Nogomet

Preiskava proti peterici španskih nogometašev zaradi suma prirejanja izidov

Pamplona, 13. 03. 2015 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi suma vpletenosti pri prirejanju izidov je špansko pravosodje sprožilo preiskavo proti petim nogometašem. Kot poročajo tamkajšnji mediji naj bi bili to kapetan Espanyola Sergio Garcia, nogometaša Betisa Jordi Figueras in Jorge Molina, Antonio Amaya iz Rayo Vallecana in Patxi Punal iz Osasune.

Iz pravosodnih krogov v Pamploni je prišla na dan novica, da špansko pravosodje preiskuje predvsem vodstvo Osasune, ki naj bi v prejšnji sezoni skušalo doseči dogovore o izidu večjega števila tekem. Vodstvo naj bi na ta način preprečilo izpad ekipe v nižji rang tekmovanja. Sodišča so nogometaše že zaslišala, znano pa je, da sta Sergio Garcia in Patxi Punal zanikala kakršno koli krivdo.

Španski pravosodni organi preiskujejo 17 osumljencev, ki naj bi sodelovali pri prirejanju tekem.
Španski pravosodni organi preiskujejo 17 osumljencev, ki naj bi sodelovali pri prirejanju tekem. FOTO: Reuters

V tokratni aferi je kar 17 osumljencev, med njimi večje število vodilnih pri Osasuni. Znano je, da je s klubskih računov brez sledu izginilo 2,4 milijona evrov. Preiskovalci sumijo, da so bila sredstva namenjena prav podkupovanju s katerim naj bi klub obdržal položaj med elito.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoDANB3medo
13. 03. 2015 21.38
+0
Spravili so se na nogometne reveže, take se edino lahko uspešno obsodi. Če bi šli obtožiti prave prirejevalce tekem, bi bil rezultat tak, kot ko se gre tožit npr. Janšo ali podobne bogataše.
dule100
14. 03. 2015 07.59
+2