Nogomet

Petrov prvič po težki bolezni zaigral v dresu Aston Ville

Dunaj, 10. 07. 2016 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bolgarski nogometaš Stilijan Petrov je po več kot štirih letih premora zaradi boja z levkemijo spet zaigral v vrstah enega največjih angleških klubov Aston Ville. Navijači birminghamskega velikana, ki se je v zadnji sezoni poslovil od Premier League, so veliki trenutek dočakali na pripravah v Avstriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Stilijan Petrov se je po težki bolezni vrnil že na nekaterih tekmah amaterske ravni, nekdanji kapetan Aston Ville in bolgarske reprezentance pa je svoj povratek zdaj kronal še z nastopom v majici svojega angleškega kluba, za katerega zaradi elvkemije ni igral več kot štiri leta. Zdaj 37-letnemu Petrovu so marca 2012 odkrili zahrbtno bolezen in od tedaj so navijači njegovih nekdanjih klubov, tudi Celtica, ki se je v teh dneh mudil v Sloveniji, glasno podprli priljubljenega vezista. Petrov je popolnoma okreval in že odigral več tekem, njegov povratek v dres Aston Ville pa so privrženci športa po vsem svetu še posebej toplo pozdravili. Nekdanji kapetan je vstopil v igro v drugem polčasu sobotne tekme s šestoligašem GAK 1902 in svojemu moštvu pomagal do zmage z 8:0. Petrov je že pred časom napovedal, da želi Aston Villi pomagati v boju za hiter povratek med elito, ki jo je po eni najslabših sezon v zgodovini kluba zapustila v zadnji sezoni.

Zaenkrat z birminghamskim drugoligašem še nima podpisane pogodbe, dogovorjen je le za sodelovanje na pripravah, ki bodo pokazale, če bo lahko pomagal villainsom v Championshipu, kjer se letos obetajo mestni derbiji z Birmingham Cityjem. Petrova je v Birmingham sicer pripeljal trenutni selektor irske reprezentance Martin O'Neill, ki je Bolgara avgusta leta 2006 pripeljal s seboj iz Celtica. Petrovu so levkemijo odkrili po tem, ko je začel simptome kazati po porazu na ligaški tekmi z Arsenalom v Londonu, nekaj dni kasneje je bila diagnoza potrjena. Bolgar je za Villo odigral 218 tekem, skupno pa na Otoku več kot 500. Po štirih mesecih kemoterapije je avgusta dobil dobre novice zdravnikov, bolezen je prešla v remisijo (mirovanje), presrečni Petrov pa je ustanovil tudi fundacijo za vse obolele. Med okrevanjem je igral za Wychall Wanderers in jim pomagal do naslova v tekmovanju Central Warwickshire Over-35s Premier Division One Cup.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RyanGiggs
10. 07. 2016 13.11
+8
Petrov je legenda in pravi borec!