Nogomet

Pokali: Neymar nadomeščal Messija in Suareza, Juve v polfinale, Tottenham izločil Leicester

Bilbao, Vigo, Rim, 20. 01. 2016 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V najmočnejših evropskih pokalnih tekmovanjih je oslabljena Barcelona dobila težko gostovanje pri Athletic Bilbau (1:2). Jan Oblak ni igral za Atletico, ki je pri Celti remiziral brez golov. V Italiji je Juventus izločil Lazio (0:1), Tottenham boljši od Leicesterja (0:2), Liverpool pa od Exeterja (3:0).

Neymar (desno) je bil razigran predvsem v prvem polčasu.
Neymar (desno) je bil razigran predvsem v prvem polčasu. FOTO: AP
Lanskoletna finalista španskega pokalnega tekmovanja sta se na prvi tekmi četrtfinala pomerila le nekaj dni po visoki zmagi Barcelone v prvenstvu. Toda tokrat je bil Athletic Bilbao okrepljen s prvim napadalcem Aritzom Adurizom, medtem ko je imel Luis Suarez prepoved nastopa, Lionel Messi pa je preventivno počival zaradi bolečin v mišici. Ogrevanje pred tekmo je zaznamovala izjava trenerja gostov Luisa Enriqueja, ki se je začudeno odzval na delegiranje glavnega sodnika Gonzaleza Gonzaleza. Ta je s kontroverznim sojenjem na enem od zadnjih derbijev z Espanyolom poskrbel za kar nekaj negodovanja v taboru Kataloncev, ki so si želeli manj popustljivega deljenja pravice, a je bil na sredinem obračunu mož v črnem povsem v ozadju. Athletic je s svojim značilnim pritiskom bolje začel in si pripravil nekaj polpriložnosti, toda niti enkrat ni nevarneje meril proti vratom Marca-Andreja ter Stegna.

Na drugi strani je Barcelona povedla iz prve prave akcije, ko je Arda Turan na boku mojstrsko zadržal žogo in s podajo iz igre vrgel tri nasprotnike, Ivan Rakitić pa je v sredini zaposlil Munirja El Haddadija, ki je natančno zadel v padcu. Kot bi mignil je bilo že 0:2, za žalost domačih navijačev pa je poskrbel na severovzhodu države še posebej nepriljubljeni Neymar, ki je po podaji s strani Sergija Roberta srečno prišel do žoge ob "izletelemu" vratarju Iagu Herrerinu in se z žogo sprehodil v prazna vrata. Še najbližje je bil Athletic na krilih vedno bolj glasnih navijačev ob izteku 40. minute, ko je Javier Eraso čez prečko poslal strel znotraj kazenskega prostora. El Haddadi bi lahko v eni prvih akcij nadaljevanja že pred povratno tekmo na Camp Nouu verjetno odločil par, a se je povsem osamljen skorajda s sredine igrišča namesto prodora do gola odločil za slab lob. Na drugi strani je Athletic še naprej pretil in s še enim slabim zaključkom se je po lepi akciji "izkazal" Eraso. Ernesto Valverde ga je kmalu zamenjal s Sabinom Merinom, v igro pa je prišel tudi Iker Muniain. Rdeče-beli so pritiskali vsaj za častni zadetek in Ter Stegen je z izvrstno parado preprečil spremembo rezultata po kotu v 81. minuti, padec Inakija Williamsa po štartu Javierja Mascherana pa ni bil kaznovan z enajstmetrovko. Aduriz je po hudi napaki Alvesa znotraj kazenskega prostora v 89. minuti zadel za znižanje, Ter Stegen pa je moral v sodnikovem podaljšku fantastično posredovati, da je rešil celo nepričakovano izenačenje.

Veliko bitko s številnimi prekrški je na rimskem Olimpicu dobil branilec naslova Juventus.
Veliko bitko s številnimi prekrški je na rimskem Olimpicu dobil branilec naslova Juventus. FOTO: AP

Jan Oblak je svoje mesto v vratih Atletica za pokalni obračun znova predal Miguelu Angelu Moyaju, ki je bil glavni razlog, da je precej povprečni madridski klub pri Celti, ki jo je nedavno v prvenstvu zanesljivo premagal, ob polčasu držal remi brez golov. Madridčani so bili v drugih 45 minutah boljši tekmec, čeprav je Diego Simeone tekmo na koncu sklenil brez največjih zvezdnikov Antoina Griezmanna, Yannicka Ferreire Carrascoja in Jacksona Martineza, ki niso uspeli streti severnjaškega oreha. Augusto Fernandez, ki se je januarja iz Viga preselil v Madrid, bi pred nekdaj domačimi navijači skorajda zakrivil avtogol, a ga je na golovi črti po nesporazumu z Moyajem rešil kapetan Gabi (0:0).

Sredina zmaga na Olimpicu je bila vredna polfinala, tekmo z Interjem pa si je lahko priigral le eden od obeh lanskih finalistov. Juventus je na "mestu zločina", kjer je osvojil en del svoje dvojne krone, začel tekmo z nestandardnim napadom Simone Zaza-Alvaro Morata, medtem ko je rezervistu v vratih Netu v sinje modrem dresu grozil izkušeni Miroslav Klose. Njegov kolega iz napada Keita Balde Diao je zapravil priložnost polčasa, toda podaje Lucasa Biglie osamljen pred Netom ni uspel unovčiti s slabim strelom mimo vrat. Paul Pogba je s strelom od daleč preizkusil domačega vratarja, to pa je bilo praktično vse v precej slabem polčasu s (pre)velikim številom prekrškov. V nadaljevanje bi stara dama kmalu krenila idealno, če bi Morata po globinski podaji Zaze in prihodu pred vratarja uspel zadeti, Zaza pa je odbitek v 51. minuti z zelo ugodnega položaja poslal le v zunanji del mreže, ko je bilo pregovorno težje zgrešiti kot zadeti. Pogba je v naslednji priložnosti za goste streljal prek vrat z glavo, toda za domače v 66. minuti rešitve ni bilo več. Zaza je izvrstno meril z zavitim strelom z okoli 17 metrov in zadel vratnico, žogo pa je čez črto poslal nekdanji član rimskega kluba Stephan Lichtsteiner, kar je potrdila tudi tehnologija. Stefano Sturaro je dve minuti kasneje sam zdirjal v kazenski prostor domačih, a "match" žogo poslal mimo daljše vratnice. Tako kot v sodnikovem podaljšku Mario Mandžukić, Paulo Dybala in soigralci, ki so z zapravljivostjo pred razpoloženim Ertritom Berisho Lazio držali pri življenju. Juventus vseeno ni plačal za  zamujeno in pripravil izjemen polfinale proti Interju.

Na Otoku je hit letošnje sezone v Premier League Leicester City na ponovljeni tekmi 3. kroga pokala FA izpadel proti Tottenhamu, ki so ga lisjaki izločili v lanski izvedbi najstarejšega nogometnega klubskega tekmovanja na svetu (0:2). Son Heung-min je v prvem polčasu zabil s prekrasnim strelom, delo pa je v 66. minuti dokončal Nacer Chadli. Prva strelca obeh klubov Jamie Vardy in Harry Kane sta vstopila šele v drugem polčasu. Na drugi sredini tekmi je mlada ekipa Liverpoola po nepričakovanem remiju zanesljivo odpravila nižjeligaša Exeter City (3:0). Po golu Joeja Allena so rdeči dobili prvi polčas, s prvima goloma za člansko ekipo pa sta se izkazala Sheyi Ojo in in Joao Carlos.

Izidi:

Athletic Club ‒ Barcelona 1:2 (0:2)
Aduriz 89.; El Haddadi 18., Neymar 24.

Celta Vigo ‒ Atletico Madrid 0:0
Jan Oblak (Atletico) je bil na klopi.

Lazio ‒ Juventus 0:1 (0:0)
Lichtsteiner 66.

Leicester City ‒ Tottenham Hotspur 0:2 (0:1)
Son 40., Chadli 66.

Liverpool ‒ Exeter City 3:0 (1:0)
Allen 10., Ojo 74., Carlos 82.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

+2
MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
StarDeluxe
21. 01. 2016 16.14
+11
To Barca, gremo...na Camp Nou jih pa razbijemo do konca! Visca el Barca!
Drago Kugler
22. 01. 2016 08.52
+1
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2016 14.09
+5
ARDA THE BOSS
BayernGomez
21. 01. 2016 14.39
+10
Kakšen Arda? Rakitić je pa ja boljši od njega kar vprašaj mandžota ti bo on vse povedal.
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2016 16.49
+6
@mandzo ni vredostojna oseba,po njegovem bi zlata zoga morala it keremu hrvatu,Brozovicu:-)
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2016 16.53
+6
A ne ves da Bayern pripravlja mega ponudo za Halilovica Okroglih 200 miljonov plus 24miljonov letno za njegovo placo.Ker bodo gradili ekipo okrog njega nasljidnih 10 let ,saj oni verjamejo da bodo z njim seriski zmagovalci lige prvakov
BayernGomez
21. 01. 2016 17.34
+4
Pa ne samo to baje ponujajo tudi za Pjaco 120 milijobov evrov zaslužil pa naj bi 18 milijonov letno. Zdaj treba vse Hrvate pokupit da bomo imeli največ naslovov v LP. Pa baje naj bi postal trener Bayerna Niko Kovač baje so Ancelottija zavrnil ker je preslab. To je dominacija ne pa Messi Ronaldo Neymar Suarez Lewandowski Ibrahimović...
BayernGomez
21. 01. 2016 17.37
+3
Kandidati za zlato žogo pa so Raktić Modrić in največji nakup za prihodnost v tem stoletju Kovačić. Če se kateri izmed njih poškoduje potem pa Halilović.
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2016 19.41
+3
Se strinjam z vsem kar si napisal,ce ne drugo nama bo @mandzo pritrdil,ker tako realnega in nepristranskega kometatorja ni na nobenem forumu.Vse njegove trditve so vredostojne le kaj bi mi brez njega.Dominacija vatrenih navijacev na tem forumu smo jaz ti in vseveda njego velicanstvo @mandzo;-)
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2016 19.43
+2
Tako sem se smejal ko sem te bral in pisal da sem kar nekaj crk pozabil pripisat
BayernGomez
21. 01. 2016 20.30
+3
On je pač strokovnjak za fuzbal. Npr. ti trend sempre symbolic in še kdo vedno napišete nerealne komentarje oz. hejtate. Zgleda da je mandžo eden redkih ki pove realno no se najde tudi kakšen franček pa kakšen chelsea1991 on je sploh realen pa kakšen zvonko34 no in še kakšen. Mandžo bo zrihtal prestope. To se on vse zmeni s predsedniki kluba baje naj bi Enrqueja odpustili ker je preslab in naj bi ga zamenjal največji strokovnjak nekdanji trener Maribora ki je bil odpuščen samo zaradi slabih igralcev in to je Ante Čačić pomočnik pa Čiro. Pa Real naj bi v tem prestopnem roku dokler še lahko kupuje bo kupil Brozovića pa Perišića. Sicer je pa mandžo neki govoril da naj bi vsi najboljši klubi želeli vse hrvaške igralce da bi bila večja konkurenca oz. da bi bile tekme bolj zanimive. To je dominacija ne pa Prevc ki samo skoči in to je to ali pa Oblak ki se samo po tleh meče pa Tina Maze lani ki se je samo spustila po progi ali pa naši odbojkarji ki kar nekam za brezveze odbijajo žogo. To je dominacija in brez Hrvatov bi bil svet čista nula.
CURVANORD Zanetti
22. 01. 2016 08.10
+2
Ne mores no hahaha kje si se na Cacica spomnil bravo!!!
CURVANORD Zanetti
22. 01. 2016 08.11
+2
mmmmmmmnnnnnnmmm
21. 01. 2016 10.55
+6
Bravo spanski sodniki...bravo gonzalo gonzales ..=tele ...kapo dol. Nogometni zvezi ki nastavlja take sodnike..hehehe..pa zopet ni bilo haska
mariomandzukic
21. 01. 2016 09.53
-9
mojstrska asistenca rakitica.najbol efektiven vezist barcelone v zadnjih 2 sezonah
Hammurabi
21. 01. 2016 12.18
+9
sploh ga ne omenjaj v istem stavku kot Doktorja Iniesto. Se bo Raketa kmalu spočil, ker prihaja Turkov čas...
mariomandzukic
21. 01. 2016 14.04
-5
raketa je svojo pozicijo,zbetoniral,arda je tu da krpa luknje.vsako tekmo igra na drugi poziciji,odvisno od tega,kdo rabi pocitek,oz kdo se poskoduje.raketa je mlajsi,boljsi
BayernGomez
21. 01. 2016 14.40
+1
Symbolic
21. 01. 2016 15.02
+5
Rakitić 27, Arda 28.... jaka razlika. ki se pozna le pri otrocih starosti 5-6 let ... Ko si enkrat proti 30 - ni razlike!
Hammurabi
21. 01. 2016 15.21
+7
Raketa je včeraj igral samo zato, ker ni bilo Messija in Suareza. V naslednjih tekmah pa bo imel minutažo Kovačiča ali Bartre...
Trend01
21. 01. 2016 09.38
+2
Off: ker je le tu Atletico omenjen. Simeone bi rad Kampla v Atletico pripeljal.
SigourneyWeaver
21. 01. 2016 09.54
+5
Je agent tudi potrdil to ja, samo je pa direktor Bayerja že rekel da odpade.
ledr
21. 01. 2016 09.37
+2
Samo zadnjih par minut so ga spet tak srali, da ni dosti manjkalo do izenačenja...
NeyMessi8
21. 01. 2016 09.20
+4
apodgraj
21. 01. 2016 08.53
+6
Pomembna zmaga . Bravo Barca .
mmickica
21. 01. 2016 08.31
+9
Lepo Barca! Zdaj bo laźje v drugi tekmi.
Symbolic
21. 01. 2016 09.34
+3
Zakaj so se v drugem polčasu skoraj ugasnili? Baski so tako pritisnili... zgledalo mi je, da se to ne bo dobro končalo za Barco ... sreči Ter Stegen se je izkazal! Pa smo spet bili priče grobih štartov: 6 rumenih za Athletic... Zanimiva je kronologija nekih "rumenjakov": DE Marcos v 65´, Etxeita v 67˝, potem druga runda: Sabin v 75´ - Iturraspe v 77´... Kaj je pa Enriqueju bilo treba menjat Turana z Vidalom in pustit Alveša notri... (pa tudi Munirja z Ramirezom, ali Sergija Roberta z Adrianom)? Niso mi bile všeč te zamenjave... Sreči, se vse še dobro končalo, samo je 2:0 vendar boljše kot 2:1...
mariomandzukic
21. 01. 2016 09.54
-8
Symbolic
21. 01. 2016 10.27
+6
Kako neviden? Samo v prvem polčasu sem ga videl 3-4x na tleh... To, da so njega spravili na tla, pove nekaj o igri Athletica,,, Podajalec pri prvem zadetku je bil Rakitić -super podaja na Munirja... Kdo je pa Rakitiću podal v prazno, paralelo z aut-linijo? "Nevidni" Arda! Po mojem so Enriquejeve menjave bile brez neke logike (pričakoval sem samo Vidal-Alves)...
mariomandzukic
21. 01. 2016 11.15
-8
raketa je zacel akcijo,z podajo turanu,ta mu je sam zavrnil povratno zogo v prazen prostor,ostalo je bila magija rakete.arda je prsel v barco krpat luknje,dvomim da bomo njega gledali na elclasicih in v zakljucnih tekmah lige prvakov.raketa je mlajsi,boljsi,velik vec asistira in zabija,skratka kompletnejsi nogometas
Symbolic
21. 01. 2016 11.51
+4
Počasi, počasi: 1. "povratna žoga v prazen prostor"... ? Kako je to mogoče: povratna žoga je tista, ki gre nazaj, proti lastnemu golu...Podaja Arde pa je bila v prazen prostor, NAPREJ...To je ravno obratna smer od "povratne žoge"... Povratna žoga se nanaša na SMER gibanja žoge in ne na igralca... 2. Kdo pa pravi, da ima Rakitić manj zaslug : "pročital" je namero Arde in je zato pravočasno dosegel podajo Arde v prazen prostor... Celotna akcija je bila, tudi zaradi "timinga" Munirja : mat v treh potezah!
Campeones34
21. 01. 2016 12.11
+8
Ma pusti mandzukica, njemu je vsak dotik kateregakoli hrcka velepoteza, in totalna dominanca. Ponavlja se kot koledar.
mariomandzukic
21. 01. 2016 12.15
-6
Symbolic povratna zoga je tista,ki gre nazaj proti lastnemu golu HAHAHAHAHAHhahahahahaha ne se smesit.
mariomandzukic
21. 01. 2016 12.19
-4
povratna zoga,je ko vrnes zogo nogometasu,ki ti je podal,zdaj ali je to levo,desno,naprej,nazaj nima veze.drgace pa je beseda povratna-hrvaska beseda.povratna lopta se na hr uporablja namesto dupli pas.ne pametovat Synbolic
Symbolic
21. 01. 2016 13.08
+4
Si prepričan? Podaja Arde niti blizu ni povratni žogi, ne po tvoje in ne po moje...! Žoga, ki se vrača nazaj proti lastnemu golu je povratna žoga... Saj je največ pripomb Rakitiću, da zelo pogosto vrača žogo nazaj (v Sevilli je bil bolj agresiven)... Arda ga je PRISILIL v šprint s svojo globinsko podajo (poglej si kakšen video)... Pa, če govorimo o mojsterstvu: večji mojster je bil Arda s svojo točno odmerjeno podajo... pa brez hahanja in dodatnih atributov...
mariomandzukic
21. 01. 2016 14.09
-4
arda ga nc ni prisilil,to je uvjezbana akcija,znacilna za barcelono.raketa je odal zogo in stekel v prazen prostor,arda je sam podaljsal zogo 3 metre,nc posebnga
BayernGomez
21. 01. 2016 14.41
+1
Symbolic
21. 01. 2016 14.43
+2
Čak mal... kako "sam podaljšal žogo"... a jo ni vrnil (po tvoje - povratno) Rakitiću? A nikdar nisi videl, ko napadalec (ali obrambni) prodira po krilu in s same gol-avt linije zavrne žogo nazaj v ali izven 16m... Na njo naleti čist drugi igralec (iz drugega plana, ki sploh ni sodeloval v akciji) in ustreli za zadetek ... Pol, kaj je povratna žoga? Kot kaže, tvoja trditev o pojmu "povratna žoga" ne drži... a ne da?
Symbolic
21. 01. 2016 14.50
+2
BG, zame je večja mojstrovina bila precizno odmerjena podaja paralelno z avt linijo Arde! Rakitić jo je lepo ujel in zavrnil pred gol čist "rutinsko", da ne rečem napamet... Če ne bi bilo tam Munirja- bi to bil še en propadli predložek .... Ampak, ok... zato pravim: vsi trije so zaslužni za izvedbo te akcije in ne samo Rakitić... Mario je pa v celotni akciji "videl" samo njega...
BayernGomez
21. 01. 2016 16.42
+2
Sej Rakitić je tud dober ampk Arda je boljši samo temu ne moreš nič razložit . Vedno provocira. Zanjga so vedno samo oni dobri druge pa pljuva npr. Oblaka Kampla Iličića Prevca potem je našo reprezentanco ker je osvojila drugo mesto na EP v odbojki ...
NeyMessi8
21. 01. 2016 17.37
+0
Ne vem ce je Arda boljsi. Predlozek Rakitica je bil mojsterski ! Kaj ti ni jasno Symbolic !!?
mmickica
21. 01. 2016 18.05
+2
Tudi meni se zdi Rakitič odličen igralec, seveda tudi Arda. Po moje mora Barca zadržati oba, saj je treba malo rotirati glede na število tekem, Iniesta pa ne bo več dolgo po moje, čeprav je v tej sezoni spet fantastičen. Potem se sicer vrne še Rafinha, ampak od viška glava ne boli...!
mmickica
21. 01. 2016 18.07
+2
Symbolic, tako kot praviš nazadnje, ja. Vsi trije so zaslužni za prvi gol! Brez enega od njih ne bi bilo nič!
Symbolic
21. 01. 2016 20.06
+4
NM8, prav neki dan sem pisal o "mojsterstvu"...konkretno: mojsterstvo je Ideja / preblisk igralca, ki se v deliču sekunde odloči, da izvede nekaj nenavadnega! Uspeh "mojstrovine" je pa odvisna od sreče! Kakšna je osnovna naloga igralca, ki po krilu prodre proti golu nasprotnika? Jasno: predložek v sredino! A misliš, da pri tej hitrosti lahko natančno nameri posameznega igralca v sredino? Jaz mislim, da je to gola slučajnost, ki se lahko uspešno konča, če so soigralci pozorno spremljali akcijo podajalca... Pri prvem zadetku Barce, se je vse odvilo tako kot je treba: globinska podaja, predložek in tudi zadetek...Še vprašanje zate: če sreča ne vpliva na končni rezultat predložka, zakaj pade, iz nešteto predložkov, toliko malo zadetkov?