Nogomet

Premier League: Pellegrini je vztrajal in se uštel

London, 02. 03. 2015 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
13

Derbi 27. kroga angleške Premier League med osmoljencema na evropskih obračunih Liverpoola in Manchester Cityja so lažje kot je bilo pričakovati dobili domačini.

Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini FOTO: Reuters
Liverpool je kljub dvema dnevoma počitka manj zmogel dovolj zbranosti, predvsem pa moči, da je na kolena spravil aktualne prvake. Ti so se trudili, da bi z novo zmago zmanjšali razliko petih točk, za kolikor je pred njimi vodilni Chelsea. Manuel Pellegrini je za tekmo na Anfieldu izbral napačno postavitev. Pravzaprav enako, ki ga je stala bolj učinkovite igre in morebiti ugodnejšega rezultata na torkovem srečanju v Ligi prvakov proti Barceloni. Ker zadnja vrsta sinjemodrih ni bila zaščitena s kakim od defenzivnih vezistov, hitri in spretni napadalci Liverpoola niso imeli posebej zahtevnega dela. Samir Nasri, Yaya Toure, David Silva in Fernandinho so bili preveč zaposleni z napadalnimi nalogami, obenem pa še vedno pod težo kritik, da se v na tekmi proti Barceloni niso posebej izkazali. Sergio Aguero ob dveh, treh nevarnih poskusih ni imel sreče. Oba zadetka Liverpoola, tako tisti Jordana Hendersona v prvem in Coutinha v drugem, sta bila vrhunska strela iz razdalje, ki bi ju angleški reprezentančni vratar Joe Hart na treningu nemara celo ubranil. Strateg Machester Cityja Pellegrini je za enega od ključnih obračunov prvenstva uporabil taktični sistem, ki je predvideval utrujeno predstavo Liverpoola. Toda ta pred svojimi navijači in v praktično zmagovalenm nizu - od desetih zadnjih ligaških tekem je Liverpool dosegel osem zmag in dva remija - v zadnjem obdobju zelo težko razočara.

Sergio Agüero
Sergio Agüero FOTO: Reuters
Še bližje uvrstiti na tretje ali na četrto mesto ob koncu prvenstva, torej na mesti, ki še vodita v Ligo prvakov za prihodnjo sezono, je Arsenal. Njegova predstava proti Evertonu ni bila vrhunska, vseeno pa zadostna. Vzdušje na stadionu Emirates je bilo po sredinem debaklu ob gostovanju Monaca malce posebno. A ga je Wengerjeva četa uspela izboljšati. Resda je bil Everton soliden skupno le kakih deset minut, tako da je tekmo v svoj šou spreobračal neumorni Santi Cazorla, v domačinsko veselje pa dokončno obrnil napadalec Olivier Giroud, ki je bil strelec prvega in boter drugega zadetka. Sobotnih šest tekem od skupno le osmih v minulem krogu (tekma QPR - Tottenham bo v soboto 7.3., tekma Leicester - Chelsea pa šele 29.4.), je novo dragoceno zmago dosegel West Bromwich, ki je doma premagal na lestvici precej boljši Southampton. Tony Pulis, trener West Broma, ki je na položaju od 1. januarja, je ekipo po pričakovanju obrambno utrdil, tako da ta na zadnjih treh tekmah sploh ni prejela gola. Lep zadetek je že v 2. minuti zabil Saido Berahino in z njim postavil končni izid. Southampton ni bil brez priložnosti. Vseeno največje presenečenje po skoraj šestih mesecih prvenstva ni več med vodilno peterico.

Jack Wilshere
Jack Wilshere FOTO: Reuters
Že tretjo zaporedno zmago na gostovanju pa je zabeležil tudi Crystal Palace, ki je v mestnem derbiju gladko opravil z West Ham. Igra domačinov je bila zelo slaba, medtem ko so gostje z juga prestolnice ponovili taktično stabilno in izjemno borbeno predstavo izpred tedna, ko jim je tri točke na domačem travniku le za las izmaknil favorizirani Arsenal. Na srečanju Manchester United - Sunderland se je zgodil nov sodniški škandal. Prekršek za enajstmetrovko je nad Radamelom Falcaom storil John O’Shea, toda sodnik Roger East je namesto Irca izključil Wesa Browna. Wayne Rooney je ob povprečni igri Uniteda uspel zadeti dvakrat. Burnley je bil prešibak, da bi nadoknadil zaostanek po skrajno nerodno doseženem avtogolu Kierana Trippierja. Swansea je z drugo zaporedno zmago zdaj na lestvici že prehitel West Ham, ki je 9. Veliko se je pričakovalo tudi od Aston Ville, ki se je v Newcastle odločno namenila vsaj po točko. To ji ni uspelo, saj je Pappis Cisse lepo zadel že v prvem polčasu, kasnejši Villini napadi pa so niso imeli natančnih zaključkov. Edina pozitivna plat prve gostujoče izkušnje za novega trenerja Aston Ville Tima Sherwooda je ta, da je njegovo moštvo napadalo z veliko več navdiha kot pred tedni. Seveda pa je Sherwoodov načrt, ki predvideva šest zmag v preostalih enajstih tekmah zelo optimističen. Aston Villa je na lestvici predzadnja z 22-imi točkami, kolikor jih imata tudi QPR in Burnley.

28. krog je na sporedu že ta torek in sredo. Aston Villa v sredo doma pričakuje West Brom, bolj zanimivimi pari iz sredinega niza pa so West Ham - Cheslea, QPR - Arsenal in Newcastle - Manchester United. 

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hudi?ov pesjan
02. 03. 2015 21.32
+1
Tekmo je spreobračal v svoj šou. A ste vi resni 24ur?
jaz.bajsek
02. 03. 2015 21.04
+0
Barca jih je izmucila fizicno in psihicno!
fihner
02. 03. 2015 17.45
+7
Bravo Liverpool!!
lovesosa
02. 03. 2015 15.28
+14
treba je dodati da liverpool ni zmagal zaradi napačne postavitve citya ampak zaradi odlične igre in agresivnega presinga ki je spominjal na lani. henderson in coutinho z 2 izjemnima gola izven kazenskega prostora. pri cityu je bil vrhunec odličen prodor in asistenca aguera
Volfek
02. 03. 2015 15.45
+8
Slaba taktična postavitev je bila GLAVEN vzrok za poraz City-a. Proti taki močni ekipi kot je Liverpool moraš POD NUJNO imet enega defenzivnega vezista !
lovesosa
02. 03. 2015 15.47
+8
imeli so ga v drugem poucajtu pa ni nič spremenilo, ko bi moral city napadat je liverpool igral: napad je najbolša obramba
Lion power
02. 03. 2015 15.50
+6
Imeli so 2. Fernandinha in Yaya sta bila varovalki na sredini. Problem je sistem ki se ga gre Pellegrini. 4-4-2 ki ga igra ni za njih pa pika. Džeko se odkriva na krilo dobiva tam žoge, dolge visoke pa so centrirane po sredina na malega Aguera. In za to je kriv izključno Pellegrini. Že zadnjič je bilo tako proti Barci in sedaj isto. Če hočejo igrati to preskok igro ki so jo sedaj začeli furat naj igra z Džekom spredaj in je Aguero za njim. Tako ima komu spuščat visoke žoge.
MaceWindu
02. 03. 2015 13.51
+20
bravo liverpool, chelsea jih le lani zasral, liverpool jih pa rešuje letos
lovesosa
02. 03. 2015 15.25
+14
MaceWindu
02. 03. 2015 15.37
+6
Lion power
02. 03. 2015 15.58
+6
Chelsea jih ni nič zasral, ampak so se kar sami. Jt na glavo proti ekipi ki ima ubijalske kontre je pač samomor. Letos znajo veliko bolj taktično odigrati, so se nekaj na napakah naučil. Dejstvo pa je da vsak gleda nase in ne na to kar lahko kdo drug jim zrihta. Če pa se že menimo o pomoči ima lahko Chelsea letos veliko večji vpliv na Liverpoolovo usodo kot pa je imel lani. Chelsea mora igrati še z Unitedom doma in Arsenalom v gosteh. Kjer lahko omenjenima krade točke ki jih krvavo potrebujejo napram Liverpoolu.
MaceWindu
02. 03. 2015 16.07
+1
Erik432
02. 03. 2015 21.44
+5
Liverpool je lani cisto ok igral proti Chelsaju, dovolj bi jim bil ze neodlocen rezultat, da bi takrat ohranili prvo mesto ... zasral pa je pac StevieG z zacetnisko napako (kaj hocemo, se je pac zgodilo).