci so se razveselili zelo pomembnih treh točk.
Francis Coquelin (levo) in soigralci so se razveselili zelo pomembnih treh točk. FOTO: AP

Alexis Sanchez je v 92. minuti odločil tekmo s čvrstim Burnleyjem in Arsenal popeljal med najboljše štiri ekipe lestvice Premier League. Petr Čech je topničarje sicer večkrat rešil z izvrstnimi posredovanji v prvem polčasu, ko je izkušeni češki čuvaj mreže poskus Johanna Berga Gudmundssona preusmeril v vratnico, nato pa rutinsko odbil še prosti strel Liama Bradyja. V drugem polčasu so se Londončani prebudili in Alexandre Lacazette bi lahko tekmo v korist Arsenala odločil veliko prej kot Sanchez, a ga je ustavil Nick Pope, eden od Francozovih strelov pa se je odbil mimo vrat. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala brez zmagovalca in golov, je glavni sodnik po padcu Aarona Ramseyja pokazal na belo piko, zanesljivi izvajalec pa je bil čilski as Sanchez, ki je po golu na derbiju s Tottenhamom zaznamoval že drugo zaporedno premierligaško preizkušnjo. Arsenal (25 točk) se je z zmago na točko približal tretjemu Chelseaju (26), ki ima tri točke manj kot Manchester United (29) in enajst manj od Manchester Cityja (37). Med prva štiri moštva Premier League so se severni Londončani prebili ravno na račun največjih tekmecev Tottenhama, ki je po porazu na medsebojnem obračunu v soboto razočaral še na domačem Wembleyju proti West Bromwich Albionu (1:1).

Everton med iskanjem trenerja še ni povsem izstopil iz rezultatske krize in po pravem polomu na dvoboju Lige Evropa z Atalanto pred domačimi navijači tokrat visoko izgubil v gosteh s Southamptonom (1:4). Gylfi Sigurdsson je na stadionu Svete Marije sicer izenačil tik pred polčasom, nato pa sta mrežo modrih napolnila Charlie Austin (dva gola) in Steven Davis, potem ko je za prvo vodstvo že v 18. minuti natančno meril Dušan Tadić. Southampton se je z zmago dvignil do desetega mesta na lestvici, medtem ko so karamele tik nad območjem, ki vodi v drugoligaško tekmovanje Championship: na 16. mestu.

Izidi 13. kroga:

Huddersfield Town ‒ Manchester City 1:2 (1:0)
Otamendi 45./ag.; Agüero 47./11-m, Sterling 84.

Burnley ‒ Arsenal 0:1 (0:0)
Sanchez 90./11-m

Liverpool ‒ Chelsea 1:1 (0:0)
Salah 65.; Willian 85.

Manchester United ‒ Brighton & Hove Albion 1:0 (0:0)
Dunk 66./ag.

Tottenham Hotspur ‒ West Bromwich Albion 1:1 (0:1)
Kane 74.; Rondon 4.

Southampton ‒ Everton 4:1
Crystal Palace ‒ Stoke City 2:1
Newcastle United ‒ Watford 0:3
Swansea City ‒ AFC Bournemouth 0:0
West Ham United ‒ Leicester City 1:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
27. 11. 2017 10.12
Škoda. Upal sem da Man City izgubi ampak tudi letos so brez konkurence. Sicer pa kdo pa ne bi bil ob takšnih igralcih in trenerju...
jebalvisvoju
26. 11. 2017 22.51
+2
sterling ko neka barbika tece.. kako mi dvigajo pritisk tako oportunisticne zmage indijancev.. izsilil penal a sploh ni blo za penal
Iniesta
26. 11. 2017 19.52
+4
Pep zanesljivo koraka k prvemu naslovu v premier league. Mislim da ga bo na koncu tudi osvojil in koncno zaprl usta vsem kritikom ...
MesOjediPinGvin
26. 11. 2017 22.39
+1
Machetekills007
26. 11. 2017 17.21
-6
VALENCIAAAA!!!!!!!!
Sisoje
26. 11. 2017 18.59
+7
+2
A ne igra ta pri man utd...al je prestopu v arsenal pa tega ne vem? ...
MesOjediPinGvin
26. 11. 2017 21.36
+2
Tudi Valencii morajo pomagati Realovi sodniki. Vse, da se nadoknati 10 točk zaostanka...