Nogomet

VIDEO: Predsednik HNS Davor Šuker na obisku pri NZS

Ljubljana, 11. 04. 2013 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Ljubljani je vodstvo Nogometne zveze Slovenije na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom gostilo delegacijo iz Hrvaške, vključno s predsednikom Davorjem Šukerjem. Hrvati želijo Sloveniji, da čim prej začne znova zmagovati, predsednik HNS pa je izpostavil, da si želi napredek na infrastrukturnih projektih, kjer bodo pomembne slovenske izkušnje.

Aleksander Čeferin je po srečanju slovenske in hrvaške delegacije dejal, da imata obe državi veliko skupnega, Slovenija pa se ima od sosedov veliko za naučiti, sploh po zadnjih rezultatih, ki jih dosegajo hrvaški nogometaši. Davor Šuker se je slovenskemu kolegu zahvalil za povabilo, veseli ga, da sta se sestala in pogovorila o nogometu.

Na vprašanje o sodelovanju Slovenije in Hrvaške v regionalni ligi je Šuker dejal, da sam ni za vstop v omenjeno tekmovanje, Čeferin pa je izpostavil, da bi se lahko pojavile težave, čas še namreč ni primeren. Slovenija v tem trenutku ne bi vstopila v tako tekmovanje, regionalne lige pa ne izključuje v prihodnosti. O kakšni prijateljski tekmi oba predsednika nista spregovorila.

Predsednik NZS Aleksander Čeferin
Predsednik NZS Aleksander Čeferin FOTO: Damjan Žibert

O vprašanju rivalstva med Slovenijo in Hrvaško, ki se je prav danes veselila zgodovinskega dogodka, četrtega mesta na lestvici Fifa, je nekdanji reprezentant Hrvaške dejal, da verjame v to, da se bo Slovenija pobrala in nadaljevala z dobrimi igrami. Od srca jim želi nastope na velikih tekmovanjih, ne glede na vse morajo biti športni tekmeci, zunaj nogometnih zelenic morajo biti nogometaši obeh držav prijatelji.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modri_dirka?
12. 04. 2013 06.39
+8
balkanci moramo skup držat, edino pravilno. balkan proti evropi!