Nogomet

Pred vrati največji malonogometni turnir v Sloveniji

Selška dolina, 04. 06. 2015 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Le še dobrih 14 dni je do pričetka jubilejnega 10. Praznika Slofutsala (19.-21.6.), najodmevnejšega mednarodnega turnirja v Sloveniji, ki bo tudi letos zbiral sredstva v dobrodelne namene.

Futsal - 1
Futsal - 1 FOTO: Futsal

Lani so organizatorji s pomočjo Petra Prevca (licitirali so se njegovi olimpijski dresi iz Sočija) in številnih darovalcev zbrali kar 3.200 € ter jih namenili poplavljenim v BiH – če kdo, prav domačini iz Selc pri Železnikih, dobro vedo, kakšno opustošenje lahko prinese vodna ujma. Prav prizorišče celotne prireditve, Športni park Rovn v Selški dolini, je bilo med katastrofalnimi poplavami leta 2007 popolnoma uničeno in skoraj neverjetno je, kako so ga marljivi domačini uspeli obnoviti in še polepšati.

Futsal - 2
Futsal - 2 FOTO: Futsal

"Turnirja se je vredno udeležiti že zaradi samega ambijenta, posebno draž pa mu dajo še številne ekipe iz vse države in tujine, za katere igrajo vsi najboljši igralci velikega in malega nogometa," pravi ambasador prireditve, reprezentant in naš najboljši igralec futsala (dvoranskega nogometa) Kristjan Čujec, ki si kruh služi v Italiji, ter dodaja: "Po zaključku državnih prvenstev in reprezentančnih zborov Praznik Slofutsala predstavlja vrhunec poletne sezone v Sloveniji in vedno znova mi je v veselje, da se ga lahko udeležim!" S Čujcem se strinjajo tudi številna druga znana imena iz sveta nogometa, saj so tukaj svoje mojstrstvo demonstrirali tudi Mirnes Šišić, Goran Jolić, Jovan Vidović, Amir Dervišević, Rajko Rep, David Bunderla, Uroš Palibrk, Željko Mitraković ... in praktično vsi najboljši igralci malega nogometa pri nas, ki so zvečine že potrdili svoj prihod tudi na letošnjo prireditev. Še prav poseben poklon prireditvi je pripravil (stari) član Maribora, Dalibor Volaš, ki je, zaradi okvare avtomobila, raje kot bi se odpovedal nastopu na finalnem delu turnirja, več kot 100 km dolgo pot iz Obale v Selca opravil kar ... s taksijem!

Organizatorji so število nastopajočih ekip omejili na 42, da lahko izpeljejo najprej skupinski del, kateremu sledi nedeljski veliki finale z knock-out sistemom od osmine pa vse do končnega dvoboja za naziv najboljšega. Nekaj mest je še prostih, prihajajo ekipe iz Avstrije, BiH, Hrvaške ... zato vsi, ki si želite biti del tega spektakla in se potegovati za 4.100 evrov nagradnega sklada in kar 21 atraktivnih pokalov, pohitite s prijavo, saj se rok izteče 10. junija (info – Marko 031 381 635 ali na uradni strani www.praznikslofutsala.com) nakar bo 14.6. izveden še žreb skupin. Lansko lovoriko branijo igralci – Jasko trade iz čigar vrst prihaja naj vratar, reprezentant Igor Bratič in naj igralec, Aleksandar Ilić. Lovoriko najboljšega strelca pa je odnesel Damir Pertič, bivši reprezentant in nečak znanega trenerja Luča Pertiča.

Futsal - 3
Futsal - 3 FOTO: Futsal

Kot vedno bo tudi letos v Selcih vse podrejeno udobju nastopajočih in gledalcev, katerim bo brezplačno na voljo ves kamp Rovn ter številne zabavne prireditve in ekskluzivne ponudbe športne opreme, nagradna žrebanja in tudi tradicionalne spominske majice turnirja – organizatorji upajo, da bodo z njihovo prodajo po simboličnih 5 € uspeli zbrati vsaj 2.000 €, ki jih bodo namenili dobrodelni ustanovi Rdeča žoga! Prav tako organizatorji v dobrodelni sklad namenjajo tudi delež zbrane prijavnine od sodelujočih ekip (ta znaša 100 €/ekipo) in sprejemajo donacija na ROVN SELCA-DRUŠTVO ZA TURIZEM IN ŠPORT, SELCA 162, 4227 SELCA. TRR: SI56 03128-1000842594, (namen: Dobrodelni sklad za Rdečo žogo)
Posebna znamenitost turnirja je atraktiven unikatni prehodni pokal, ki je z dobrih 105 cm višine in 22,34 kg teže za več kot 15 cm višji in skoraj 7 kg težji tudi od znamenitega Stanleyevega pokala iz NHL! Tega in ostale nagrade najboljšim ter zbrana donatorska sredstva bo, tako kot lani, podelila častna pokroviteljica prireditve - aktualna mis Slovenije, Julija Bizjak.

Futsal - 5
Futsal - 5 FOTO: Futsal
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.