Nogomet

Piksijeva devet milijonska 'košarica' srbski reprezentanci? Legendarni nogometaš podaljšal z Guangzhoujem

Beograd, 08. 11. 2017 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji srbski nogometni zvezdnik in zdajšnji trener Dragan Stojković Piksi je podaljšal sodelovanje s kitajskim prvoligaškim moštvom Guangzhou do leta 2021. Guangzhou je pod vodstvom 52-letnega Stojkovića naredil korak naprej v primerjavi z minulo sezono in v močnem kitajskem prvenstvu zasedel peto mesto. Po poročanju srbskih medijev naj bi na sezono zaslužil 9 milijonov evrov.

Srbska reprezentanca bo očitno menjavo za Slavoljuba Muslina morala poiskati drugje, saj Piksi ostaja na Kitajskem.
Srbska reprezentanca bo očitno menjavo za Slavoljuba Muslina morala poiskati drugje, saj Piksi ostaja na Kitajskem. FOTO: AP

Dragan 'Piksi' Stojković je trener tega kitajskega moštva od leta 2015, pred tem je vodil japonsko Nagoyo. Srbski mediji nekdanjega slovitega igralca srbske Crvene zvezde in francoskega Marseilla še vedno omenjajo kot možnega kandidata za selektorja Srbije, potem ko je Slavoljub Muslin odstopil s tega položaja, čeravno je Srbijo popeljal do nastopa na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji. Razlog za Muslinovo slovo so različni pogledi na srbsko reprezentanco v primerjavi z vodstvom zveze.

Vrzel na selektorskem položaju je začasno prevzel dosedanji Muslinov pomočnik Mladen Krstajić, srbski mediji pa namigujejo, da so poleg Stojkovića možni novi selektorji tudi Siniša Mihajlović, Slaviša Jokanović, Veljko Paunović, Aleksandar Stanojević in Ivan Jovanović.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
09. 11. 2017 12.45
Muslina, ki jih je popeljal na SP, so pa odpustili ... upam da Slavoljub prevzame reprezentanco BiH ...
ccirisimo
08. 11. 2017 17.17
Upam da bo Veljko Paunovic.
natolcevanjenapolno
08. 11. 2017 16.11
+5
Dejstvo je, da je večina igralcev v Srbiji pod patronatom mafije. S starši še mladoletnih igralcev podpišejo t.i. državljansko pogodbo (građanski ugovor) in dobijo tudi 80% od bodočih transferjev in honorarjev, staršem pa dokler igralec ni znan izplačajo 1000 evrov. Posledično so pritiski mafije na zvezo in selektorja, da "njihovi" igralci igrajo tako ogromno, da lahko trdimo, da mafija sestavlja reprezentanco. Svetovno prvenstvo pa je idealna priložnost za dvig cene nogometašev. Mafijo ne zanima uspeh reprezentance ampak povračilo investicije. Zato je odstopil Muslin in zato ne pride Stojković, ker so prevelike moralne avtoritete, da bi jim mafija sestavljala tim. Zato tudi Srbija, kljub potencialu ne bo nikoli naredila ničesar na velikih tekmovanjih.