Nogomet

Pokali: De Bruyne popeljal City v finale, Juve deklasiral Inter, Barca v polfinale, kjer ne bo Atletica

Manchester, Torino, Barcelona, Madrid, 27. 01. 2016 21.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V polfinalu angleškega ligaškega pokala sta se na Etihadu pomerila domači Manchester City in Everton. Zmage s 3:1 so se veselili domačni, ki so se s skupnim izidom 4:3 uvrstili v veliki finale. V polfinalu italijanskega pokala je Juventus na prvi tekmi povozil Inter s 3:0. Atletico Jana Oblaka se je moral od španskega kraljevega pokala posloviti v četrtfinalu. Barcelona je s 3:1 odpravila Athletic Bilbao.

Ross Barkley je v 18. minuti povedel Everton v vodstvo.
Ross Barkley je v 18. minuti povedel Everton v vodstvo. FOTO: AP
Gostje, ki so prvo tekmo na svojem Goodison Parku dobili z 2:1, so bolje odprli srečanje na Etihadu in hitro pokazali favoriziranim gostiteljem, da si želijo zaigrati na Wembleyju. Zanimivo, da je to bil že tretji obračun teh dveh moštev v zadnjem mesecu, saj sta se vmes srečala še v angleški Premier League, takrat je bil rezultat 0:0. Gostje so pogumno odprli srečanje in predvsem iz protinapadov grozili meščanom, ki so imeli več časa žogo v svoji posesti, toda niso pripravljali nevarnih akcij. In prav iz protinapada je v 18. minuti Everton tudi povedel. Po izgubljeni žogi Cityja v napadu je na sredini igrišča do žoge prišel Ross Barkley in bliskovito potegnil proti golu, se otresel treh domačih branilcev in neubranljivo sprožil z roba kazenskega prostora, ter žogo poslal za hrbet nemočnega Willyja Caballera. Barkley je s to mojstrovino poslal v deliriji več kot 10.000 gostujočih navijačev, ki so opravili kratko pot iz Liverpoola v Manchester in prišli spodbujati svoje ljubljence. Toda prednost gostov je trajala zgolj 6 minut. V 24. minuti je namreč Sergio Agüero streljal, branilci Evertona so njegov strel blokirali, vendar se je žoga odbila naravnost na nogo Brazilca Fernandinha, ki je slabo sprožil z roba kazenskega prostora, a je žoga na poti zadela Leightona Bainesa in povsem spremenila smer in končala za hrbtom nemočnega Joela Roblesa. V 35. minuti, bi lahko sinje modri povedli z 2:1, a je Agüeru veselje, po odličnem strelu z roba kazenskega prostora, preprečila vratnica.

Junak tekme Kevin de Bruyne je moral igrišče zapustiti na nosilih.
Junak tekme Kevin de Bruyne je moral igrišče zapustiti na nosilih. FOTO: AP
De Bruyne Pellegrinijev as iz rokava
Tudi drugi polčas so bolje odprli gostje in bi lahko v 47. minut zopet povedli. Po odlični podaji Barkleyja se je  v priložnosti znašel Gerard Deulofeu, a mu je Caballero strel ubranil. Tekma se je v drugem polčasu povsem razživela in v 54. minuti so domači še drugič stresli okvir vrat. Po podaji Pabla Zabalete je pri bližnji vratnici najvišje skočil, sicer ne najvišji David Silva in žogo z glavo poslal v okvir vrat. Vratar Robles je bil povsem nemočen. V 70. minuti pa so domači prvič na srečanju povedli. Po sporni podaji Raheema Sterlinga je zadel Kevin De Bruyne. Gostje so se pritoževali, saj je Sterlingu pred podajo žoga že ušla iz igrišča, a sodniki tega niso opazili in gol je obveljal. De Bruyne je za svoj peti zadetek v tem tekmovanju potreboval zgolj štiri minute, saj je tekmo začel s klopi. In prav Belgijec se je izkazal za odlično menjavo s strani domačega stratega Manuela Pellegrinija. V 77. minuti je namreč poslal fantastičen predložek v kazenski prostor, kjer se je z glavo najbolje znašel Agüero in popeljal svoje moštvo v vodstvo s 3:1. Everton se po tretjem prejetem golu ni več pobral in City se je na koncu zasluženo veselil preboja v finale, kjer so bo na kultnem Wembleyju pomeril z Liverpoolom, ki je rekorder po številu naslovov ligaškega pokala -  osvojili so jih osem. Junak srečanja De Bruyne se je ob koncu tekme poškodoval in v 93. minuti so ga morali z nosili odnesti z igrišča. Za kakšno poškodbo gre ni jasno, je pa zagotovo to hud udarec za Pellegrinijevo moštvo.

Juventusu derbi d'italia
V italijanskem pokalu sta se na prvi tekmi polfinala udarila večna tekmeca Juventus in Inter. Tekmo so zanesljivo s 3:0 dobili nogometaši stare dame in so z nogo in pol praktično že v finalu, čeprav jih čaka še povratna tekma v Milanu. Na prvi gol so gledalci na Juventus Areni čakali vse do 35. minute, ko je v kazenskem prostoru Jeison Murillo storil prekršek nad Juanom Cuadradom in sodnik je pokazal na belo točko. Alvaro Moratta je pristopil k žogi in se z oči v oči soočil s specialistom za branjenjem enajstmetrovk - Samirjem Handanovićem. Kljub temu, da je Sarma uganil smer, je bil strel Španca premočan in previsok in Juventus je povedel. To je bil sploh prvi gol za Moratto po kar dvajsetih tekmah suše. Gol je očitno povsem prebudil nekdanjega člana Reala iz Madrida, saj je mladi Španec v 63. minuti s pravo mojstrovino še drugič premagal Handanovića. Po podaji Patricea Evraja v kazenski prostor, se je žoga po slabem posredovanju Felipeja Mela, odbila naravnost na desnico Moratte, ki je s petih metrov s težkega položaja belo usnje dobesedno zabil v levi zgornji kot Interjevega gola. V 83. minuti je zadel še Paulo Dybala in poskrbel za lepo popotnico Juventus pred povratnim obračunom, kjer bo Inter potreboval pravi mali čudež, da preobrne tako velik rezultatski zaostanek. Inter je tekmo zaključil zgolj z deseterico, saj je bil v 70. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen Murillo.

Luis Suarez je dosegel prvi gol Barcelone na srečanju proti Athleticu iz Bilbaa.
Luis Suarez je dosegel prvi gol Barcelone na srečanju proti Athleticu iz Bilbaa. FOTO: AP

Baski namučili Katalonce
Sreda je bila rezervirana tudi za tekme v španskem kraljevem pokalu. Na povratni tekmi četrtfinala sta se na Camp Nouu udarila Barcelona in Athletic Bilbao. Katalonci, ki so prvo tekmo dobili z 2:1 in so pred desetimi dnevi v prvenstvu Baske premagali s kar 6:0, so se zelo namučili za polfinalno vstopnico. Motivirani gostje iz Bilbaa so tekmo odlično odprli in v 11. minuti celo povedli preko Inakija Williamsa. Barca je bila, tako kot na zadnji tekmi proti Malagi, povsem neprepoznavna v svoji igri in gostje bi si v prvem polčasu zaslužili tudi kakšen zadetek več. V drugem polčasu so se domačini vendarle zaigrali bolje in z zadetkom Luisa Suareza v 53. minuti rezultat izenačili na 1:1. V 82. minuti je po podaji Danija Alvesa zadel še branilec Gerard Pique. Končni izid pa je v sodnikovem podaljšku postavil Neymar. Aktualni pokalni prvaki so tako v polfinale napredovali s skupnim izidom 5:2.

V polfinalu pa ne bo ekipe Jana Oblaka. Atletico Madrid, za katere je tudi tokrat kot smo že v pokalu vajeni branil Miguel Angel Moya, je na svojem Vicente Calderonu nekoliko presenetljivo izpadel proti Celti iz Viga. Po prvi tekmi, ki se je končala z 0:0, so bili colchonerosi izraziti favoriti, vendar je bil tokrat nasprotnik preveč razpoložen. Gostje z Viga, za katere je z dvema zadetkoma blestel Pablo Hernandez, so v Madridu slavili s 3:2 in se veselili preboja v polfinale kraljevega pokala.

Nogometaši Celte slavijo velik uspeh na Calderonu.
Nogometaši Celte slavijo velik uspeh na Calderonu. FOTO: AP

Polfinale angleškega ligaškega pokala:
Manchester City - Everton 3:1 (1:1) /1:2*/4:3**
Fernandinho 24., de Bruyne 70, Agüero 77.; Barkley 18.

Četrtfinale španskega kraljevega pokala:
Atletico Madrid - Celta Vigo 2:3 (1:1)/0:0*/2:3**
Griezmann 29. Correa 81.; Hernandez 22., 64., Guidetti 56.

Barcelona - Athletic Bilbao 3:1 (0:1) /2:1*/5:2**
Suarez 53., Pique 82., Neymar 90. ;Williams 11.

Polfinale italijanskega pokala:
Juventus - Inter 3:0 (1:0)
Moratta 35./11-m.. 63., Dybala 83.

*izidi prvih tekem
**skupni rezultat dveh tekem

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
28. 01. 2016 19.40
-6
noroooo noroooo Predsednik RM-ja Florentino Perez bo vse kot kaze pripeljal Neymarja..odkup klavzule v vrednosti 190 milionov + igralec bo imel na sezono 35 milionov..its its skratka na koncu bo familija neymarja dobila 200 milionov ...... to pa so cifreee.. aja se neki CESTITKE HRVASKI ZA 1/2 FINALE ajmooo VATRENI !!
Hammurabi
29. 01. 2016 15.16
+3
sanja sv... o kukuruzu ... a kukuruza nema
geoid
28. 01. 2016 16.22
+9
zdaj pa kr vse prispevke o pokalih združujejo, ker ni RM zraven ... oni ne samo, da bi dobili svoj naslov, dobili bi tri ...
rambek
28. 01. 2016 12.05
-9
Zelo slaba tekma ena najslabsih.. Obramba brez smisla.. Sredin . Na sredini se je busquets kasneje izkazal. Trenutno je najboljsi vetist na svetu. Barcelona bi nujno potrebovala okrepitev v napadu. Posebej v obrambi. In kaksen na sredino. Manjka dirigent igre stila Pogba, Veratti. Stoperi katastrofa. Matheiu in Vermealen sta zgolj povprecna ali pa se to ne. Ni tistega prsvega. Tudi na boku smo sibkim tukaj vidim morda roja ali aurieurja.
265004
28. 01. 2016 12.41
+13
a dej ti legenda se mal ugasn.Govoriš kot bi izgubil včeraj.Ti Mathieu in Vermalenu še kopačke ne morš pucat.Ti pa si poznavalec nogometa.Če že nekaj napišeš argumentiraj.Vsak zakaj ima svoj zato!Zato ne bluzi neki v tri dni če pojma nimaš.
SigourneyWeaver
28. 01. 2016 12.44
+8
Ne se sploh z njim ukvarjat, saj vidiš kakšne poka. Najprej neki čez Mathieuja in Vermaelna udriha pol pa zabije da bi pripeljal Roja, ki je ravno nekje na nivoju Belgijca, če ne še slabši kot LB je pa ravno tako kot Adriano, zanič
rambek
28. 01. 2016 19.17
-2
rambek
28. 01. 2016 12.02
+3
Oblak je 60% atletica
mkmorfius
28. 01. 2016 14.30
+3
265004
28. 01. 2016 11.56
+3
Po včerajšnem izpadu Atletica smo zelo blizu prvi lovoriki.Prvi polčas za pozabo,v drugem pa super tekma.Se mi zdi ,da je Atletic fizično padel ,kar je Barca izkoristila.Rešitelj pa kdo drug kot Luis Suarez, po odlični podaji Messija.Vendar za mene včeraj daleč prvo ime Neymar.Neverjetno kako igra.In za zaključek prekrasen gol.Vermalen ,ko je bil zamenjan dobil velik aplavz,Mathieu z nekaj posredovanji upravičil igro,tako da so se tudi rezerve izkazale.Neverjetno pa ,kako se je poznala odsotnost Busquetsa.Čisto druga igra,ko je prišel v igro.
cripstoned
28. 01. 2016 11.07
-10
Dogovrjen izpad iz pokala Atletica ki je tako naredil uslugo Barci .....za vikend bo pa atletico premagal barco v prvenstvu! Boste videli....na tak nacin jim bo barca vrnila uslugo iz pokala....
+12
grozjak
28. 01. 2016 15.25
+3
v soboto igrajo z athletico madrid, tole včeraj je bil baskovski athletic club...................
grozjak
28. 01. 2016 15.26
+3
tedx
28. 01. 2016 17.54
+2
berglander ne vem kaj ne zastopis, ampak atletico je izpadel proti celti
grozjak
29. 01. 2016 15.35
Campeones34
28. 01. 2016 10.28
+4
Brez Oblaka ni Atletica
grozjak
28. 01. 2016 15.29
+4
sej ga tud ni blo, šele zdaj je ustanovljen, imenuje pa se athletico de oblaco madrid club.....ti maš šele bose ha ha
Hammurabi
28. 01. 2016 09.05
+3
Barsa na dobri poti k ponovitvi lanske sezone. V soboto pade Patetico na CN, potem pa še Arse v Londonu in to je to.
CURVANORD Zanetti
28. 01. 2016 09.08
+3
Mislil si povedati da so pateticni na CNN in da ima pokojni Arsen Dedic koncert v Londonu?
Hammurabi
28. 01. 2016 10.13
+4
rambek
28. 01. 2016 12.06
-4
Ni glih tako moc a kot lani. Lahko bi se bila mocnejsa.
CURVANORD Zanetti
28. 01. 2016 08.40
+2
Inter vceraj premagal samega sebe,kaj je tem nogometasem neumni prekrski za enajstmetrovke,se bolj neumni prekrski za izkljucitve,ze na zacetku tekme bi Juventus moral dobiti penal"igranje z roko"Ne vem no vceraj je Javier snel kravato in obleker dres ,kljub svojim letom bi bolje odigral kot vecina ki so bili na igriscu,le cudez lahko resi napredovanje v finale.Kje so bili z glavo vceraj igralci Mancini pa se temu smeji,butl
Symbolic
28. 01. 2016 09.27
+1
Inter včeraj sploh ni bil "in"... Na goaldotcom-u največja ocena 2,5 (nekaj igralcev) ostalo vse dvojke... Murillo pa čisto enko! Ampak 3:0... too much!
apodgraj
28. 01. 2016 08.32
+8
Poraz Atletica je samo en dokaz dokaz več , da ni že naprej znanega zmagovalca . Vsaka ekipa lahko premaga vsako in zato je tudi nogomet tako popularen in zanimiv. Vsaka tekma je tekma zase in v vsako tekmo tudi najboljše ekipe morajo vložiti veliko truda in volje ,
POVEMRESNICO
28. 01. 2016 08.06
+3
Ja, to se dogaja trenerjem, ki ekperimentirajo. Ne trdim, da bi Atletico sigurno napredoval, če bi branil Jan, pa vendar. Še poraz v soboto z Barco in bodo zavozili letošnje leto. Na žalost.
modelx
28. 01. 2016 09.04
+0
zakaj bi zavozili sezono. dejstvo je, da s tako igro (težko zmagamo, še težje izgubimo) ne prideš na vrh. do konc sezone bodo še vedno grenili življenje barci in realu. na koncu bodo 2 ali 3.
grozjak
28. 01. 2016 15.33
-2
v soboto igrajo z athletico madrid, tole včeraj je bil baskovski athletic club, za katerega Jan ne bo nikoli branil, saj nima baskovkih korenin, ali pač......mimo si udaril
tedx
28. 01. 2016 17.53
+1
berglander, ni igrala samo barca-atletico ampak je izpadel tudi atletico madrid. mislim da je komentar sel na to ker je branil moya
grozjak
29. 01. 2016 15.37
vsekakor bolj kot ne zmeden.....kdo pa misli da atletico koga zanima, razen če proti barci ali realu igra.................