Nogomet

Polfinalna para slovenskega pokala Maribor – Celje in Domžale – Koper

Ljubljana, 16. 01. 2015 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije so izžrebali polfinalna para slovenskega pokala. Aktualni državi prvak Maribor se bo pomeril s Celjem, trenutno vodilno moštvo Prve lige Domžale pa s Koprom.

Mariborčani se bodo za vstop v finale pomerili s Celjani, ki so vijoličaste v tej sezoni že dvakrat premagali.
Mariborčani se bodo za vstop v finale pomerili s Celjani, ki so vijoličaste v tej sezoni že dvakrat premagali. FOTO: Damjan Žibert

"Mi si pred žrebom nismo nikogar posebej želeli. Vsi tekmeci so težki. Mi smo malo slabše začeli sezono, tako da iščemo priložnost v pokalu. Vse bomo naredili, da pridemo do finala," je po žrebu povedal član upravnega odbora koprskega kluba Andrej Poljšak in se ozrl na Domžale: "So vodilne po jesenskem delu lige, torej so bile pač najboljše. Zagotovo bodo izjemno težak tekmec. V zimskem prestopnem roku smo dokupili igralce na tistih mestih, na katerih smo jih potrebovali, in mislim, da bomo še bolj konkurenčni."

Za razliko od Koprčanov so v Domžalah vedeli, komu bi se radi izognili. "Nihče si ni želel igrati z Mariborom, to je jasno. Pri drugih dveh je zadeva precej podobna. Koprčani so malce nižje na lestvici, zato bosta za njih to dve tekmi sezone. Kajti le še pokalno tekmovanje jih praktično še lahko vodi v Evropo. Zato bo za nas toliko težje. Mogoče je dobro, da je prva tekma na Bonifiki, kjer imamo doslej malce slabše rezultate, doma pa je lažje popravljati. Ampak to bosta dve izenačeni tekmi," je dejal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Pri Mariboru, ki je v lanskem finalu izgubil proti Gorici, si niso ustvarjali želja pred žrebom polfinala. "Posebnih želja ni bilo. Dejstvo je, da je cilj Maribora osvojiti pokalni naslov. Poleg nas so v polfinalu še tri vrhunske ekipe. Žreb nam je namenil Celje. Do aprila je še daleč, a naši cilji so znani. Ob spoštovanju Celjanov seveda, ki so imeli fantastično prvo polovico sezone," meni direktor Maribora Bojan Ban.

Eno lepših presenečenj jesenskega dela sezone so Celjani, ki se nadejajo, da bodo tudi spomladi navduševali s poletno igro. "Glede na rezultate v jesenskem delu prvenstva se v klubu dobro zavedamo, da je vse odvisno od nas. Z vsemi tekmeci smo igrali uspešno. Če se bomo dobro pripravili in nadaljevali v tem slogu, se lahko nadejamo uspeha," pravi tehnični direktor Celja Borut Arlič.

Prvi tekmi bosta v sredo 15.4., povratni pa teden dni pozneje.

Polfinalna para:

Maribor – Celje
Luka Koper – Domžale

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wearebarcelona
17. 01. 2015 10.44
+1
maribor - celje : finale pred finalom
carli17
17. 01. 2015 08.34
CAJT ZA POPRAVEK IZ LIGAŠKIH KIKSOV ,DA SE VE GDO JE GDO !!!!!!!!
SajmnSays
20. 01. 2015 07.09
ladovan
16. 01. 2015 13.53
+17
obeta se stajerski el clasicco
Barca17 1
16. 01. 2015 13.36
+9
Maribor ŠAMPION !!!!!!
PVSK
16. 01. 2015 13.19
+14
Čas da poravnamo račune iz ligaškega štajerskega derbija.