Nogomet

Chelsea preživel soboto presenečenj, z modrimi v četrtfinale tudi petoligaš Lincoln, Man. City mora ponavljati

London, Burnley, Wolverhampton, 18. 02. 2017 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zgodovina se je pisala že na prvi tekmi petega kroga pokala FA, na kateri je predstavnik pete otoške lige Lincoln City v gosteh premagal premierligaša Burnley (1:0) in nadaljeval izjemno zgodo v najstarejšem pokalnem tekmovanju na svetu. Državni prvak Leicester City se je s porazom pri Millwallu poslovil od še enega tekmovanja (0:1).

Nogometaši Burnleyja (v rdečih dresih) so razočarali domače navijače. Chelsea (v modrem dresu Pedro) je tudi z golom Španca slavil v okolici Birminghama.
Nogometaši Burnleyja (v rdečih dresih) so razočarali domače navijače. Chelsea (v modrem dresu Pedro) je tudi z golom Španca slavil v okolici Birminghama. FOTO: AP

Prvič po 103 letih bo v četrfinalu pokala FA igral predstavnik, ki ni član prvih štirih ravni angleške nogometne piramide. Petoligaš Lincoln City je uspel ponoviti podvig Queens Park Rangers z zmago nad Burnleyjem (1:0), za katero je edini zadetek tik pred koncem rednega dela prispeval Sean Raggett. Vodilna ekipa pete lige, ki ne spada več pod "ligaški" ustroj na Otoku, je izjemno formo potrdila tudi na zelenici predstavnika elitne Premier League. Lincoln je zmago slavil z edinim strelom v okvir vrat na celotnem obračunu. "Neligaš" je le še enkrat v zgodovini pokala FA premagal premierligaša, to je uspelo Luton Townu, ki je pred štirimi leti ugnal Norwich City. Še en prvoligaš Manchester City je na gostovanju pri predstavniku Championshipa (2. lige) Huddersfield Townu iztržil zgolj remi brez golov, meščane torej čaka ponovljena tekma na domači zelenici. Sinje modri niso začeli z najmočnejšo postavo, v katero se je vrnil kritizirani vratar Claudio Bravo, medtem ko so priložnost dobili tudi Sergio Agüero, Nicolas Otamendi in Jesus Navas. Huddersfield bi v 27. minuti kmalu povedel, a so po kotu zadetek Philipa Billinga razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Gostje so bili blizu vodstvu oziroma zmagi na začetku drugega polčasa, a je Joel Coleman ustavil Agüera, Huddersfield pa je do konca tekme uspešno prebrodil vse napade nasprotnikov za veliko slavje na domačem stadionu.

Tretjeligaš Millwall je še poglobil krizo državnega prvaka Leicester Cityja, ki je ob borbi za obstanek pred prihajajočimi tekmami osmine finala Lige prvakov doživel še en boleč udarec (0:1). Lisjaki so v Londonu "padli" po zadetku Shauna Cummingsa v enem zadnjih napadov, čeprav so skoraj celoten drugi polčas odigrali z igralcem več na zelenici, potem ko je bil izključen Jake Cooper. Ekipa Claudia Ranierija je že davno tega predala boj za vrh v Premier League, kjer se že nekaj časa spogleduje s selitvijo v Championship. Na zadnjih osmih tekmah so modri uspeli zmagati le enkrat, Ranieri pa je kljub nedavni zaupnici klubskega vodstva iz tedna v teden pod večjim pritiskom. Vodilna ekipa Premier League Chelsea je morda malce manj prepričljivo od pričakovanj opravila z drugoligaši Wolverhampton Wanderers (2:0). Na gostovanju pri volkovih, ki se borijo za obstanek v Championshipu, je ekipa Antonia Conteja odigrala enega slabših prvih polčasov v sezoni, domači so bili prek Georga Savillea celo blizu hitremu vodstvu, a je nekdanji član mladinskega pogona modrih osamljen pred vratarjem Asmirjem Begovićem zatresel vratnico. V zadržanih prvih 45 minutah večjih razburjenj od tega ni bilo, so pa Londončani v nadaljevanju odločili par v svojo korist in se izognili ponavljanju tekme na domačem Stamford Bridgeu. Pedro Rodriguez je v 65. minuti načel mrežo domačih, ko se je po dolgi žogi na Diega Costo brazilski Španec dobro znašel in našel Edena Hazarda, ta pa Williana, ki je na drugi vratnici opazil osamljenega Pedra, slednji pa je zaključil akcijo z natančnim strelom z glavo. Tekmo in potnika v četrtfinale je odločil Costa, ki je znotraj kazenskega prostora natančno meril ob vratnico za 2:0.

Izidi 5. kroga:

Wolverhampton Wanderers ‒ Chelsea 0:2 (0:0)
Pedro 65., Costa 89.

Burnley ‒ Lincoln City 0:1 (0:0)
Raggett 89.

Huddersfield Town ‒ Manchester City 0:0

Middlesbrough ‒ Oxford United 3:2 (2:0)
Leadbitter 27./11-m, Gestede 34., Stuani 86.; Maguire 64., Martinez 65.

Millwall ‒ Leicester City 1:0 (0:0)
Cummings 90.
RK: Cooper 52./Millwall

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kor22
19. 02. 2017 10.48
+4
upam da bo chelsea millwall
hoilongmai
19. 02. 2017 13.25
Da se bojo tepl tk ko na tekmi west ham chelsea. Ni potrebe
CFC1
18. 02. 2017 18.02
+13
klasična Anglija, kjer so tudi nižjeligaši dovolj moččni za določena presenečenja. Drugače pa 24 ur zakaj ob tem članku objavite sliko s tekme Burnley - Chelsea ...?
NerdIRL
19. 02. 2017 17.25
To sliko so objavl že v ene 3 drugih člankih.