Nogomet

Atletico z 'B-ekipo' brez Jana Oblaka prek Liverpoola do naslova, žvižgi Bayernu po še enem porazu

München, 02. 08. 2017 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bayern je brez zmage in doseženega gola zaključil s turnirjem Audi Cup, ki na stadionu Allianz Arena v Münchnu vsako leto postreže z zanimivimi obračuni. Toda nemški prvaki so po debaklu z Liverpoolom utrpeli nov prepričljiv poraz, rdeče je ugnal Napoli (0:2). V večernem finalu slavje madridskega Atletica po 11-metrovkah proti Liverpoolu.

Keidi Bare prejema čestitke Augusta Fernandeza, Luciana Vietta in Angela Corree.
Keidi Bare prejema čestitke Augusta Fernandeza, Luciana Vietta in Angela Corree. FOTO: AP

Atletico Madrid je kljub močno premešani enajsterici, v kateri ni bilo junaka prvega obračuna Audi Cupa Jana Oblaka, osvojil prvo lovoriko nove sezone. Vodilni gol je bil tudi prvenec za Albanca Keidija Bareja, ki je po boljšem začetku Liverpoola v prvem polčasu zadel po izvrstni akciji, v kateri se je najprej z obrambo izkazal Danny Ward, a je Bare nato v mrežo pospravil odbitek. Trener rdeče-belih Diego Simeone je povsem spremenil prvo postavo, ki je na polčas odšla s prednostjo, po številnih menjavah v nadaljevanju, opravil jih je tudi Jürgen Klopp, pa je ekipa nekdanjega trenerja dortmundske Borussie izenačila z golom še enega z bundesligaškimi izkušnjami: brazilskega napadalca Roberta Firmina, ki je tik pred iztekom rednega dela tekme izid poravnal z najstrožje kazni. Prav streli z bele pike so morali odločiti zmagovalca, bolj se je izkazal Miguel Angel Moya v španskih vratih, ki je dobil dvoboj z vezistom rdečih Jordanom Hendersonom, medtem ko so svoj strel uspešno izvedli vsi Madridčani: Antoine Griezmann, Fernando Torres, Gabi Fernandez, Nicolas Gaitan in za zmago še Filipe Luis.

Koulibaly (v sredini) proslavlja vodilni zadetek na Allianz Areni.
Koulibaly (v sredini) proslavlja vodilni zadetek na Allianz Areni. FOTO: AP

Močno premešana postava Bayerna, ki je v torek tudi v precej močnejši podobi prepričljivo izgubil z Liverpoolom, ni bila kos motiviranemu Napoliju. Tretja ekipa minule sezone italijanske Serie A je ekipi, v kateri je trener rdečih Carlo Ancelotti priložnost od prve minute ponudil le peščici "prvokategornikov", prvi gol na Allianz Areni zabila v 14. minuti, ko je branilec Kalidou Koulibaly v mrežo z neposredne bližine pospravil odbitek vratarja Christiana Fruchtla. Komaj 17-letni čuvaj mreže se je po predložku v kazenski prostor sicer sprva izkazal s posredovanjem, Koulibalyjevega poskusa pa ni mogel ustaviti. Sinje modri so imeli več od igre tudi v nadaljevanju dvoboja, za drugih 45 minut je številne menjave opravil tudi Maurizio Sarri in eden izmed rezervistov, Emanuele Giaccherini, je tudi povišal na 2:0 v 55. minuti. Občasni italijanski reprezentant je po podaji Joseja Marie Callejona lepo meril ob vratnico in praktično že odločil dvoboj. Ancelotti je v iskanju častnega gola, Bayern do tedaj na letošnjem "hišnem turnirju" ni zabil še niti enega, aktiviral tudi Francka Riberyja, francoski as pa je bil podobno nemočen kot njegovi mladi soigralci. Domači navijači, ki so predčasno zapuščali že včerajšnjo tekmo, so tudi tokrat odhajali zelo hitro, ekipi Ancelottija so namenili tudi precej glasne žvižge.

Izida:

- finale:
Atletico Madrid ‒ Liverpool 2:1* (1:0)
Bare 33.; Firmino 83./11-m
Jana Oblaka (Atletico) ni bilo v ekipi.
* - po izvajanju enajstmetrovk

- za tretje mesto:
Napoli ‒ Bayern München 2:0 (1:0)
Koulibaly 14., Giaccherini 55.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kRALJUjEDANn
03. 08. 2017 13.43
+6
atletiko z B ekipo, kaj potem liverpool? s C ekipo?
Debely
03. 08. 2017 15.03
+2
Bila je kombinacija B+C ekipe z pridihom A ekipe. Tudi bunkeraški Atletico ni glih igral z B ekipo. Prej bi rekel, da so v drugem polčasu Redsi igrali z B ekipo kot pa bedni Atletico.
POVEMRESNICO
03. 08. 2017 13.08
+7
Ne vem kaj se dogaja v Bayernu. Upam da se poberejo. Kaj pa bo Carlo naredil v Evropi, je pa spet vprašanje. Kot navijač Bayerna mislim, da je ekipa preveč tuja in premalo nemška. Po moje bi bila prava rešitev v trenerju nemškega porekla. Ker Nemci enostavno premišljujejo drugače.