Nogomet

Tolmin zvlekel Domžale v podaljšek, rumeni odgovorili s tremi zadetki in napredovali v četrtfinale

Tolmin, Krško, 13. 09. 2016 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./M.G.
Komentarji
1

Nogometaši Domžal so naslednji, ki so si zagotovili uvrstitev v četrtfinale Pokala Slovenije. Velenjskemu Rudarju, Krki in Olimpiji so se Domžalčani pridružili po dveh urah igre in podaljšku v Tolminu, kjer je tekmo odločil rezervist Elvis Bratanović (4:1). Krško se je v četrtfinale uvrstilo z zmago po enajstmetrovkah nad Celjem.

Domžalčani so se namučili v Tolminu.
Domžalčani so se namučili v Tolminu. FOTO: Aljoša Kravanja

Na prvem torkovem dvoboju za vstop v četrtfinale Pokala Slovenije se je vse začelo po načrtih Domžalčanov, ki so pod vodstvom novega trenerja Simona Rožmana slavili že na zadnji prvenstveni tekm iz Aluminijem. Za razliko od omenjenega obračuna s štajerskim prvoligašem so proti primorskemu tretjeligašu Domžalčani hitro povedli. Po predložku mladega debitanta Lovra Vrandečiča je z roko pred svojimi vrati igral Gregor Kos, potem ko je odbitek proti golu poslal Jan Repas, glavni sodnik Roman Glažar pa je pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec je bil Slobodan Vuk, toda rumeni v vodstvu niso ostali za dolgo. Po hitrem protinapadu je Peter Kavčič z močnim strelom po tleh ukanil gostujočega vratarja Dejana Milića in izenačil. Rožman je v drugem polčasu ponudil priložnost novemu članu moštva Juretu Matjašiču, a nekdanji član Zavrča s soigralci ni uspel poskrbeti za zmagoviti zadetek. Potnika v osmino finala je tako moral odločiti podaljšek, v katerem sta bila blizu zmagovitega zadetka najprej Repas in nato še Elvis Bratanović, ki je v drugem polčasu vstopil s klopi. Nekdanji mladi slovenski reprezentant je v stoti minuti le našel pot do mreže Tolmincev in z glavo izkoristil predložek Vrandečiča za prigarano zmago. To sta v drugem delu podaljška le še potrdila Alvaro Brachi in debitant Matjašič ter preprečila dramatično končnico v Športnem parku Brajda.

Izid osmine finala:

Tolmin ‒ Domžale 1:4* (1:1)
Kavčič 24.; Vuk 5./11-m, Bratanović 100., Brachi 107., Matjašič 114.
* - podaljšek

Krško - Celje 5:3** (2:2, 1:0)

**po enajstmetrovkah

Že odigrano:
Jadran Dekani ‒ Rudar Velenje 1:2 (0:0)
Dob ‒ Krka 0:1 (0:0)
Turnišče ‒ Olimpija Ljubljana 0:2 (0:1)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LAC
13. 09. 2016 19.18
+5
Težko verjamem, da niso vmes stave odigrale svojo vlogo!