Nogomet

Po 13 letih kot rezerva debitiral v začetni enajsterici angleške ligaške tekme

York, 16. 11. 2015 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

James Bittner, vratar angleškega kluba Plymouth Argyle, je pri neravno rosnih 33 letih po 13 letih kot rezerva v soboto le dočakal debi v prvi postavi angleške ligaške tekme. Vso svojo (ligaško) kariero je namreč preživel na klopi kot rezervni vratar, do sobote pa je v igro kot rezervist vstopil zgolj na eni angleški ligaški tekmi.

James Bittner (v ozadju na golu) je po 13 letih dočakal ligaški debi v začetni enajsterici.
James Bittner (v ozadju na golu) je po 13 letih dočakal ligaški debi v začetni enajsterici. FOTO: Reuters

 Svojih pet minut slave je vratar James Bittner dočakal v soboto, ko se je pred tekmo poškodoval prvi vratar zasedbe Plymouth Argyle Luke McCormick. Tako je v 16-letni karieri profesionalnega nogometaša Bittner sploh prvič odigral celotno ligaško tekmo. In debi je bil sanjski – njegova ekipa je namreč v angleški 'League Two' prišla do gostujoče zmage pri York Cityju (2:1). ''Debitiral sem s tremi točkami in upam, da bom tako nadaljeval,'' je po tekmi navdušeno razlagal Bittner. Slednji je po neuspelih poskusih v ligaškem nogometu nekaj let branil v izvenligaškem angleškem nogometu (Conference ipd.), po 86 tekmah kot rezerva v ligaškem nogometu pa je le dočakal svojih pet minut slave in pomagal svoji ekipi do zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chelsea1991
16. 11. 2015 19.58
+3
spet neko senzacionalistično poročanje da bo kdo mislil da človek 13 let ni igral tekme, a ima polno nastopov v "ne-ligi" (5. angleška liga)...
Paštašutar
16. 11. 2015 19.34
+7
Ni kaj,kdor caka docaka,sam kar je prevec je pa prevec!!