Nogomet

Pred finalom pokala ustreljeni navijač Napolija podlegel ranam

Rim, 24. 06. 2014 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Navijač italijanskega nogometnega kluba Napoli, 27-letni Ciro Esposito, ki jo je skupil minuli mesec v streljanju pred finalom italijanskega nogometnega pokala, Napoli je Fiorentino premagal s 3:1, je v bolnišnici v Rimu podlegel poškodbam, poročajo lokalni mediji.

Gonzalo Higuain in soigralci so sicer dobili finalno tekmo, ki se je začela s 45 minutami zamude.
Gonzalo Higuain in soigralci so sicer dobili finalno tekmo, ki se je začela s 45 minutami zamude. FOTO: Reuters

Cira Esposita so 3. maja v bližini olimpijskega stadiona prepeljali v intenzivni oddelek bolnišnice Agostino Gemelli v Rimu, potem ko je utrpel več strelnih ran, ter ga večkrat operirali. V izgredih sta jo skupila še dva navijača Napolija, ki pa sta utrpela le manjše strelne rane.

Finalna tekma se je prav zaradi neredov in streljanja pred olimpijskim stadionom začela s 45 minutami zamude. Neredi so se stopnjevali zaradi novice, ki so prodrle v tabor ultra-navijačev Napolija, da je enega člana njihovih klanov s strelnim orožjem hudo ranil policist. Šele ko se je kapetan Napolija Slovak Marek Hamšik skupaj s vodilnimi v policiji pogovoril z vodjo navijačev, so se razmere pričele urejati in tekmo so po tri četrt ure vendarle začeli.

V Rim je prišlo po 30.000 navijačev obeh finalistov, ki so dodatno pregreli ozračje zaradi huliganov, ki podpirajo Romo in Lazio.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pinto13Pinto13Pinto13
24. 06. 2014 20.44
+4
Naj počiva v miru.