Nogomet

Potrjeni sestavi lig v prvi in drugi slovenski nogometni ligi

Ljubljana, 19. 06. 2015 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je potrdil sestavo moštev v prvi in drugi slovenski nogometni ligi. Prvo "dejanje" nove nogometne sezone bo tekma za superpokalno lovoriko med Mariborom in Koprom na začetku julija.

Na Brdu pri Kranju se je na svoji tretji seji sestal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS). Med štirinajstimi točkami dnevnega reda so obravnavali nekaj pomembnih vprašanj za slovenski nogomet. Izvršni odbor NZS je glasoval o sestavi 1. SNL in 2. SNL v prihodnji sezoni. Vseh dvajset klubov si je nastop v obeh tekmovanjih zagotovilo skozi tekmovalne uspehe, člani izvršnega odbora pa so zdaj dodali še formalno potrditev.

Mariborčane že 5. julija čaka dvoboj za superpokal, tekmec bodo Koprčani.
Mariborčane že 5. julija čaka dvoboj za superpokal, tekmec bodo Koprčani. FOTO: Damjan Žibert
V Prvi ligi Telekom Slovenije bodo v sezoni 2015/16 tako nastopali Maribor Branik, Celje, Domžale, Olimpija Ljubljana, Zavrč, Rudar Velenje, Krka, Koper, Gorica in Krško, kot zmagovalec 2. SNL v lanski sezoni.

V 2. SNL bodo po uradni potrditvi izvršnega odbora v naslednji sezoni nastopali Radomlje, ki so izpadle iz prvoligaške konkurence, Aluminij Kidričevo, Dob, Ankaran Hrvatini, Tolmin, Triglav Kranj, Veržej, Šenčur, Kranj in Drava Ptuj. Kranj in Drava Ptuj sta si nastop zagotovila v dodatnih kvalifikacijah, Ptujčani tudi zato, ker prvak 3. SNL - sever, Maribor B, nima pravice nastopa v 2. SNL.

Prihodnji teden, v torek, 23. junija, bo na Brdu pri Kranju tudi tradicionalni žreb tekmovanj, uvod v sezono pa bo tekma za superpokal, ki bo 5. julija v Kopru. V njej se bosta pomerili ekipi Maribora, ki je bil v minuli sezoni državni prvak, in Kopra kot zmagovalca pokala Slovenije.

Sicer pa je IO potrdil tudi predlog o enotni pogodbi o profesionalnem igranju nogometa, ki vsebuje minimalne zahteve glede vsebine pogodbe o igranju nogometa, in ki so bile izoblikovane na ravni evropskih socialnih partnerjev v nogometu (Sindikat profesionalnih igralcev - FIFPro Division Europe, Združenje evropskih profesionalnih lig - EPFL in Združenja evropskih nogometnih klubov - ECA). Osnutek pogodbe je pripravila komisija NZS za predpise ter ga predstavila predstavnikom nogometnih klubov, implementacija enotne pogodbe pa pomeni dvig pravne varnosti, tako na strani nogometašev kot na strani nogometnih klubov.

Predsednik Aleksander Čeferin in generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.
Predsednik Aleksander Čeferin in generalni sekretar NZS Aleš Zavrl. FOTO: Damjan Žibert
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dkosir1
20. 06. 2015 08.39
kranj ni kranj ampak zarica.
DravaPtujFTW
19. 06. 2015 18.07
+6
Drava Šampion
PVSK
19. 06. 2015 14.11
+22
Letos bo konkurenca huda predvsem iz strani Kopra in Celja. Ampak verjamem v 14 naslov. En klub ena čast!