Nogomet

'Petarda' Barcelone odjeknila na Villamarinu, Real ponižal Deportivo

Madrid, 21. 01. 2018 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Največja rivala v španski Primeri Division sta se tokrat znesla nad svojima tekmecema. Krepko vodilna Barcelona je po dokaj iznačenem prvem polčasu na gostovanju pri Betisu v nadaljevanju stopila na plin in nasprotniku nasula pet zadetkov. Razpoložena sta bila Luis Suarez in Lionel Messi s po dvema zadetkoma. Real na drugi strani je po začetnem zaostanku zagospodaril na svoji zelenici in na koncu rezultatsko ponižal Deportivo (7:1).

Nogometaši vodilne Barcelone so na zahtevnem gostovanju pri Betisu prišli do zaslužene 17. zmage v sezoni. Ob še treh remijih varovanci Ernesta Valverdeja premočno vodijo v španski Primeri Division s 54 točkami. Najbližji zasledovalec na prvenstveni lestvici madridski Atletico našega Jana Oblaka zaostaja za velikih 11 točk, največji rival Kataloncev Real pa za neverjetnih 19.

Lionel Messi in druščina niso najbolje vstopili v srečanje, kar so domači nogometaši, nošeni z bučno podporo s tribun stadiona Benito Villmarin, želeli obrniti sebi v prid, toda obramba 'blaugrane' Betisu ni dovolila niti najmanjše možnosti za dosego morebitnega zadetka.

Urugvajski zvezdnik Luis Suarez je bil tudi tokrat neusmiljen do tekmečeve obrambe. Betisu jih je zabil dva.
Urugvajski zvezdnik Luis Suarez je bil tudi tokrat neusmiljen do tekmečeve obrambe. Betisu jih je zabil dva. FOTO: AP
Po 'zaspanem' prvem polčasu rapsodija Kataloncev v drugem 
Barca je od samega začetka drugega polčasa močno pritisnila proti vratom domačega čuvaja mreže Adnana, ki je prvič klonil v 59. minuti, ko je po lepi globinski podaji Luisa Suareza zadel hrvaški reprezentančni vezist Ivan Rakitić. Čeprav je Valverde na klopi za rezervne nogometaše pustil rahlo poškodovanega brazilskega obrambno usmerjenega vezista Paulinha, se to prav nič ni poznalo v igri Barcelone, ki je le šest minut pozneje prek izjemnega Messija povišala svoje vodstvo na 2:0.

Po vstopu v igro omenjenega Paulinha v 65. minuti je katalonska igra pridobila na dodatni agresivnosti na sredini igrišča, kar je štiri minute pozneje privedlo do lepe akcije Messija, Rakitića in Suareza, ki jo je v svoj prvi zadetek na srečanju pretvoril izjemni Urugvajec. Argentinski nogometni virtuoz je bil znova ob pravem trenutku na pravem mestu deset minut pred koncem rednega dela dvoboja, ko je prejel natančno globinsko podajo Suareza, nemočni Adan pa je le z bežnim pogledom pospremil pot žogi v mrežo za 4:0 Kataloncev. Messi je v 90. minuti opravil večino dela z novim, izjemnim preigravanjem, ko je na tla 'položil' dva domača branilca in nesebično podal do Luisa Suareza, kateremu iz neposredne bližine ni bilo težko razparati mreže Betisa za končnih 5:0 Valverdejevega 'stroja'. 

Real po uvodnem zaostanku na koncu ponižal Deportivo
Če je Realu v uvodnem delu obračuna 20. kroga španskega državnega prvenstva proti Deportivu La Coruni kazalo slabo, saj so gostje prek Adriana v 23. minuti prišli do začetnega vodstva, so v nadaljevanju le postavili stvari na želeno mesto.

Devet minut pozneje je izenačil Nacho, pred koncem prvega dela igre pa je za vodstvo 'belega baleta' z 2:1 natančno meril vse boljši Gareth Bale. Odlični Valižan, ki je bil zelo razpoložen za igro, je v 13. minuti nadaljevanja povišal na 3:1. Z izjemnim zadetkom z razdalje pa je za navdušenje privržencev aktualnih evropskih klubskih prvakov v 68. minuti poskrbel kapetan hrvaške nogometne izbrane vrste Luka Modrić.

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je k visoki zmagi madridskega Reala nad Deportivom prispeval dva zadetka.
Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je k visoki zmagi madridskega Reala nad Deportivom prispeval dva zadetka. FOTO: AP

Slednji je sodeloval tudi v akciji za peti zadetek Madridčanov, ko je z lepo podajo našel do tistega trenutka nekoliko nevidnega Cristiana Ronalda. Slednji je v polno meril še v 84. minuti, piko na i izjemno učinkoviti predstavi Reala pa je z drugim zadetkom na srečanju postavil Nacho. 

"Odigrali smo odlično tekmo. Ne pomnim, kdaj nazadnje smo bili tako učinkoviti pred svojimi navijači. Pomembno je, da iščemo različne poti do nasprotnikovih vrat. Z določenimi rotacijami v moštvu in nekoliko posodobljeno taktično različico smo prisilil nasprotnika v napake, ki so nam olajšale pot za doseganje zadetkov. Vesel sem tudi za Garetha Bala, ki iz tekme v tekmo dviguje raven svoje pripravljenosti," je bil po prepričljivi zmagi svojih varovancev zadovoljen strateg Reala Zinedine Zidane.

Špansko državno prvenstvo, 20. krog, izidi:
Betis - Barcelona 0:5 (0:0)
0:1 Rakitić 59., 0:2 Messi 65., 0:3 Suarez 69., 0:4 Messi 80., 0:5 Suarez 90.

Real Madrid - Deportivo La Coruna 7:1 (2:1)
0:1 Adrian 23., 1:1 Nacho 32., 2:1 Bale 42., 3:1 Bale 58., 4:1 Modrić 68., 5:1 Ronaldo 78., 6:1 Ronaldo 84., 7:1 Nacho 88.

Alaves - Leganes 2:2 (0:0)
1:0 El Haddadi 46., 2:0 Alfonso 52., 2:1 Gabriel 75./11m, 2:2 Zaldua 90.

Real Sociedad - Celta Vigo 1:2 (1:1)
1:0 Willian Jose 10., 1:1 Aspas 20./11m, 1:2 Gomez 75.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (174)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
22. 01. 2018 16.57
+3
Fenomenalna tekma, predvsem 2.polcas! Messi, ko se zbudi, zares izgleda kot nezemeljsko bitje s tem svojim preigravanjem... Nasprotnikovi igralci so se verjetno pocutili kot na vrtkljaku! Res imamo sreco, da lahko gledamo taksnega virtuoza, niti zavedamo se ne! Verjetno se bomo sele cez 10 let, ko ga bomo posteno pogresali.
igyyp
22. 01. 2018 13.33
-2
Vsaka vam cast Realovcim in Barcelonarjim. Vceraj smo gledali dve lepi tekmi, od reala in barce. Vas vse bodo tukaj frustracije poklale med Messijem in Ronaldom. Kaj vi navijate za klub al posameznike. Pa kolko casa je se potrebno pljuvat po Messiju in Ronaldu. Messi bo se vedno vse lahko nadoknadu, tud ce se kaj ni, ronaldo pa ze itak v letih. Spostovanje je pa itak sveta vladar. Sem vnet navijac reala, ampak rad pogledam tudi tekme barce. Do kje vsi vi bluzerji lahko greste. Meni je vsec da gledam dobre nogometne predstave enih ali drugih. Pobijte se.
grevid
22. 01. 2018 14.27
+0
Kaj more Messi nadoknadit? Ronaldo bi mogu kej ja, sam je vlak odpelu že.
mmickica
22. 01. 2018 16.52
+1
Igyyp, saj vse ostalo imas prav, ampak kaj si res mislil s tem, da ima Messi se cas nadoknadit? Tudi jaz tega ne razumem.
igyyp
22. 01. 2018 19.17
-2
Napisal sem ce se slucajno Messi kaj ni ? Gole lige prvakov naprimer ? Mislim da jih ima cr7 vec na kontu, sicer pa sploh ni vazno, skozi nabijanje Messi - CR. Res kot otroci. Ne govorim za grevida in mmickica. Ampak tu gor je pacientov, ki iz svoje koze ne morejo.
nikajzadodat
22. 01. 2018 19.36
+2
igyyp: Iščeš iglo (statistiko) v senu (nogometu), samo da bi pomagal cr7. Se mi prav smiliš, ker mu želiš samo pomagat. Če bi razumel nogomet, bi ga gledal. Seveda pa lahko pesniš in to ravnokar počneš, Nogometna REALnost te je pa že zdavnaj povozila.
Symbolic
22. 01. 2018 13.23
+1
Posebej za zamudnike: Betis – Barcelona na SK1 ob 15:15... (priporočljiv ogled drugega polčasa, okrog 16-tih).
nikajzadodat
22. 01. 2018 13.01
+3
Betis je do prvega gola stal zelo dobro, potem pa mu je razpadel sistem igre. Poleg obeh carovnikov MS je bil Roberto se posebej dober. V prvem polcasu eden redkih, ki je uspel delati visek igralca na sredini. Ni Iniesta, ima pa potencial, da se mu pribliza...
mmickica
22. 01. 2018 16.50
+2
ledr
22. 01. 2018 12.53
+2
Spoštovani gospod Ernesto Valverde! Iz Barcelone, ki jo je Luis Enrique spravil na "poden", si v zelo kratkem času ustvaril vrhunsko ekipo. Ampak, ob vsem spoštovanju, ZAKAJ V PRVI POSTAVI GOMEŠ???? Ta človek je pa res katastrofa od igralca in vsakič. ko on igra me je strah kaj se bo zgodilo in kakšen bo rezultat. Tudi včeraj v prvem polčasu je bilo tako. Ko je on v igri, ni sredine in, ko ni sredine ni Barcine igre in nasprotniki imajo posest in napadajo in kdaj celo zabijejo. Brez Gomeša tega ni!!!
BBarca
22. 01. 2018 14.07
+2
@ledr Z vsem spoštovanjem, če bi objektivno gledal zadnjih par tekem, predvsem včerajšnjo, bi videl, da je bil Gomes v prvih dvajsetih minutah najboljši igralec Barcelone. Ko je dobil karton (neupravičeno glede na to kakšen kriterij je imel sodnik potem), se je malo umiril. Pojdi na yt in napiši Gomes vs Betis, pa si poglej ''to katastrofo''. Kar hočem povedati je, da se je precej popravil, sploh ker igra tam kjer je njegovo mesto - leva stran vezne linije, in ne desni bok, kot ga je silil Enrique.
ledr
22. 01. 2018 15.01
+2
Saj imaš morda prav, res je bil maaalo boljši ampak zame je še vedno katastrofalno slab, ogromno žog izgubi ali poda napačno, v napadu, ko mu Messi nastavlja zicerje, čista beda itd,itd... Skratka mene je kar strah ko ga vidim. In tudi včeraj če si opazil, v prvem polčasu nič od nič in zato Barca tudi ni imela igre na sredini, posledično je bil Betis v tem času celo Boljši in je imel večjo posest žoge.
BBarca
22. 01. 2018 15.14
+1
V prvem polčasu je Betis res pritiskal, a Barca se je letos že kar nekajkrat tako načrtno branila. S tem je utrudila napadalce in v drugem polčasu zmlela nasprotnika. Mislim da je to Valverdejeva taktika. Ne rečem, da ne naredi nobene napake več, a če bo nadaljeval s tako igro in napredkom, bo v mesecu ali dveh tudi v tvojih očeh vreden Bar
mmickica
22. 01. 2018 16.49
Jaz pa sem ga ravno vceraj pohvalila, ces da se je koncno morda le navadil na barcino igro. Ce bo vsaj tako nadaljeval, zatadi mene lahko ostane. Tudi rezerviste rabimo!
jebalvisvoju
22. 01. 2018 12.35
+5
Analdo bi moral dobiti Oscarja za simuliranje padcev in prekrskov... v tem je najboljsi.. Oscar za zlati padec.. A sodnikom pa Rdecega ker mu enostavno prevec tolelrirajo to simuliranje. Analdo ima sreco da igra za real ce ne ga ne bi bili niiti v prvi postavi kakega drugega kluba
jebalvisvoju
22. 01. 2018 12.32
+6
Vcerajsni 2 gol Messija je izgledal ko da igra proti otrokom U12 :DDDDD
StarDeluxe
22. 01. 2018 11.32
+7
Messiju naj podelijo zlato žogo posuto oz. okrašeno z diamanti, pa še to je premal. Smilijo se mi že polizančkovi feni, ko morejo veš čas gledati , kako Messi čara po igrišču in jim dela sive lase.
Anticripstoned
22. 01. 2018 11.02
+14
Obrez: lahko mu date še 10 zlatih žog...prosim vse prave navijače RM da si pogledajo včerajšnjo tekmo Messija ( podaje driblingi obramba goli....) potem pa pokličejo dr. Stareta ki non stop glasuje za cr7 in ga prosijo naj pusti flašo, zamenja dioptrijo...MESSI je bog nogometa. Včeraj enostavno neverjeten.
Anticripstoned
22. 01. 2018 11.03
+8
pod prave navijače ne štejem bolnikov cripa zapirača notranjca in podobne
265004
22. 01. 2018 10.49
+9
binidandan,sigurn so te frustracije opravičene.....Vse kar mu priznam je to ,da je s trdim delom prišel do neke kvalitete.Do kvalitete s katero lahko s pomočjo vrhunskih igralcev zabija tap in gole.V primeru igranja v ekipi kjer ni toliko vrhunskih nogometašev bi poniknil...Če ga pa gledamo kot športnikaje za mene patetik.Ko izgubi odvihra v garderobo brez stiska rok nasprotniku,sodnikom...Ko zmaga se nastavlja fotografom še v garderobi ko pride po eni uri iz igrišča kjer dela selfije.Niti pod razno si ne želim da bi Ronaldo in Messi igrala skupaj in niti pod razno ne spada med 5 najboljših nogometašev te generacije....ko bo on pokazal spoštovanje do nasprotnikov ,sodnikov in kar je najbolj žalostno svojih soigralcev bom jaz spoštoval njega.Oglej si včerajšno tekmo in njegovo reakcijo ko je Bale dal gol za 2:1...in ti bo jasn,ker zdej ti je oblačn
Opazovalec2020
22. 01. 2018 10.54
+3
265004
22. 01. 2018 10.40
+14
Obrez je včeraj vse povedal.....Kaj dela Messi,to je res neverjetno....Problem Realovcev je ,da so si izbrali napačnega nogometaša s katerim primerjajo Messija in zato se jim lahko posmehujemo....
265004
22. 01. 2018 10.36
+7
zapirač ust in odpirač riti čestitke.....
265004
22. 01. 2018 10.36
+6
bom danes napisal kot trend:moram priznati da zaslužena zmaga Reala.Dominirali so skozi celo tekmo ,čeprav v prvem polčasu tega ni bilo videt.Še več,če ne bi izenačili bi izgubili.....Tudi sodniške napake so se dogajale v škodo Reala.Spregledan očiten penal nad Ronaldom pred golom Balea.Kako ga je pokosil igralec Deportiva.Dobr da si nikej naredil,tako grob prekršek je bil.Sicer pa je Ronaldo spet v igri za zlato žogo.Maestralna dva gola.Kako lepo je izigral nasprotno obrambo.Zmanjkalo pa je koncentracije za podobo našopanega pava z radiatorčki.A je pozabil???Skratka čestitke Realu!
Opazovalec2020
22. 01. 2018 10.47
+7
grevid
22. 01. 2018 10.05
+10
Kolko krat vam bo moral še Messi pokazat zakaj je številka 1.
saturnsky23 saturnsky23
22. 01. 2018 09.38
+9
Upajmo, da ne bo ob koncu tega leta zopet glasova A. Stare, gdo je najboljši. Gdo mu je sploh dal mandat, da to opravlja že desetletje. Sicer so mu pri tem smukanju podtaknili Jelka Gros, da mu odteguje flašo. če bo še pri glasovanju, upajmo da ne, bo znova za Ronalda, tudi če ta zapusti Real.
rolica
22. 01. 2018 09.17
+9
zrcalce zrcalce povej ali še dober v sezoni sem tej...
User513426
22. 01. 2018 11.02
+3
rolica
22. 01. 2018 11.34
+4
To se itak ve...vsi časopisi se naslanjajo na to kako je iskal telefon da se pogleda ce je še lep...ko so mesiju razbili gobec na el clasicu je dal robcek v usta in igral naprej...to vse pove kdo je moški in kdo...
kronx9
22. 01. 2018 09.16
+9
prvi polčas malo slabši.. drugi pa vrhunski.. za messija pa tk ni več besed res ne :)
saturnsky23 saturnsky23
22. 01. 2018 09.03
+5
Lionel Messi vrača nogomet k nogometu. In to je upanje in vera, da se bo še uživalo. Res da je merilo zatresenje mreže. Toda in zadosti je enkrat, dvakrat ali ničkrat. Kar je več kot to je že rokomet. Draž nogometa jenegotovost do konca. Fiziko in brutalnos se goji pri Realu in večinoma v Angleških klubih, kar tudi je, ni pa to, to.
Symbolic
22. 01. 2018 08.57
+17
To pa je res težko komentirat... Zadošča le ENA beseda: MESSI!
Symbolic
22. 01. 2018 09.04
+9
Glede naslova članka: edino avtorju članka ni jasno KDO JE KERGA PONIŽAL : 5 komada, samo v drugem polčasu in sicer v gosteh ...
Prodanekure
22. 01. 2018 08.54
+4
Najboljši osvajajo lovorike, letos bo to zagotovo v Španiji Barca in to z naskokom pred vsemi,. V najelitnejšem tekmovanju pa bomo videli kdo bo (če bo) Realu vzel dvojno krono..
grozjak
22. 01. 2018 09.41
+5