Nogomet

Predsednik Bastie v priporu: Finančne nečednosti, ali prehude obtožbe?

Bastia, 09. 12. 2014 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo francoskega nogometnega prvoligaša Bastie je stopilo v bran predsedniku kluba Pierre-Marie Geronimi in poudarilo, da ni vpleten v nečedne posle. Korziški mediji razlog za pripor vidijo v zadnjih ostrih kritikah vplivnih nogometnih funkcionarjev.

Po Brandau se je v težavah znašel še klubski predsednik Pierre Marie Geronimi.
Po Brandau se je v težavah znašel še klubski predsednik Pierre Marie Geronimi. FOTO: Damjan Žibert

Francoski preiskovalci želijo iztrebiti najrazličnejše finančne malverzacije v športu, naslednji v nizu francoskih funkcionarjev, ki bo občutil njihovo 'moč' pa je predsednik Bastie Pierre Marie Geronimi. V finančnih malverzacijah na škodo kluba naj bi si na nezakonit način pridobil materialno korist. Bastia je sicer stopila v bran predsedniku, v klubu pa poudarjajo, da francoski prvoigaš posluje dobro.

Ob tem dodajmo, da časniki s Korzike poročajo, da so predsednika kluba prijeli zaradi kritiziranja vodilnim predstavnikov francoskega nogometa.

600 tisočakov pri izgradnji mladinskega centra?
Neuradno naj bi Geronimi bajno zaslužil ob prenovi nogometnega centra namenjenega mlajšim klubskim selekcijam. Takrat naj bi si za dela gradbenemu podjetju odštel kar 600 tisočakov, a pri tem naletel na težavo. Podjetje zadolženo za gradnjo ne obstaja že 10 let.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sasda Sadas
09. 12. 2014 19.10
+2
Polcija ane -,- bravo 24 kur ... Take napake se v osnovni soli ne delajo + se v naslovu je napaka ...