Nogomet

Po porazu v Madridu za Bayern še en udarec: remi proti kozličkom, Kampl v derbiju premagal nekdanje delodajalce

München, 01. 10. 2016 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Bayerna so do preteklega tedna nizali zmago za zmago, nato pa izgubili sploh prvič pod vodstvom Carla Ancelottija. Po prvem porazu je zdaj prišel še prvi remi – na domači areni Allianz je v šestem krogu bundeslige točki Bayernu odščipnil Köln (1:1). Bayer vzel skalp Borussii Dortmund.

Po osmih zaporednih zmagah na klopi Bayerna sta za Ancelottija sledila najprej poraz v Ligi prvakov in zdaj še remi v bundesligi.
Po osmih zaporednih zmagah na klopi Bayerna sta za Ancelottija sledila najprej poraz v Ligi prvakov in zdaj še remi v bundesligi. FOTO: AP

Nogometaše iz bavarske prestolnice je v vodstvo v 40. minuti popeljal vezist Joshua Kimmich, ki sicer sredine tekme z Atleticom ni začel v prvi enajsterici. A gostje iz Kölna niso vrgli puške v koruzo in izenačujoči zadetek je v 63. minuti tekme zabil francoski napadalec Anthony Modeste, ki je izkoristil podajo Marcela Risseja. Bayern je v nadaljevanju tekme imel svoje priložnosti za zmagoviti zadetek, a prav v sodnikovem podaljšku bi Münchenčani skorajda ostali brez točke, ko se je sam pred vratarjem znašel Simon Zoller, a je sprožil za las mimo vrat Manuela Neuerja. Bayern je kljub remiju po šestem krogu ostal vodilno moštvo nemškega prvenstva.

Dvoboj Lige prvakov pripadel Bayerju
Kevin Kampl je v dresu Bayerja proti nekdanji ekipi Borussi Dortmund odigral vseh 90 minut in se veselil lepe zmage proti eni najbolj vročih bundesligaških ekip. Za zmago sta poskrbela oba napadalca Leverkusna, in sicer Admir Mehmedi in Chicharito. Švicarski reprezentant je domače v vodstvo popeljal v 10. minuti tekme, na končnih 2:0 pa je dobrih deset minut pred koncem tekme povišal mehiški napadalec Chicharito.

Bundesliga, 6. krog:
Bayern - FC Köln 1:1 (1:0)
Kimmich 40.; Modeste 63.

Bayer - Borussia Dortmund 2:0 (1:0)
Mehmedi 10., Chicharito 79.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
01. 10. 2016 22.10
+1
Me zanima kdaj bo Ancelotti začel enkrat s formacijo 4-2-3-1. Tale 4-3-3 mi ni všeč sploh ko igra Müller. Najboljša igralca pri Bayernu pa Bernat in Alonso. Kimmich spet zadel. Upam da bo čim večkrat začel v prvi postavi. Slaba predstava Lewandowskega in Hummelsa. Boateng očitno še vedno ni pripravljen za vseh 90 min. Prav tako Robben. Slaba predstava Bayerna. Res pa je da Köln še ni izgubil toda tole tekmo bi moral Bayern dobit. Čestitke tudi Bayerju in predvsem Leipzigu.
PIERREBRICE
01. 10. 2016 20.24
-3
Dortmund je izgubil. Čestitke Bayerju iz Münchna! Bayer seveda ni Real. He, he. Bayern remiziral s Kölnom. Zaključek: Bayern povečal prednost pred Dortmundom s treh na štiri točke. Ha,ha,ha! Mia san mia
RIPkripelj
01. 10. 2016 20.45
-1
PIERREBRICE
01. 10. 2016 20.48
+0
Baletka
01. 10. 2016 21.10
+1
s treh na štiri.. ouu to pa je ane.. vrjam da bo letos liga veliko bolj izenačena kot v zadnjih 2eh sezonah.. prvaka bodo znal odločit derbiji..
PIERREBRICE
01. 10. 2016 18.26
+5
Gol Modestea iz prepovedanega položaja, plus tri stative Bayerna. Brez poškodovanih Riberyja in Thiaga je bila igra Bayerna premalo agresivna in rezultat je takšen, kot je. Kljub vsemu spremembe na prvem mestu ne bo. Mia san mia
fihner
01. 10. 2016 17.44
+4
Za Bayern se ne bati, tam bo kot vedno.
mmickica
01. 10. 2016 17.53
+10
Točno tako! In potem bodo nekateri spoznali, da z Guardiolo vseeno ni bilo nič narobe. Lige prvakov pač ne moreš osvajati vsako leto zapovrstjo.
Baletka
01. 10. 2016 18.31
+3
mmickica, +++ razen, da je pep take tekme zmagoval z bayernom skoraj bi lah reku z "zaprtimi očmi" .. le poglej lansko statistiko uvodnega dela prvenstva od pepa, pa letošnjega od tega ancelottija.. vsak trener le ne paše v vsak klub in le redki ustvarjo pravo kemijo v moštvu.. pep je fix nb1 trener trenutno, pa naj reče kdo kar hoče.. murinjo se skrije.. ancelotti pa tut..
Baletka
01. 10. 2016 18.34
+1
in definitivno bo letos veliko bolj tesno nem prvenstvo kot je bilo lani,. in dvomm da bodo prvaki že par tekem pred koncem sezone.. če sploh bodo.. kokr pravm, letos se zna zgodit da bo že LE derbi odloču prvaka.. ne posamezne tekme..
BayernGomez
01. 10. 2016 22.14
+1
Tega Ancelottija? Govoriš kot da je povprečen trener za katerega slišiš prvič. Počakajmo eno sezono pa da vidimo kaj bo toda tole ni bilo ravno prepričljivo. Logično da bo letos bolj zanimiva liga. Bayern ima novega trenerja, Borussia se je okrepila.
apodgraj
02. 10. 2016 09.32
+1
Zopet velika brezplodna razprava o temi , kateri trener je najboljši in najbolj zaslužen za uspeh kakšne ekipe . Moje prepričanje je , da so le igralci tisti ,ki vedno sami odločajo o upehu ali neuspehu ekipe . Trener ima okrog sebe ogromen krog ljudi , ki skrbijo za kvaliteto trenigov , kondicijo oziroma fizično pripravljenoast in osebno zdravje posameznega igralca .Torej kolelektivna odgovornost strokovnega štaba Trener je tisti ,ki sestavi ekipo , skrbi za disciplino in dobro počutje v ekipi . S slabimi igralci tudi uveljavljeni trener ne more delati čudežev. Imamo pa tudi situacije , da uveljavljeni trenerji z vrhunskimi igralci ne dosegajo vrhunskih rezultatov . Torej, kaj je tisto ,kar dela trenerja velikega ? Morda imajo pri vsem tem največjo moč ravno mediji , ki nekoga na račun drugih dvignejo v oblake . Ko ekipa igra dobro , se veliko zaslug pripisuje ravno tenerju . Ko pa imamo obrjeno situacijo, so pa krivi vsi drugi ,samo trener redkokdaj . .Veliko problemov v ekipi predstavljajo tudi vse preveč pogoste menjave igralcev , ki terjajo veliko časa , da se ekipa med samo spozna in uigra . Tudi preveliko število preveč samozvestnih zveznikov, ni vedno najboljša rešitev in garancija za moč ekipe .
Baletka
02. 10. 2016 15.33
bayerngomez, napaka v izražanju, definitivno je eden top trenerjev,. ampak vsak sistem vsakega trenerja, se ne vklopi v vsak klub,. si že sam gor o tem pisal, pa se kar buniš.. govoriš pa o dveh klubih, a za točke bodo vse tekme in letos je v prvenstvu še kakšna ekipa, ki ne le da preseneti, ampak kar odvzame pike enemu, drugemu favoritu za naslov.. zanimiva sezona bo
BayernGomez
02. 10. 2016 19.42
+0
Slišalo se je tako. Bomo videli kdo bo prvak a imam občutek da bo naslov na koncu osvojila Borussia Dortmund.