Nogomet

Arsenal vse bolj izgublja boj za 'svoje' četrto mesto, Leicester nadaljuje Shakespearovo pravljico, Chelsea koraka naprej

Birmingham, Liverpool, Stoke-on-Trent, London, Sunderland, 18. 03. 2017 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V okviru 29. kroga angleške Premier League sta se na stadionu Hawthorns pomerila West Bromwich Albion in Arsenal in Londončani so znova ostali praznih rok, potem ko jih je domače moštvo premagalo s 3:1. Proti naslovu še naprej koraka Chelsea, ki je vknjižil vse tri točke na zahtevnem gostovanju pri Stoke Cityju. Preporod nadaljuje tudi prvak Leicester.

Hal Robson-Kanu je dosegel drugi gol svojega moštva, ki je na koncu slavilo s 3:1.
Hal Robson-Kanu je dosegel drugi gol svojega moštva, ki je na koncu slavilo s 3:1. FOTO: AP

Trener Arsenala Arsene Wenger je v severnem Londonu pod vse večjim pritiskom. Topničarji so znova izpadli v osmini finala Lige prvakov. Münchenski Bayern jih je ponižal s skupnim izidom 10:2, potem ko je na obeh tekmah slavil z identičnim rezultatom (5:1). Naslova v Premier League znova ne bo, tako se bodo Wengerjevi fantje najverjetneje borili za eno iz med preostalih treh mest, ki še prinašajo uvrstitev v Ligo prvakov v prihodnji sezoni. V igri za lovoriko so sicer še v FA pokalu, kjer se bodo v polfinalu pomerili z Manchester Cityjem.

Tekmo na stadionu Hawthorns so sicer bolje začeli domačini. Petra Cecha je v izjemno obrambo že v osmi minuti s strelom z glavo prisilil James McClean. Pritisk se je domačinom izplačal v 12. minuti. Nacer Chadli je podal iz kota, v kazenskem prostoru pa je najvišje skočil domači branilec Craig Dawson in z glavo povedel svoje moštvo v vodstvo. A varovanci Tonyja Pulisa niso dolgo držali minimalnega vodstva. Že tri minute kasneje je Alexis Sanchez lepo premešal domačo obrambo, nato pa iz neposredne bližine s silovitim strelom premagal Bena Fosterja in izid poravnal na 1:1. Kmalu za tem je dlani angleškega vratarja s silovitim strelom ogrel še Aaron Ramsey, a ostalo je pri neodločenem izidu. Na drugi strani je znova nevarno zapretil McClean, ki se je znašel iz oči v oči z Cechom, a je izkušeni vratar z izjemno parado preprečil, da bi se topničarji znova znašli v zaostanku. V 37. minuti pa je sledil nov hladen tuš za navijače Arsenala. Pri posredovanju se je namreč poškodoval Cech in v vratih ga je moral zamenjati David Ospina, ki sicer večinoma brani v Ligi prvakov in v pokalnih tekmovanjih.

Navijači Arsenala so znova protestirali proti Arsenu Wengerju.
Navijači Arsenala so znova protestirali proti Arsenu Wengerju. FOTO: AP

Tudi drugi polčas so bolje otvorili domačini, ki so  v 55. minuti znova povedli. Hal Robson-Kanu je izkoristil zmedo v gostujočem kazenskem prostoru in ne najboljšega izbijanja s strani Ospine. Vližan je žogo iz neposredne bližine zgolj potisnil v mrežo, a imel pri tem veliko sreče, da ni zadel soigralca McCleana, ki je stal na golovi črti in bil v prepovedanem položaju. Gostujoči nogometaši in vodstvo so pritoževali pri sodnikih, a gol je obveljal. Robson-Kanu pa je gol dosegel le nekaj trenutkov za tem, ko je namesto Joseja Rondona stopil v igro. Topničarji so po novem zaostanku znova silovito pritisnili na vrata domačinov. Danny Welbeck je v 66. minuti s silovitim strelom stresel prečko. V 75. minuti pa so znova udarili domačini. Znova je po kotu najvišje skočil Dawson in še drugič, skupno pa tretjič za svoje moštvo, poslal žogo v mrežo topničarjev in popeljal West Brom v vodstvo s 3:1. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in domačini so prišli do velike zmage, s katero so skočili na osmo mesto na prvenstveni lestvici. Arsenal pa je izgubil še četrtič na zadnjih petih prvenstvenih tekmah in vse bolj odpada iz bitke za četrto mesto. Trenutno imajo 50 točk in so peti, a jih lahko hitro prehiti Manchester United, ki ima s tekmo manj, tudi točko manj od topničarjev.

Gary Cahill je poskrbel, da je Chelsea slavil še 22. v sezoni.
Gary Cahill je poskrbel, da je Chelsea slavil še 22. v sezoni. FOTO: AP

Chelsea koraka proti naslovu
Nogometaši Chelseaja so na 28. tekmi v letošnji sezoni Premier League dosegli še 22. zmago in še naprej suvereno korakajo proti naslov državnega prvaka. Za tokratno zmago so se morali varovanci Antonija Conetja pošteno potruditi, saj so gostovali pri vselej neugodni ekipi Stoke City. Modri so sicer v 13. minuti povdeli po zaslugi Williana, a je še pred koncem prvega polčasa Jonathan Walters z uspešno izvedeno enajstmetrovko izid poravnal na 1:1. V drugem polčasu je dolgo časa kazalo, da se bo tekma končala z nedoločenim izidom. a je Gary Cahill v 87. minuti odločil zmagovalca. S tretjo zaporedno zmago ima Chelsea že ogromnih 13 točk prednosti pred drugouvrščenim Tottenhamom. 

Svoj preporod pa še naprej nadaljuje aktualni prvak Leicester City. Ta je pod vodstvom Craiga Shakespeara dosegel še tretjo zaporedno prvenstveno zmago in se vsaj za nekaj časa odlepil od ekip, ki se borijo za obstanek. Sedaj imajo šest točk prednosti pred Hull Citjyem, ki je tokrat izgubil proti Evertonu. Znova je blestel Romelu Lukaku, ki je za Liverpoolčane zabil dva zadetka v sodnikovem dodatku drugega polčasa. Leicester je sicer s 3:2 v gosteh premagal West Ham United. Po dolgem času sta se med strelce na isti tekmi vpisal Jamie Vardy in Riyad Mahrez.

Izidi:
West Bromwich Albion - Arsenal 3:1 (1:1)
Dawson 12., 75., Robson-Kanu 55.; Sanchez 15.

Crystal Palace - Watford 1:0 (0:0)
Deeney 68./ag.

Everton - Hull City 4:0 (1:0)
Calvert-Lewin 9., Valencia 79., Lukaku 90+1., 90+4.
RK:Huddlestone/74.

Stoke City - Chelsea 1:2 (1:1)
Walters 39./11-m.; Willian 13., Cahill 87.
RK: Bardsley/90.

Sunderland - Burnley 0:0 (0:0)

West Ham United - Leicester City 2:3 (1:3)
Lanzini 20., Ayew 63.; Mahrez 5., Huth 7., Vardy 38.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
20. 03. 2017 11.54
hazard je imel lani tezave in kje so koncali. druga stvar je pa trener ki jih dviguje iz povprecja.
Iniesta
18. 03. 2017 22.21
+5
Čelsi je ze prvak, junajted pa bo jutri preskocil wengerjev arsenal, ki je v veliki krizi ...
JbmTiMt
18. 03. 2017 21.49
-6
ce iz ekipe vzames hazarda in kantea je chelsea povprecna ekipa.
chelsea**1905**
19. 03. 2017 18.31
+2
CFC1
18. 03. 2017 19.38
+6
Kako CONTE taktično dobesedno nadigra vsakega tekmeca (trenerja), je res užitekk gledat. Danes so imeli stoke edini strel v okvir vrat ravno z enajstmetrovke, skupno pa dva strela na gol. Veseli me dejstvo, da uspemo zmagati tudi ob dfanes vidnem velikem primankljaju ob odsotnosti Hazarda. Take tekme na okko morda niso najlepše, a če gledaš iz taktilnega vidika, so res paša za oči. Potrebno pa bo popraviti učinkovitost, ker imeti 20 strtrelov na gol od tega polovico v okvir gola in zabiti le dvakrat je slaba učinkovitost, žoga pa kot, da nebi hotela v gol. Chelsea je zadel kar nekaj preč in vratnic, a na koncu smo odnesli vse tri točke kar je najvažneje. Upam, da govorice glede odhoda Coteja v Inter, ki mu ponuja dvakrat višjo plačo bodo ostale tudi samo govorice po koncu sezone, ker je sicer tudi Conte sam dewjal, da si želi na SB ostati še veliko let in nima namena oditi. Je pa postavil vodstvu razumljiv ultimat, da mu morajo polerti pripeljati 4 wordclass igralce, ker se tudi sam zaveda, da 4 wordclass igralci (kante, Cortuis, Hazard, Costa) in njegovo taktično večje zunanje od nasprotnikov za LP naslednje leto ne bo dovolj proti individualno veliko močnejšim ekipam, če ne bo res nekaj wordclass okrepitev poleti. Gremo Chelsea z generalom Contejem na čelu!
Tiko9
18. 03. 2017 18.18
+9
Bravo Chelsea, take tekme kot je bila danes proti Stokeu je treba dobiti če želiš postati prvak! Za Conteja pa lahko samo rečem, da je trenutno vsaj za mene najboljši trener na svetu in genij ter iskreno upam, da bo ostal na Stamfordu še nekaj let! :)
CFC1
18. 03. 2017 19.37
+4
Se popollnoma strinjam s povedanim. Kako človek taktično dobesedno nadigra vsakega tekmeca je res užitekk gledat. Danes so imeli stoke edini strel v okvir vrat ravno z enajstmetrovke, skupno pa dva strela na gol. Veseli me dejstvo, da uspemo zmagati tudi ob dfanes vidnem velikem primankljaju ob odsotnosti Hazarda. Take tekme na okko morda niso najlepše, a če gledaš iz taktilnega vidika, so res paša za oči. Potrebno pa bo popraviti učinkovitost, ker imeti 20 strtrelov na gol od tega polovico v okvir gola in zabiti le dvakrat je slaba učinkovitost, žoga pa kot, da nebi hotela v gol. Chelsea je zadel kar nekaj preč in vratnic, a na koncu smo odnesli vse tri točke kar je najvažneje. Upam, da govorice glede odhoda Coteja v Inter, ki mu ponuja dvakrat višjo plačo bodo ostale tudi samo govorice po koncu sezone, ker je sicer tudi Conte sam dewjal, da si želi na SB ostati še veliko let in nima namena oditi. Je pa postavil vodstvu razumljiv ultimat, da mu morajo polerti pripeljati 4 wordclass igralce, ker se tudi sam zaveda, da 4 wordclass igralci (kante, Cortuis, Hazard, Costa) in njegovo taktično večje zunanje od nasprotnikov za LP naslednje leto ne bo dovolj proti individualno veliko močnejšim ekipam, če ne bo res nekaj wordclass okrepitev poleti. Gremo Chelsea z generalom Contejem na čelu!
PIERREBRICE
18. 03. 2017 17.32
+5
Arsene naj podaljša še za pet let, pa bo mir v hiši. LOL
Hachi
19. 03. 2017 09.15
v Arsenalovi hiši ne bo miru, bo pa mir v vseh drugih, haha