Nogomet

Celjani brez prejetega gola končali pokalno pravljico Mure in se s skupnih 5:0 uvrstili v polfinale

Murska Sobota, 24. 10. 2017 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Edin Kesić je bil edini strelec prve povratne tekme četrtfinala Pokala Slovenije v vetrovni Murski Soboti, kjer domači drugoligaš ni uspel nadoknaditi visokega zaostanka s prve tekme v Celju in izpadel s skupnih 0:5.

Rumeni se mučijo na šele osmem mestu v Prvi ligi Telekom Slovenije, na dveh tekmah z Muro pa so prikazali povsem drugačen obraz.
Rumeni se mučijo na šele osmem mestu v Prvi ligi Telekom Slovenije, na dveh tekmah z Muro pa so prikazali povsem drugačen obraz. FOTO: Aljoša Kravanja

Celjani so torej prvi polfinalisti Pokala Slovenije. Varovanci Dušana Kosiča v državnem prvenstvu sicer ne blestijo, povsem drugačen obraz pa so pokazali na tekmah z Muro, ki je po zmagi v osmini finala nad branilci naslova iz Domžal pristala na trdnih tleh in se pod tekmovanja poslovila s skupnih 0:5. Grofje so na domačem stadionu slavili s 4:0, tokrat pa na Fazaneriji muraše odpravili z golom Edina Kesića kmalu po začetku drugega polčasa. V prvem polčasu priložnosti ni bilo veliko, Celjani so bili prvič konkretnejši v sedmi minuti, ko je po prostem strelu z glavo meril Luka Žinko, vratar Mure Dean Šafarić pa je tudi s pomočjo vratnice ohranil vsaj teoretične upe po napredovanju. Mura je imela več od igre, prvič pa nevarneje zapretila šele v 24. minuti, ko je poskus Arpada Vaša ustavil Matjaž Rozman. Šafarić je tik pred polčasom moral ustaviti tudi Biana Paula Šauperla in izid je ostal pri začetnih 0:0. Gostje so v vetrovnem Prekmurju napredovanje dokončno potrdili v 56. minuti. Začetnik akcije za edini gol na tekmi Fedor Predragović je lepo podal do Luke Šušnjare, ki je v sredini kazenskega prostora opazil Edina Kesića, ta pa je iz bližine dosegel zadetek. Predragović, ki v tej sezoni ni igral prav veliko, je vnovič dokazal, da bi lahko bil velika celjska okrepitev v nadaljevanju prvenstva. Nekdanji član vseh mlajših selekcij reprezentance BiH ves čas pridno trenira in čaka na svojo priložnost. V Fazaneriji jo je dočakal in dokazal kakovost. Murašem do konca dvoboja ni uspelo zabiti častnega zadetka, po prepričljivem skupnem izidu 0:5 pa se lahko fantje Anteja Šimundže povsem osredotočijo na bitko za napredovanje v Prvo ligo Telekom Slovenije, ki se je po izvrstnem začetku črno-belih tudi po zaslugi nedavnega poraza doma s Krko začela resno zapletati.

Izid povratne tekme četrtfinala Pokala Slovenije:

Mura 05  ‒ Celje 0:1 (0:0) /0:4/
Kesić 56.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.