Nogomet

Strelski post Coste, Brazilca stkala preobrat Liverpoola, sinjemodro slavje proti Hull Cityju

London, 08. 04. 2017 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K./N.A.
Komentarji
8

Nogometaši Chelseaja do novih treh točk proti Bournemouthu (1:3). Ko je že kazalo, da bo Liverpool vnovič prepustil pomembne tri točke nefavoriziranemu Stoke Cityju, sta čast Redsov rešila Philippe Coutinho in Roberto Firmino (1:2). Manchester City po porazu z modrimi opravil s Hull Cityem (3:1). Tottenham z visoko zmago na mestnem derbiju z Watfordom (4:0).

Veliko veselje Marcosa Alonsa ob zadetku na tekmi.
Veliko veselje Marcosa Alonsa ob zadetku na tekmi. FOTO: AP

Prvo uvrščeni Chelsea je gostoval na Dean Courtu, v glavah modrih pa je bil cilj jasen, zmaga bi jih znova oddaljila od vedno bolj nevarnega Tottenhama, medtem ko bi poraz pošteno ogrozil njihovo vladavino na lestvici. Kljub temu pa mreže na tekmi niso naprej zadeli favorizirani gostje, temveč kar nogometaš Bournemoutha, ki je z avtogolom spisal vodstvo čete Antonia Conteja. Tri minute za tem je prednost še utrdil Eden Hazard, ki je žogo poslal v levi spodnji kot. Povsem nenevarni niso bili niti domači, prednost modrih je skušal zmanjšati Harry Arter, pred koncem prvega polčasa pa je Bournemouth vendarle uspel vknjižiti zadetek. Po lepi podaji Benika Afobeja se je med strelce vpisal Joshua King. V drugem delu tekme je prednost gostov še povišal Marcos Alonso in s tem zagotovil novih treh točk klubu s Stamford Bridgea. Diegu Costi ni uspelo prekiniti strelskega posta, ki se ga drži že zadnje štiri tekme, kar je za Brazilca precej nenavadno. Kaj takega se mu namreč ni dogodilo že dve leti, vse od dni v dresu madridskega Atletica.

Nekdanji nogometaš Liverpoola je dodobra namučil novince z Anfielda.
Nekdanji nogometaš Liverpoola je dodobra namučil novince z Anfielda. FOTO: AP

Varovanci Jurgena Kloppa so gostovanje pri Stoke Cityju pričeli v nekoliko drugačni zasedbi kot so navijači morda vajeni, saj je nemški strateg priložnost ponudil tudi nekaterim mlajšim igralcem, ki pa se nikakor niso znali vključiti v igro na zelenici. V prem polčasu so tako vajeti igre v svoje roke prevzeli domači, s čimer so Redse stisnili na njihovo polovico. Lepo priložnost za vodstvo je tako zapravil Marko Arnautović, ki je bil pri strelu nekoliko nenatančen, medtem ko se je nogometašem Stokea sreča nasmehnila tik pred koncem polčasa. Xherdan Shaqiri je z lepo podajo zaposlil Jonathana Waltersa, ki je z glavo zatresel mrežo Simona Mignoleta. Prav slednji je vplival na odločitev stratega Liverpoola, ki je v drugem polčasu na igrišče poslal 'izkušena mačka' Philippeja Coutinha in Roberta Firmina, ki se nista izneverila Nemcu. Čeprav so polčas bolje pričeli gostje, ko se je med strelce skušal vpisati Charles Graham Adam, pa se je prva lepša priložnost na tekmi ponudila tudi Redsom, ko je mrežo domačih za las zgrešil James Milner. Slednji je s svojim poskusom otvoril preobrat Kloppove čete, najprej je z močnim strelom zadel Coutinho, dve minuti za tem pa še Firmino. Izkazal se je tudi Mignolet, ki je v 74. minuti z neverjetno obrambo preprečil slavje Stoke Citya in s tem rešil kožo nemškemu strategu. Liverpool je z novimi tremi točkami ohranil prednost pred četrto uvrščenim Manchester Cityjem.

Sinje modri so na domači zelenici gostili Hull City in dosegli zmago (3:1) po zaslugi avtogola Ahmeda Elmohamadya v prvem polčasu ter zadetkoma Sergia Aguera ter Fabiana Delpha v drugem. Gostje so v zadnjih izdihljajih uspeli zadeti tolažilni gol, pod tega se je podpisal Andrea Ranocchia.

Son (levo) je zadel dvakrat na White Hart Laneu.
Son (levo) je zadel dvakrat na White Hart Laneu. FOTO: AP

Tottenham je zmanjšal Chelseajevo prednost na vrhu Premier League na vsega štiri točke, seveda s tekmo več, potem ko so Spursi na domačem White Hart Laneu zanesljivo opravili z mestnim tekmecem Watfordom. Navijače je razveselil tudi povratek njihovega najpriljubljenejšega igralca, napadalca Harryja Kanea, ki se ni uvrstil v prvo postavo, a je lahko videl izvrsten prvi polčas, v katerem so evrogol Dele Allija ter zadetka Erica Dierja in Sona Heung-Mina poskrbeli, da je lahko trener Mauricio Pochettino angleškega reprezentanta aktiviral šele sredi drugega polčasa. Vincent Janssen je v 19. minuti zapravil dve izvrstni priložnosti, Alli pa njegovih napak ni ponovil slabih 15 minut kasneje, ko je fantastično meril z roba kazenskega prostora. Dier je z močnim strelom po tleh podvojil prednost belih šest minut kasneje, potem ko je obramba sršenov slabo reagirala in Tottenham je bil že na varnem, ko je minuto pred polčasom Son s še enim strelom od daleč matiral nekdanjega vratarja Spursov v vratih Watforda Heurelha Gomesa za 3:0. Južnokorejski strelec je kmalu po začetku drugega polčasa zadel še drugič, Kieran Trippier ga je našel s predložkom na drugo vratnico, Son pa ni grešil. Po uri igre so navijači na zelenici pozdravili tudi Kanea, ki je Sonu kmalu pripravil idealno priložnost za hat-trick, a jo je Azijec grdo zapravil.

Izid 31. kroga:

Stoke City ‒ Liverpool 1:2 (1:0)
Walters 44.; Coutinho 70., Firmino 72.

Manchester City ‒ Hull City 3:1 (1:0)
Elmohamady 31./AG., Aguero 48., Delph 64.; Ranocchia 85.

West Brom ‒ Southampton 0:1 (0:1)
Clasie 25.

Middlesbrough ‒ Burnley 0:0

West Ham ‒ Swansea 1:0 (1:0)
Kouyate 44.

Tottenham Hotspur ‒ Watford 4:0 (3:0)
Alli 33., Dier 39., Son 44., 55.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
08. 04. 2017 21.41
+5
kar se tice ciste mozak ni vec pri stvari. kitajski miljoni so mu stopili v glavi. conte bi ga lahko komot posadil na klop ker bremza igro
Chelsea1991
08. 04. 2017 22.29
-2
in koga bo dal namesto njega a floppa batsujanija
Iniesta
08. 04. 2017 21.01
+3
Čelsi bo prvi ...
Chelsea1991
08. 04. 2017 21.09
+5
KOPITES
08. 04. 2017 18.30
-1
Koncno Redsi premagal ekipo z sredine lestvice
CURVANORD Zanetti
08. 04. 2017 15.59
+3
Dobra tekma rezultat bi lahko bil se visji
?uchiano
08. 04. 2017 19.35
-1
CURVANORD Zanetti
08. 04. 2017 22.21
+1