Nogomet

Po Ibrahimoviću kazen še za Tyrona Mingsa, v Bournemouthu se ne strinjajo s strogo odločitvijo komisije

London, 08. 03. 2017 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nogometnem svetu še vedno odmeva kazen švedskega nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića, ki si je po udarcu s komolcem prislužil tri tekme prepovedi, nekaznovan pa ni ostal tudi igralec Bournemoutha Mings, ki mu je komisija dodelila še strožjo kazen, z zelenic bo odsoten kar pet tekem.

Tekma na Old Traffordu se je končala z neodločenim izidom, bolj kot sam rezultat pa je burne reakcije po sodnikovem žvižgu požel boj dveh glavnih akterjev: Zlatana Ibrahimovića in Tyrona Mingsa.
Tekma na Old Traffordu se je končala z neodločenim izidom, bolj kot sam rezultat pa je burne reakcije po sodnikovem žvižgu požel boj dveh glavnih akterjev: Zlatana Ibrahimovića in Tyrona Mingsa. FOTO: AP

Zvezdnik rdečih vragov Zlatan Ibrahimović si je na sobotni tekmi proti Bournemouthu zaradi nasilnega obnašanja na igrišču, s komolcem je močno udaril branilca domačega moštva Tyrona Mingsa prislužil kazen treh tekem, nekaznovan pa ni ostal tudi nogometaš iz Dean Courta. Slednjega je nogometna zveza 'nagradila' z prepovedjo igranja na petih tekmah, saj je pri nerodnem opotekanju stopil na glavo Švedu, še preden mu je slednji 'vrnil' udarec s komolcem. Kljub oporekanju kluba je disciplinska komisija spoznala Mingsa za krivega, zaradi česar 23-letnik soigralcem ne bo moral pomagati na tekmah proti West Hamu, Swansea, Southamptonu, Liverpoolu in Chelsea.

"Standardna kazen treh tekem, ki je v takšnih primerih sicer običajna se nam v tem primeru zdi nezadostna, saj je igralec zanikal svoje dejanje, čeprav so kamere dokazale krivdo. Zaradi tega je komisija prvotni kazni dodala še dve tekmi," so sporočili odgovorni, medtem pa so v Bournemouthu izrazili neizmerno razočaranje nad njihovo odločitvijo: "V klubu so razočarani nad odločitvijo komisije, ki je Tyrona Mingsa spoznala za krivega in mu dodelil pet tekem prepovedi. Še se bomo posvetili incidentu takoj ko bodo podrobnosti postale dostopne, čeprav se nam zdi neverjetno, da so obsodbe dosojene kljub pomanjkanju kakršnihkoli dokazov." Tyrone se je sicer za nesrečni pripetljaj dvakrat opravičil Ibrahimoviću ter zanikal kakršnokoli slabo namero: "Očitno tega nisem mislil, vendar pa pričakujem številne reakcije. Vsi bodo namreč imeli svoje mnenje. Takšen je nogomet."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
09. 03. 2017 14.36
+1
Dobro, kar sta počela na igrišču si tudi zaslužita, Mings pa je dobil še premajhno kazen.