Nogomet

Sinje-modri na domači zelenici povsem zasenčili Chelsea, Wengerjev stolček še nikoli tako majav

London, Brighton, 04. 03. 2018 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K./N.A.
Komentarji
7

Obračun na Etihadu je obetal pravo nogometno poslastico 29. kroga angleškega prvenstva. Vodilno moštvo Premier League, Manchester City, je na domači zelenici gostilo Chelsea, ki se je popolnoma podredil sinje-modrim. Edini zadetek na tekmi je sicer vknjižil Bernardo Silva (1:0). Londonski Arsenal je izgubil še četrti zaporedni obračun v vseh tekmovanjih in topničarji se brez točk tokrat vračajo z ligaškega gostovanja pri Brightonu (1:2).

V derbiju 29. kroga angleškega prvenstva sta se udarila Manchester City in Chelsea. Aktualni prvaki Premier League v letošnji sezoni ne blestijo, na Etihadu pa so morali priznati premoč letos izjemni četi Pepa Guardiole.

Pep Guardiola in Antonio Conte
Pep Guardiola in Antonio Conte FOTO: AP

Slednja na poti proti naslovu prvaka pod seboj melje vse, v prvenstvu so tako vknjižili le en sam poraz, tega jim je januarja zadal Liverpool. Španski strateg tokrat sicer ni mogel računati na Raheema Sterlinga, ki je ostal doma zaradi poškodbe mišic, poleg poškodovanih Fernandinha in Benjamina Mendyja, pa je bil odsoten še kaznovani Fabian Delph.

Varovanci Antonija Conteja so kaj kmalu po začetnem sodnikovem žvižgu primat na zelenici prepustili vodilni ekipi Premier League. Sinje-modri so namreč v prvem polčasu dodobra namučili gostujočo obrambo, najlepšo priložnost pa si je v 27. minuti zagotovil Leroy Sane, ki je po izvajanem prostem strelu dobil žogo v svoje noge, vendar ni uspel izkoristiti priložnosti tik pred vrati Thibauta Cortouisa, saj je njegov udarec pravočasno zaustavila modra obramba. City si je sicer v prvem polčas zagotovil kar 77% posesti, Contejevi varovanci pa so se pomaknili na svojo polovico in odbijali napade domačih, medtem ko so le redko našli pot do kazenskega prostora pred vrati Edersona.

Manchester City - Chelsea
Manchester City - Chelsea FOTO: AP

V drugem polčasu pa se je trud sinje-modrih le obrestoval, takoj po sodnikovem žvižgu je podajo Davida Silve v zadetek pretvoril Bernardo Silva, ki je poslal žogo za hrbet Cortouisa. Nogometaši Chelseaja so se skušali maščevati z eno izmed sicer redkih akcij, vendar pa je strel Victorja Mosesa romal mimo vrat. Potem se je tehtnica spet prevesila v prid domačih, ti so si na zelenici povsem podredili Contejeve varovance, kljub temu pa so se ob koncu morali zadovoljiti z minimalno zmago, s katero so še utrdili svoj položaj na vrhu Premier League.

Tretji zaporedni poraz Arsenala 

Arsenal je izgubil tretjič zapored v prvenstvu in četrtič zapored v vseh tekmovanjih. Tokrat je bil na stadionu Amex prekratek na obračunu z Brighton & Hove Albionom, za katerega sta v prvem polčasu zadela Lewis Dunk in Glenn Murray. Tik pred polčasom je mrežo domačih sicer zatresel Pierre-Emerick Aubameyang, a se je izkazalo, da je bil to zgolj tolažilni gol za topničarje.

Zanje je bil to peti poraz na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih, toda Londončani v drugem polčasu kljub nenehnim napadom niso uspeli vsaj deloma sprostiti pritiska s pleč kritiziranega trenerja Arsena Wengerja.

Arsenalovci so že dolgo časa brez vsakršnih možnosti v boju za državni naslov, tudi v Ligo prvakov se lahko uvrstijo praktično le še z zmago v finalu Lige Evropa.
Arsenalovci so že dolgo časa brez vsakršnih možnosti v boju za državni naslov, tudi v Ligo prvakov se lahko uvrstijo praktično le še z zmago v finalu Lige Evropa. FOTO: AP
Daily Mirror je poročal, da je prvi favorit za Wengerjevega naslednika trenutno nekdanji vezist Arsenala Mikel Arteta. Španec je v tej sezoni pomočnik Josepa Guardiole pri Manchester Cityju, Wenger pa naj bi že blagoslovil njegov prihod, a bojda le v primeru, če mu topničarji po koncu sezone ponudijo katero od direktorskih vlog. Toda Arteto si želi še en nekdanji delodajalec, liverpoolski Everton, dodajajo otoški kolegi.

Dunk je že v sedmi minuti načel mrežo galebov, potem ko je Pascal Gross po kotu našel Shana Duffyja in je Dunk z volejem zabil mimo nemočnega Petra Čecha. Brighton je vodstvo podvojil v 26. minuti, ko je napako storil Arsenalov branilec Laurent Koscielny, Murray pa je z glavo dosegel osmi gol na desetih tekmah. Aubameyang je z drugim golom po prestopu iz Borussie Dortmund sicer omilil poraz, ki bi ga Londončani kmalu tudi preprečili: Koscielny je z glavo v drugem polčasu zadel vratnico, blizu je bil tudi Mesut Özil, ki ga je v 58. minuti ustavil Mathew Ryan. Slednji je v enem zadnjih napadov globoko v sodnikovem dodatku igralnega časa preprečil zadetek ob strelu Aubameyanga, nekaj minut prej pa so gostujoči navijači pozdravili debi 18-letnega Edwarda Nketiaha.

Izidi 29. kroga Premier League:

Manchester City - Chelsea 1:0 (0:0)
Silva 46.

Brighton & Hove Albion ‒ Arsenal 2:1 (2:1)
Dunk 7., Murray 26.; Aubameyang 43.

Liverpool ‒ Newcastle United 2:0 (1:0)
Salah 40., Mane 55. 

Tottenham Hotspur ‒ Huddersfield Town 2:0 (1:0) 
Son 27., 54.

Burnley ‒ Everton 2:1 (0:1) 
Barnes 56., Wood 80.; Tosun 20. 

Leicester City ‒ AFC Bournemouth 1:1 (0:1) 
Mahrez 97.; King 35./11-m

Southampton ‒ Stoke City 0:0

Swansea City ‒ West Ham United 4:1 (2:0) 
Ki 8., Van der Hoorn 32., King 48., J. Ayew 63./11-m; Antonio 79.

Watford ‒ West Bromwich Albion 1:0 (0:0) 
Deeney 77.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
05. 03. 2018 12.18
+0
Spet ni bilo za burek.
Iniesta
04. 03. 2018 22.10
+1
Pep je trenutno res najboljsi trener. Kaj je clovek naredil iz Cityja in s kaksnim kadrom je res fascinantno ... City igra zelo lepo in napadalno ...
cripstoned
05. 03. 2018 09.29
+0
650 milijonov funtov je razlog da je city tu kjer je...
MesOjediPinGvin
04. 03. 2018 19.14
+13
Ta po moje lahko izgubi vse tekme do konca sezone, pa ne bo odletel....
krnekilojz
04. 03. 2018 17.59
+10
Wenger ima sigurno kakšen dokaz o nečednosti lastnika, ker drugače mi res ni jasno zakaj ga še gledajo.
Bigbadjohn
05. 03. 2018 18.20
+1
TellingTheTruth
04. 03. 2018 16.32
+0
Wenger in! Wenger in! Wenger in! Wenger in!