Nogomet

Slovenski sosed sklatil Man. City, Leicester s hat-trickom Mahreza nazaj na vrh

London, 05. 12. 2015 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Avstrijski reprezentant Marko Arnautović je z dvema hitrima zadetkoma poskrbel za zmago Stoke Cityja proti vodilnemu Manchester Cityju (2:0). Meščani so vrh lestvice predali Leicester Cityju in Arsenalu, medtem ko je Manchester United doma spet razočaral z remijem brez golov proti West Hamu. Chelsea spet izgubil.

Pri obeh zadetkih Arnautovića se je s podajama izkazal Xherdan Shaqiri.
Pri obeh zadetkih Arnautovića se je s podajama izkazal Xherdan Shaqiri. FOTO: Reuters
V vetrovnem in hladnem vremenu, ki je uradno najglasnejšem stadionu v Premier League že tradicionalna "dobrodošlica", je Manchester City padel brez izstreljenega naboja in ponudil priložnost mestnim tekmecem Manchester Unitedu, Arsenalu in hitu prvenstva Leicester Cityju, da ga v soboto zamenjajo na vrhu lestvice. Man. City je na vedno neugodnem gostovanju pri Stoke Cityju tekmo prvič po 3. oktobru začel z vezistom Davidom Silvo, vrnil pa se je tudi poškodovani vratar Joe Hart. Toda trener Manuel Pellegrini je moral ekipo sestaviti brez Sergia Agüera, Yaye Toureja, Vincenta Kompanyja, Pabla Zabalete, Samirja Nasrija in Eliaquima Mangalaja, premešana ekipa meščanov pa ni bila kos energičnim domačinom. Ti so po fantastičnem individualističnem vložku Xherdana Shaqirija povedli že po nekaj minutah igre, ko je švicarski reprezentant nanizal nekaj tekmecev in v sredini zaposlil Arnautovića za lahek zadetek. Avstrijec je v 15. minuti vnovič navdušil razigrane navijače po še eni kombinaciji s Shaqirijem, ki ga je prekrasno zaposlil, avstrijski reprezentant srbskih korenin pa je ob Bacaryju Sagnaju zabil žogo mimo Harta. City ni uspel najti poti mimo reprezentančnega čuvaja mreže Jacka Butlanda, Stoke pa bi lahko že na polčas odšel s prednostjo treh zadetkov, toda Arnautović je svojo priložnost za hat-trick pred Hartom zapravil s strelom v vratnico. Gostje so v drugem polčasu jalovo iskali zadetek priključka, zadnjih 15 minut pa so morali odigrati z enim manj na zelenici. Pellegrini je namreč porabil vse zamenjave, Fernandinho pa se je prijel za zadnjo stegensko mišico.

Leicester City je z zanesljivo zmago pri Swansea Cityju spet navdušil, čeprav je Jamie Vardy prvič po enajstih zaporednih tekmah ostal brez zadetka (0:3). Tokratni junak je bil zaželeni Riyad Mahrez, ki je po izvrstnem začetku sezone padel malce v senco izjemno strelsko razpoloženega Vardyja, a je Anglež po tem, ko je presegel rekord Ruuda van Nistelrooya v prejšnjem krogu, tokrat ostal brez veselja pred vrati. Leicester je krog začel točkovno izenačen z Manchester Cityjem in po dobrih novicah iz Stoke-upon-Trenta so lisjaki hitro povedli že po petih minutah, ko je po kotu Mahrez srečno preusmeril žogo v mrežo kar s hrbtom. Drugega je domnevna tarča Barcelone zabila v 22. minuti, ko je Alžirec zabil z zavitim strelom mimo Lukasza Fabianskega, lahko bi ga ustavila tudi zastavica stranskega sodnika. Hat-trick je Mahrez zaokrožil v drugem polčasu, ko mu je podaj Vardy. Slednji na stadionu Liberty ni imel svojega dne in zapravil več priložnosti za 12. zaporedni zadetek, s katerim bi izenačil angleški ligaški rekord.

Mahrez slavi po enem od treh zadetkov v južnem Walesu.
Mahrez slavi po enem od treh zadetkov v južnem Walesu. FOTO: Reuters

Tako kot mestni tekmec City je Manchester United izgubil točke na težko pričakovani tekmi z West Ham Unitedom, ki pa je vnovič razočarala navijače na Old Traffordu. Kladiva so imela številne priložnosti na začetku obračuna, vratar David de Gea pa je rešil vrage z lepo obrambo iz oči v oči z Victorjem Mosesom, Londončani pa so kar dvakrat zatresli tudi aluminij. Ekipa nekdanjega hrvaškega selektorja Slavena Bilića, ki jo pestijo številne poškodbe, je brez napadalca Mosesa ostala še pred polčasom, a je tudi v nadaljevanju igrala bolje in Mauro Zarate je bil naslednji, ki bi lahko zadel za še eno veliko gostujočo zmago, toda tokrat ni šlo. Arsenal se je prebil na drugo mesto s prigarano domačo zmago proti Sunderlandu (3:1). Fabio Borini je dodobra preizkusil Petra Čecha na začetku tekme, toda domači so v 33. minuti povedli, ko je Mesut Özil pripravil vse potrebno za zadetek Joela Campbella, ta pa je zabil žogo v mrežo. Sunderland je tik pred polčasom izenačil, Olivier Giroud je mimo Čecha preusmeril prosti strel rojaka Yanna M'Vilaja in zabil avtogol, Čech pa je moral tudi v nadaljevanju prikazati veliko zbranosti, da je v ugodni situaciji ukanil Stevena Fletcherja. Giroud se je nato na drugi strani odkupil za svoj avtogol in z glavo na prvi vratnici izkoristil predložek Aarona Ramseyja, topničarji pa so tudi s pomočjo povratnika Thea Walcotta točke potrdili prek velškega vezista Ramseyja v zadnjih minutah. Arsenalov bližnji sosed Tottenham je v gosteh remiziral z West Bromwich Albionom (1:1). Vroči angleški vezist Dele Alli je po 15 minutah poskrbel za vodstvo ostrog, potem ko je ujel dolgo podajo Tobyja Alderweirelda in zatresel mrežo v Birminghamu, kjer pa se je WBA vrnil. Darren Fletcher je pred polčasom lepo našel Jamesa McCleana, ki je goste ohranil na treh točkah razdalje od vodilne četverice.

Remi Garde se je na klopi Aston Ville veselil druge točke po remiju v Southamptonu (1:1). Domači so imeli priložnosti po začetku obračuna, toda Villa je rasla iz minute v minuto in Joleon Lescott je po kotu Jordana Veretouta poskrbel za vodstvo. Svetniki so izenačili dobrih 15 minut pred iztekom rednega dela tekme, ko je Oriol Romeu na podoben način kot Lescott izkoristil kot Jamesa Warda-Prowsea za enega redkih zadetkov v karieri. Villa za obstankom zdaj zaostaja za šest točk. Z navdušujočim začetkom sezone je nadaljeval Watford, ki je tokrat ugnal Norwich City (2:0). Troy Deeney je bil strelec vodilnega zadetka z najstrožje kazni, ki jo je z domnevnim prekrškom nad Odionom Ighalojem zakrivil Alex Tettey. Ighalo je nato uspel tudi zabiti, a so mu sodniki kontroverzno razveljavili zadetek zaradi prepovedanega položaja. Nigerijca kljub vsemu niso mogli zadržati in Afričan je v prvi minuti sodnikovega dodatka drugega polčasa postavil končni izid v južnem Londonu.

Izidi 15. kroga:

Stoke City ‒ Manchester City 2:0 (2:0)
Arnautović 7., 15.

Arsenal ‒ Sunderland 3:1 (1:1)
Campbell 33., Giroud 63., Ramsey 90.; Giroud 45./ag.

Manchester United ‒ West Ham United 0:0

Swansea City ‒ Leicester City 0:3 (0:2)
Mahrez 5., 22., 68.

Chelsea ‒ AFC Bournemouth 0:1 (0:0)

Southampton ‒ Aston Villa 1:1 (0:1)
Watford ‒ Norwich City 2:0 (1:0)
West Bromwich Albion ‒ Tottenham Hotspur 1:1 (1:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOPITES
05. 12. 2015 21.26
-1
Redsi bodo na koncu se prvaki...#YNWA
Symbolic
05. 12. 2015 18.33
+5
1001 način kako vrinit besedo "slovenski"... Komentator je povedal: "Arnautović- oče srb mati avstrijka..." Moderator, a boš brisal?
KiNgKoNg
05. 12. 2015 17.52
+17
United je prav depresivno gledati...
Sasda Sadas
05. 12. 2015 20.00
+10
Se strinjam ... Se pri telebajskih se je vec dogajalo ...
Nacek2
07. 12. 2015 10.18
+1
Samo to pa res. Depresivno je mogoče celo prenežna beseda. Totalno negledljivi so. Kaj so v dveh sezonah naredili iz tega kluba je skoraj neverjetno. Se mi zdi, da je trenerje bolj strah za svoje stolčke, kot pa za klub. Vsi terajo nekakšne bunkerje brez pravih napadalcev. Kao, glavno, da ga ne dobimo, oni spredaj pa če ga dajo, pa super :))))).
hoilongmai
05. 12. 2015 15.49
-1
samo da ne bo united prvi
Symbolic
05. 12. 2015 19.59
+2
Zakaj pa ne? A zato, ker se doma mučite s kandidatom za izpad? Znebite se umazanca Diega C,