Nogomet

Pellegrini po sezoni uradno zapušča Malago

Malaga, 23. 05. 2013 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo španske Malage je potrdilo, da jih po koncu letošnje nogometne sezone zapušča 59-letni čilski strokovnjak Manuel Pellegrini, ki je španskega prvoligaša vodil tri leta.

Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini FOTO: Reuters

V zadnjih tednih se je veliko govorilo o morebitnem odhodu Manuela Pellegrinija s klopi Malage, ki jo je prevzel pred tremi leti. Čilski strokovnjak je klub iz Andaluzije v lanski sezoni popeljal do četrtega mesta v španskem prvenstvu in tako zagotovil zgodovinski nastop kluba v Ligi prvakov. Pod njegovo taktirko so prišli vse do četrtfinala, kjer jih je na povratni tekmi v izdihljajih tekme izločila nemška Borussia Dortmund. 59-letni trener pravi, da z La Rosalede odhaja izključno zaradi športnih ambicij. "Vsak ima pravico slediti svojim ciljem, tako se moja pot in Malage tukaj razhaja. No, klub je finančno stabilen in pred njim je lepa prihodnost. Malaga bo dobra tudi brez mene," je povedal Pellegrini, ki je na Pirenejskem polotoku pred tem vodil Villarreal in Real Madrid. Svojo trenersko pot bo, kot poročajo številni angleški mediji, nadaljeval pri Manchester Cityju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hitz
23. 05. 2013 16.02
+1
Mancester city ali psg nova destinacija
CheGaucho
23. 05. 2013 12.09
+7
Tudi meni je Malaga dober klub in jim želim še v nadalnje veliko uspehov kakor seveda tudi Pellegriniju
Dogo Argentino
23. 05. 2013 11.36
+9
Škoda trenerja za na otok... Malaga mi je tak simpatičen klub, zato upam, da če že ne bo Pellegrinija da bodo še naprej stopnjevali njihovo formo in uspehe pa pod katerem koli trenerju že....