Nogomet

Po Interblocku tudi Aluminij zavrnil prvo ligo

Kidričevo, 01. 06. 2011 20.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Upravni odbor Nogometnega kluba Aluminij se je na izredni seji odločil, da klub v prihodnji sezoni ne bo igral v 1. slovenski nogometni ligi, čeprav je v drugi ligi končal na prvem mestu.

Nogometna žoga
Nogometna žoga FOTO: Damjan Žibert

NK Aluminij je svoje poslanstvo uresničeval tudi z za slovenske razmere minimalnimi finančnimi sredstvi ob dolgoletni podpori svojega največjega sponzorja družbe Talum iz Kidričevega. Letošnja uvrstitev je izjemen uspeh sedanje igralske zasedbe, hkrati pa je uspeh in rezultat dolgoletne usmeritve in načrtnega dela v klubu. Ker je igranje v prvi ligi povezano z višjimi stroški in z visokimi investicijskimi vlaganji v izgradnjo infrastrukture, bi to ob dolgoročno nezagotovljenih virih financiranja lahko ogrozilo osnovno dejavnost kluba in njegov obstoj. Prav izvajanje osnovnega poslanstva kluba je osnovna zahteva glavnega pokrovitelja, ki svoj prispevek h klubskemu delu veže izključno na njegovo uresničevanje. "Prepričani smo, da bo moralo vodstvo Nogometne zveze Slovenije (NZS) razmisliti o drugačni organiziranosti te športne dejavnosti v Sloveniji, saj naraščajoče finančne zahteve vse večjemu številu klubov v različnih ligah ne omogočajo preživetja. Sponzorskih sredstev bo iz leta v leto manj, saj je ekonomski učinek teh sredstev na uspešnost poslovanja sponzorjev vprašljiv oziroma zanemarljiv," je med drugim dejal predsednik upravnega odbora kluba Zvonko Jevšovar.

V primeru uresničitve drugačne organiziranosti tekmovanja s strani NZS v prihodnosti pa se ob še naprej načrtnem delu z našimi selekcijami, lahko nadejamo tudi naše prisotnosti na najvišji tekmovalni ravni, so zapisali pri Aluminiju in dodali: "To, da znamo v NK Aluminij igrati dober nogomet, je sedaj jasno tudi največjim dvomljivcem."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Wogec
02. 06. 2011 14.49
"To, da znamo v NK Aluminij igrati dober nogomet, je sedaj jasno tudi največjim dvomljivcem." To je čisto res, saj Aluminij goji zelo dobro igro. Res škoda, da so zavrnili napredovanje v prvo ligo.
jpavli19
02. 06. 2011 07.28
Prva liga naših genijalcev bi morala biti amaterska....no ja odkar je Čeferin predsednk NZS bi radi še več denarja...
janezk23
02. 06. 2011 07.23
Kmal bo u prvo ligo pršu že NK Kranj, ampak ne to Triglav Kranj ampak prov Nk Kranj. Pod prejšnjim imenom je bla pa NK Zarica. Igrajo tretjo ligo, sam če bo šlo tkole naprej bodo šli res v prvo ligo =) Kmau bo prva liga 2. druga liga pa 1.
JozaGulikoza
02. 06. 2011 07.14
Tole je neki ful čudno :P
klemenju
02. 06. 2011 06.37
interblok me je preseneto, za njih sem pa pričakoval, ker imajo že vrsto let najboljšo ekipo 2 lige pa nimajo nikol namena it v prvo ligo (ponavadi zgubijo par tekem na koncu sezone ali pa celo potem dodatne kvalifikacije) Očitno bo treba 1 ligo še skrčit, ker tudi v ostalih drugoligaših ni nič več denarja (mura tak nima, dravinja pa tudi dvomim da bo zbrala, ker je kar vlka gospodarska kriza v okolici), triglav tud ni dobil licence (neopravičeno), primorje tudi ne bo dobilo, nafta, celje že par let bankrot,...
PejtGaPogledatBrane
02. 06. 2011 01.01
Haris Dindi? 1
02. 06. 2011 00.55
Tisti ki hočejo igrat prvo ligo jim ne pustijo, tisti ki bi jo lahko igrali je nočejo... Pa kam gre slovenski nogomet sej ne morš vrjet
bilokoji
02. 06. 2011 00.13
V Prvi ligi se ne da "obracat denarja in sluziti" kot v Drugi ligi. Tu niso krivi sponzorji temvec vodstvo kluba.
brihtnaglavca
02. 06. 2011 00.11
Stvar je že rešena, v prvo ligo gre Mura05
dajno
01. 06. 2011 23.59
Če bo hotel nogomet v SLO preživet bo potrebno odpustit vse funkcionarje na NZS, to delo naj opravljajo volunetrsko, ne pa da gredo miljoni njim namesto za razvoj mladih upov.
paulo19
01. 06. 2011 23.55
žalostno... upam da bo čeferin dovolj dober da bo lahko rešil slovenski klubski nogomet
Google_Chemtrails
01. 06. 2011 23.48
najbolje bi bilo ukinit to ligo in bil bi mir, igralci pa bi se prijavili na zavod za zaposlovanje in prejemali denarno socialno pomoč, tako kot četrt slovenceljnev, ker smešna država oz njeni voditelji ne poskrbijo dovolj dobro za njihove državljane in gledajo samo na svojo požrešno rit
caps1
01. 06. 2011 23.47
Kaj ste pa pričakovali od Čefurina?? Da bo pocenil prvo ligo? On ni Karitas! On ne zagovarja reveže. On gre tam kjer je denar!! Zakaj Interblok ne gre v prvo ligo? Zato ker mu ne dovoljo igrat na svojem igrišču. In tako bi moral igrat v Stožicah, da bi ga Janković molzu z svojim zafuranim projektom! Samo Joc ni po župi preplaval. Janković je glavni krivec, da stadion za Bezigradom ni zdavnaj že gotov in Joc naj zdaj še plačuje igranje v Stozicah?? Halo! Sama mafija..
J..
01. 06. 2011 23.33
4xzbrisanii Se ti ne zdi,da bi pravila in načelnost morala veljati za vse klube,ne pa da se enim vedno popušča,drugim pač ne.Pravila oz.standard NZS-ja za prvo ligo bi se moral prilagajati razvoju države.Ne vem,kam pelje liga,ki ima igro primerljivo z Madžarsko ligo,obiskanost tekem je na nivoju San Marina,želje NZS-ja in njihov pravilnik pa blizu nivoja Nizozemske.
Mirhollio
01. 06. 2011 23.31
klubi živijo od sponzorjev in ne od imen... Se pa strinjam s tabom kolega spuko.
spuko
01. 06. 2011 23.28
aluminij, interblock, sct, pekarna vrhnika, a lepših imen za te klube se ne da dat?
Mirhollio
01. 06. 2011 23.22
Vnaprej je določeno ampak si klub ne more zagotoviti sredstev. Dobri poznavalci slovenskega nogometa bi morali poznati Aluminij, to je soliden klub, večkrat že nihal med prvo in drugo ligo, zmeraj med prvimi v drugi ligi in tudi NK Maribor je potegnil številne svoje igralce ravno iz Aluminijevih mladinskih šol... Hvalabogu da je aluminij zavrnil prvo ligo, ter dal jasno vedet da so zahteve enostavno previsoke. Tudi če si bi neposredno "izposodili" Dravin stadion. Prvo ligo si lahko privoščijo le najmočnejši klubi, manjši pa so v njej obsojeni na propad... Škoda mi je Aluminija ker sem mislil da bom obiskal domače tekme ampak jeb.ga!
alfredo
01. 06. 2011 23.07
po eni strani razpad sistema, po drugi strani pa so zacveteli naši trije "velikani", ki bi naj bli pripravljeni za evropo...škoda, namesto da bi čim več tekem prenašali ( magari igra ni blesteča), če prenašajo bedno italjansko ligo, bi še lahko našo in bi tudi od tu kaki evro šel v klube....pa prosim ne tolko o muri, ker če bi oni bli nevem kak dobri bi bli prvi in napredovali...trudijo pa se že kar nekaj let, točke in goli štejejo in teh mura letos ni imela dovolj
3xzbrisanii
01. 06. 2011 23.05
J.. 01.06.2011, 22:56 -1 Novi predsednik NZS,nova politika. Se mi zdi,da sta bila prva dva s srcem bolj pri nogometni igri,sedanji pa bolj pri biznisu. Moje mnenje je,da bi morala drugo leto v prvi ligi biti tako Triglav,kot Aluminij,ampak že na začetku sezone povedati,kakšne pogoje bodo zahtevali za v naprej. Kaj pa ti govoris , in res nwm zakaj se sploh spravlas komentirat , ker dejansko nimas pojma . Triglav vec ni clan 1.lige od decembra lani ( 2010 ) ker se je ze takrat nekaj zataknilo in so dobili obvestilo in vse od NZS kako bo , oni pa so se igrali naprej ceprav je uprava Triglava vedela da naslednjo sezono vec nebodo mogli igrati v prvi ligi . Kar se tice Interbloka in Aluminija sta zavrnila igranje v prvi ligi zaradi taksnih ali drugacnih osebnih razlogov . Interblok je odklonil zaradi stadiona ker Pececnik noce igrat v prvi ligi dokler nebo stadion prenovljen , Aluminij pa ravno tako nima primeren objekt za igranje v 1ligi , ter najbolj pomembno nima dovolj financ oziroma denarja v zaledju ki ga bi lahko porablajli in nima dovolj velikega pretoka . V pravilniku NZS je tocno doloceno , kaksen ne minimalni standard za igranje v 1 ligi , in to je primeren objekt ( z garderoami , tusi , prostori , osvetljavo , tribunami itd. ) , koliksen more biti pretok denarja da se potem neraredi to kar se je naredilo Primorju itd.. Tako da ne nakladaj v 3 dni !
G.R.E.E.N
01. 06. 2011 23.03
Pomoje bo po novovem najmočnejša 2. liga, bodo celo prvo ligaši hotel v njo priti :)