Nogomet

Rdeči vragi proti tretjeligašu prekinili črni niz, mestni tekmec City z deveto zmago nadaljuje zmagovitega

Northampton, London, Swansea, Stoke, Southampton, 21. 09. 2016 22.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V tretjem krogu angleškega ligaškega pokala (EFL Cup) so bili tudi tokrat na delu velikani otoškega nogometa. Manchester United je prekinil črn niz porazov proti nižjeligašu Northampton Townu (3:1). Svoj zmagoviti niz pa nadaljuje Manchester City, ki je za deveto zaporedno zmago na gostovanju premagal Swansea City (1:2).

Marcus Rashford še naprej nakazuje, da je vse bolj pomemben člen v ekipi Manchester Uniteda.
Marcus Rashford še naprej nakazuje, da je vse bolj pomemben člen v ekipi Manchester Uniteda. FOTO: AP
Manchester United je prekinil niz tretjih zaporednih porazov v vseh tekmovanjih, ki se je začel s porazom na mestnem derbiju proti Manchester Cityju in nadaljeval na tekmah s Feyenoordom in Watfordom. Jose Mourinho je tokrat vendarle okusil slast zmage, pa čeprav je bil nasprotnik 'zgolj' tretjeligaš Northampton Town, je to pomembna zmaga predvsem za dvig samozavesti. Rdeči vragi so se malce dvignili pred prihajajočim koncem tedna, ko na Old Trafford prihaja aktualni angleški prvak Leicester City. Po slabih rezultatih bodo navijači rdečih vragov zagotovo pričakovali zgolj zmago svojih ljubljencev. Tokratni obračun s tretjeligašem Northampton Townom je Mourinho pričakovano začel s spremenjeno začetno enajsterico, v kateri je klub velikim kritikam, mesto zadržal kapetan Wayne Rooney. In v uvodnih minutah tekme je prav Anglež bil daleč najbolj zapravljiv na zelenici, kjer so sicer vragi povsem prevladovali. United je sicer povedel v 17. minuti. Sodniki so namreč v korist 20-kratnih angleških prvakov dosodili indirektni prosti strel, potem ko je domači čuvaj mreže Adam Smith prijel žogo z rokami, potem ko mu jo je vračal eden iz med branilcev. Prosti strel znotraj kazenskega prostora je slabo izvedel Rooney, toda žoga se je odbila do izkušenega Michaela Carricka, ki je z roba kazenskega prostora z natančnim strelom popeljal svoje moštvo v vodstvo. To je bil za Carricka prvi gol v Ligaškem pokalu po več kot šestih letih.

Toda domačini se po zaostanku niso predali in prišli še pred iztekom polčasa do izenačenja. Daley Blind je v svojem kazenskem prostoru podrl Sama Hoskinsa in glavni sodnik Attwell je pokazal na belo točko. K žogi je pristopil Alex Revell in zanesljivo premagal Sergia Romera. V drugem polčasu so domačini dolgo časa držali neodločen rezultat in Mourinho je odreagiral tako, da je v igro poslal napadalni dvojec Zlatan Ibrahimović - Marcus Rashford. In prav mladi up angleškega nogometa je poživil igro rdečih vragov. Najprej je v 68. minuti lepo z glavo 'spustil' žogo Anderju Herreri, ki je s silovitim strelom s 'prve' ponovno povedel United v vodstvo. V 75. minuti pa se je Rashford še sam vpisal med strelce. Po hudi napaki domačega vratarja Smitha, je mladi Anglež vzel ponujeno priložnost in postavil končni izid 3:1, ter poskrbel, da je Manchester United po turbulentnem tednu, napredoval v četrti krog angleškega ligaškega pokala.

Josep Guardiola na klopi Manchester Cityja še vedno ostaja stoodstoten.
Josep Guardiola na klopi Manchester Cityja še vedno ostaja stoodstoten. FOTO: AP

Ena, dva, ..., devet - City ne popušča
V naslednji krog se je uvrstil tudi Unitedov mestni tekmec in trenutno najbolj vroče moštvo v Evropi Manchester City. Varovanci Pepa Guardiola so namreč z 2:1 na gostovanju premagali Swansea City. Valižani bi sicer lahko zgodaj povedli, ko je vratar Cityja Willy Caballero slabo izbijal žogo. Toda španski vratar se je še pravo časno pobral in uspel ubraniti strel Borje. V prvem polčasu, v katerem nismo videli zadetkov, je najlepšo priložnost za sinjemodri zapravil kar domači branilec Mike van der Hoorn. Mladi varovanec Guardiole Aleix Garcia je poslal predložek pred vrata, kjer je nespretno posredoval omenjeni Der Hoorn in prisilil svojega kolega v vratih Kristofferja Nordfeldta, da se je izkazal z obrambo. Drugi polčas pa je City ekspresno otvoril z zadetkom. V četrti minuti nadaljevanja je namreč Gael Clichy sprožil žoga pa je s pomočjo domačih branilcev končala v mreži Valižanov. V 68. minuti pa je živahni Garcia s svojim prvim članskim zadetkom podvojil vodstvo sinjemodrih. Domačini so v sodnikovem dodatku drugega polčasa izid uspeli znižati na 2:1, ko se je med strelce vpisal Gylfi Sigurdsson, a za morebitno izenačenje in posledično podaljške je časa zmanjkalo. Črna pika na zmagi meščanov pa je zagotovo ponovna poškodba Vincenta Kompanyja, ki je igro zapustil tik pred koncem.

Napredovanje so si z zmagami zagotovili še nekateri angleški težkokategorniki. Tottenham je visoko odpravil nižjeligaša Gillingham (5:0). West Ham Slavena Bilića se je z 1:0 namučil proti Accringtonu, Sunderland je z zmago nad QPR-jem malce dvignil svojo samozavest pred nadaljevanjem Premier League, kjer jim kaže zelo slabo po uvodnih petih krogih. V dvoboju premierligašev, pa je Southampton izločil Crystal Palace, Hull City pa Stoke City, ki je na začetku letošnje sezone v hudi rezultatski krizi in po vse večjim pritiskom je njihov strateg, legendarni Mark Hughes.

Tretji krog angleškega ligaškega pokala:
Fulham - Bristol City 1:2 (1:1)

Northampton Town - Manchester United 1:3 (1:1)

QPR - Sunderland 1:2 (0:0)

Southampton - Crystal Palace 2:0 (1:0)

Swansea City - Manchester City 1:2 (0:0)

West Ham United - Accrington 1:0 (0:0)

Stoke City - Hull City 1:2 (1:1)

Tottenham - Gillingham 5:0 (1:0)

  

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
22. 09. 2016 10.14
+4
Pomebna je zmaga, za dvig samozavesti, ker resno zadnje tekme so resno bile bedne za MUFC, mislim kako bedno so igrali.
NisteResni
23. 09. 2016 15.38
-1
Hahaha zmaga nad tretje ligasom, za dvig samozavesti?