Nogomet

Nikolić Partizan popeljal do dvojne krone, v velikem finalu pokala padla Crvena zvezda, Celticu škotski 'hat-trick', slavi tudi Dortmund

Beograd, Berlin, Pariz, Glasgow, 27. 05. 2017 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K./Ž.L.
Komentarji
1

Po končanih prvenstvih je ta konec tedna rezerviran za finala pokalnih tekmovanj po Evropi. Tako so se v Srbiji nove lovorike veselili nogometaši Partizana, ki so v velikem finalu z 1:0 premagali večno tekmico Crveno zvezdo. V škotskem finalu pa je po zmagi nad Aberdeenom (2:1) do "domačega trojčka" prišel Celtic. Po zmagi nad Eintrachtom slavi tudi Borussia Dortmund. Parižani z avtogolom v 91. minuti do vnovičnega pokalnega "dvojčka".

Navijači Partizana so znali proslaviti zmago nad večnimi tekmeci.
Navijači Partizana so znali proslaviti zmago nad večnimi tekmeci. FOTO: Twitter

Nogometaši beograjskega Partizana so s fenomenalnim dvojčkom končali letošnjo sezono. Po naslovu prvaka, že 27. po vrsti, so osvojili še srbsko pokalno lovoriko. Osvojeni pokal ima še toliko večjo težo, ker so na današnji finalni tekmi premagali večnega mestnega tekmeca nogometaše Crvene zvezde z izidom 1:0. Vsega skupaj bo imel Partizan v svojih klubskih vitrinah 14 pokalov nacionalnega pokala. Odločilni zadetek je prispeval v 42. minuti Nikola Milenković, ki se seli na Apeninski polotok in se bo v naslednji sezoni pridružil slovenskemu vezistu Josipu Iličiću v vrstah Fiorentine. Ekipa nesojenega Olimpijinega trenerja Marka Nikolića je tako potrdila popolno prevlado v srbskem nogometu, z veličastnim nizom 37 tekem brez poraza.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nogometaši Celtica slavijo popolno sezono na Škotskem.
Nogometaši Celtica slavijo popolno sezono na Škotskem. FOTO: AP

Za Celticom iz Glasgowa je sijajna sezone. Varovanci severnoirskega stratega Brendana Rodgersa so osvojili škotsko državno prvenstvo, šestič zaporedoma, škotski ligaški pokal in za popolni trojček lovorik še škotski nogometni pokal. Tretjo lovoriko v sezoni so si zagotovili z današnjo zmago z 2:1 proti Aberdeenu. Odločilni zadetek je v sodnikovem podaljšku prispeval avstralski Hrvat Tom Rogic. Pot do hat-tricka ni bila lahka. Aberdeen je povedel že v deveti minuti, ko je bil za vodstvo 1:0 natančen Jonny Hayes. Celtic je izenačil že čez dve minuti, ko je bil uspešen Stuart Armstrong. Celtic je še 37. v svoji zgodovini osvojil škotski nogometni pokal. Hoops so prvo škotsko moštvo s popolnim nizom neporaženosti na domačih tleh. Trener Rogers pa se je v svoji prvi sezoni na klopi Celtica pridružil trenerskima velikanoma ekipe iz Glasgowa Jocku Steinu in Martinu O'Neillu s tremi osvojenimi lovorikami v isti sezoni. Rogers je pred lansko sezono prevzel zasedbo, že aprila pa je podaljšal sodelovanje s klubom vse do konca sezone leta 2021. Zeleno-beli iz Glasgowa so državno prvenstvo osvojili, ne da bi izgubili tekme. To je bila njihova že 48. lovorika državnega prvaka, škotski ligaški pokal pa so osvojili še šestnajstič.

Nogometaši Borussie so po treh zaporednih porazih, končno okusili slast zmage v finalu nemškega pokala.
Nogometaši Borussie so po treh zaporednih porazih, končno okusili slast zmage v finalu nemškega pokala. FOTO: AP

Nogometaši Borussie iz Dortmunda so po treh zaporednih porazih v finalu nemškega pokala danes vendarle prišli do novega uspeha. V finalu so na berlinskem olimpijskem stadionu z 2:1 (1:1) ugnali Eintracht Frankfurt ter tekmovanje osvojili četrtič v zgodovini kluba. Dortmund je na razprodanem stadionu pred skoraj 75.000 gledalci povedel že v 8. minuti po golu Ousmaneja Dembeleja, v nadaljevanju pa so Dortmundčani zapravili kar nekaj priložnosti za višje vodstvo. Kazen je sledila v 29. minuti, ko je izenačil Ante Rebić. Zmagoviti gol je v 67. minuti dosegel Pierre-Emerick Aubameyang z bele točke, potem ko je vratar Frankfurta Lukas Hradetzky nepravilno zaustavil Christian Pulisica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Finale francoskega pokala med Angersom in pariškim moštvom PSG se je razpletel z zmago favoritov iz prestolnice, toda Parižani so do pokalne lovorike, 11. v svoji zgodovini, prišli tudi z nekaj sreče. Tekmeci so si namreč v 90. minuti tekme na Stade de France v Parizu zabili avtogol. Končni izid je bil tako 1:0 (0:0). Nesrečnik, ki je po podaji Angela di Marie s kota žogo preusmeril v lastno mrežo, je bil Issa Cissokho. PSG, ki je letošnje prvenstvo končal na drugem mestu za novim prvakom Monacom, je tako prišel do tretje zaporedne in skupno enajste pokalne lovorike v zgodovini kluba. Angers je prvenstvo končal na 12. mestu, avtogol v današnjem finalu pa je razblinil sanje kluba o nastopih v evropskih tekmovanjih. Angers tako ostaja pri le dveh uvrstitvah v finale pokala, že v prvi pred davnimi 60 leti pa je tudi izgubil, takrat proti Toulousu.

Izidi:
Srbski pokal:
Partizan ‒ Crvena zvezda 1:0 (1:0)
Milenković 42.

Pokal škotske nogometne zveze:
Celtic ‒ Aberdeen 2:1 (1:1)
Armstrong 11., Rogic 90+2.;Heyes 9.

Pokal nemške nogometne zveze (DFB):
Eintracht Frankfurt ‒ Borussia Dortmund 1:2 (1:1)
Rebić 29.; Dembele 8., Aubameyang 67./11-m.

Francoski pokal:
Angers - Paris Saint-Germain 0:1 (0:0)
Cissokho 91./ag.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SDS Kopriva
28. 05. 2017 12.23
+2
Naj trener ki je bil kdajkoli v Olimpiji in je moral it zaradi slabega napadalca, ki verjame da je bog odgovoren za njegovo igro.