Nogomet

Pele bi lahko na dražbi spominkov zaslužil prek šest milijonov evrov, legendarni Brazilec pravi: 'Vsi potrebujejo denar!'

London, 02. 06. 2016 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden najboljših, po mnenju številnih pa celo najboljši nogometaš vseh časov, Brazilec Pele, v Londonu promovira začetek dražbe, na kateri naj bi s prodajo svojih spominkov zaslužili več kot šest milijonov evrov.

Pele je imel v zadnjih letih tudi nekaj težav z zdravjem, a je uspešno prestal vse operacije.
Pele je imel v zadnjih letih tudi nekaj težav z zdravjem, a je uspešno prestal vse operacije. FOTO: Reuters

"Vsi potrebujejo denar," so besede, ki jih s strani enega najboljših nogometašev vseh časov morda ne bi pričakovali, toda Pele vztraja, da več milijonov evrov, ki jih bo zaslužil s prodajo svojih spominkov, ne potrebuje za preživetje. Naslednji teden se bo v Londonu začela odmevna dražba, na kateri bodo lahko zbiratelji kupili njegove kolajne in ostale predmete. Med njimi je tudi replika pokala za naslov svetovnega prvaka, ki mu ga je leta 1970 za tretji pohod na svetovni prestol podelila Mednarodna nogometna zveza (Fifa), pa tudi dresi, nogometni čevlji in priznanja. Pele se je v sredo mudil v galeriji blizu Buckinghamske palače in promoviral dražbo, ki se začne naslednji teden. Pele je tudi po upokojitvi ohranil podjetniško žilico in se je že preizkusil v urarskih vodah in svoj obraz posodil tudi verigi hitre prehrane. Eden najprepoznavnejših športnikov na svetu, pri 75 letih pa se je odločil za malce nepričakovano potezo. A kot pravi sam bo na ta način svojo zgodbo delil s svetom na najbolj intimen način, poleg zasebnih zbirateljev na dražbi pričakujejo tudi ponudbe muzejev.

"Vsi potrebujejo denar, vsi morajo imeti nekaj denarja, da bi preživeli. Na srečo pa ga v tem primeru ne potrebujem za mojo prihodnost oziroma za življenje," je Peleja citiral The Associated Press. Južnoameričan je nadaljeval: "Veliko denarja bi lahko zaslužil kot trener, ker sem imel veliko ponudb. A nisem si želel postati trener." Del prihodkov, obetajo si več kot šest milijonov evrov, naj bi nakazali neki brazilski bolnišnici, a legendarni član Santosa in newyorških Cosmos ni želel razkriti točnega zneska. "To je veliko pomembnejše od tega, da bi ždel v svoji hiši," je o dražbi še povedal legendarni Brazilec. Najbolj odmeven predmet je brez dvoma replika pokala Julesa Rimeta - original so Brazilcem v prejšnjem stoletju ukradli in bojda tudi raztopili. Dosegel naj bi ceno 1,34 milijona evrov. "Pokal je bil kot moj sin. Kot moja družina," še pravi Pele.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lpool 65
02. 06. 2016 18.56
+1
Najboljši vseh časov.Prepričljivo.
johndoe35
02. 06. 2016 11.17
+8
ČE BI DRŽAVA BILA PAMETNA BISAMA ODKUPILA VSE TE STVARI IN PO NJEGOVI SMRTI BI MUZEJ V NEKAJ LETIH POVRNIL VSE STROŠKE
V SHESHELJ
02. 06. 2016 10.29
+5
Lepa gesta...