Nogomet

Celjani slavili v Kranju

Domžale, 29. 10. 2011 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši Celja so v 16. krogu slovenskega državnega prvenstva v gosteh z 1:0 premagali Triglav. Domžalčani so z 2:1 odpravili Muro. Koper je v gosteh z 1:0 ugnal Rudar, medtem ko je Gorica na gostovanju v Lendavi slavila s 3:2 in skočila na drugo mesto.

Damir Pekič je proti Muri pokazal odlično strelsko formo.
Damir Pekič je proti Muri pokazal odlično strelsko formo. FOTO: Damjan Žibert
Domžale so po slavju v Novi Gorici igrišče še drugič zapored zapustile s tremi točkami. Levji delež k zmagi, ki Domžalčane utrjuje v zgornjem delu lestvice, je dal Damir Pekič z dvema zadetkoma. Mura, ki je praktično ves drugi polčas igrala z igralcem manj, pa je drugič zapored izgubila in ostaja na šestem mestu. Večino prvega polčasa je igra potekala v kar visokem ritmu, v katerem so sprva prevladovali Sobočani. Domžalčani, pri katerih je v 31. minuti nevarno sprožil Mitja Zatkovič, so sredi polčasa vzpostavili ravnotežje, v 39. minuti pa povedli. Po lepi akciji je z desne strani podal Luka Elsner, Pekič pa je z glavo z dobrih desetih metrov ukanil Luka. Le tri minute zatem je Pekič podvojil vodstvo z lepim strelom z volejem z desne strani kazenskega prostora. Kaj lahko bi domžalski napadalec že v prvem polčasu dosegel "hat-trick", a mu je v 45. minuti veselje preprečila vratnica.

Kmalu po začetku drugega polčasa so se gosti "vrnili v igro", ko je po hitrem protinapadu na desni strani kazenskega prostora do žoge prišel Mitja Lotrič in z natančnim strelom v levi spodnji kot matiral Vidmarja. V 51. minuti bi lahko črno-beli izenačili, saj se je Damjan Bohar po Lotričevi podaji sam znašel pred Vidmarjem, vendar mu je prvi strel obranil domžalski vratar, z drugim pa je zatresel vratnico. Potem sta poskusila še Rajko Rep in Lotrič, toda ostalo je pri 2:1. Takoj zatem pa so gosti na igrišču ostali le z deseterico, saj je Denis Kramar v obraz udaril Amerja Krcića in si prislužil rdeč karton. Po izključitvi so pobudo na igrišču pričakovalo prevzeli znova oslabljeni domačini (manjkalo je devet igralcev), ki so med 65. in 70. minuto nanizali štiri priložnosti, a se izid ni spremenil. V zaključku tekme pa so nekaj obetavnih napadov izpeljali tudi gosti. Rep je, denimo, v 78. minuti meril malo mimo vrat, po strelu Mateja Eterovića pa se je v 79. minuti izkazal Vidmar.

Koprčani so se veselili zmage v Velenju.
Koprčani so se veselili zmage v Velenju. FOTO: Damjan Žibert
Koper presenetil Rudar

Po devetih prvenstvenih tekmah brez poraza so Velenjčani danes morali priznati premoč Koprčanom, ki so slavili drugič zapored. Ti so bili večino (sicer ne ravno všečne) tekme za odtenek boljši tekmec, do treh točk pa so prišli po zadetku Ivana Brečevića v končnici tekme. Prvi polčas so bolje začeli Koprčani, ki so bili nekoliko nevarnejši, sredi polčasa pa so se malce prebudili tudi domačini, ki so sprožili nekaj strelov (Nikola Tolimir je v 19. minuti močno sprožil, a meril malce premalo natančno), vendar ti niso navdušili navijačev, ki so tekmo v teh trenutkih spremljali v bolj "gledališkem" vzdušju.

V 40. minuti se je pred velenjskim vratarjem Bobanom Savičem znašel Milan Osterc, toda izkušenemu koprskemu napadalcu ni uspelo žoge spraviti v mrežo. Na drugi strani je v 42. minuti moral posredovati tudi Ermin Hasić, ki je odbil žogo po strelu Rajka Rotmana. Tudi v drugem polčasu ekipi nista bili posebej napadalno "razpoloženi", šele v 63. minuti so zapretili sicer konkretnejši Koprčani, ko je Davor Bubanja poskušal z lobom ukaniti Saviča, a je žogo poslal čez gol. Na drugi strani je od daleč poskusil Amel Mujaković, ki pa je v 75. minuti meril malce previsoko. Dotlej najlepšo priložnost na tekmi so v 79. minuti zapravili Velenjčani, do strela iz bližine je prišel Damjan Trifković, a je bil strel prešibak in premalo natančen za Hasića. V 81. minuti pa so Koprčani povedli, ko je nekoliko z leve strani in s pomočjo vratnice zadel Ivan Brečević, napadalec, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro namesto Osterca. Velenjčani so v končnici poskušali na vse načine izenačiti, vendar jim pritiska ni uspelo nadgraditi z zadetkom.

Vito Plut je dosegel še osmi gol v tem prvenstvu.
Vito Plut je dosegel še osmi gol v tem prvenstvu. FOTO: Miro Majcen

Gorica na koncu celo trepetala za zmago

Srečanje ekip, ki sta v rezultatski krizi, je bilo še posebej pomembno za Lendavčane, ki pa so bili po tisti "kartonijadi" na tekmi s Celjem znova oslabljeni. Po pritožbi na kazen pa so Lendavčani vendarle nastopili s Stjepanom Cabanom, ki so mu s treh tekem prepovedi igranja kazen zmanjšali le na eno. V deveti minuti so gosti poceni prišli v vodstvo, potem ko je domači vratar Darko Prša ob podaji z desne strani "zaplaval" v prazno in po trčenju z domačim branilcem omogočil Williamu Franklinu Vicenteju, da je iz bližine žogo potisnil v prazno mrežo. V 20. minuti so domači uprizorili prvi resnejši napad, po predložku Mihe Korošca je Arpad Vaš z glavo za kak meter zgrešil cilj. V igri brez pravega ritma je bila Nafta blizu izenačenja v 26. minuti, ko je po podaji Joaa Gabriela Da Silve močno sprožil mladi Korošec, goriški vratar Vasja Simčič pa je žogo iz desnega zgornjega kota odbil v polje. Po kotu z desne strani je na drugi strani Nejc Mevlja z glavo za las streljal mimo okvirja, potem ko je znova slabo posredoval Prša.

Po novi nevarnosti za domača vrata je v 33. minuti Vicente podal v sredino, kjer je žogo v zadnjem trenutku prestregel Caban in rešil Nafto pred večjim zaostankom. Gosti so sicer z lahkoto prihajali pred domača vrata in si ob nezanesljivi domači obrambi ustvarjali priložnosti, tako da so bili domači po prvem polčasu lahko še zadovoljni z izidom. Domači so v nadaljevanje krenili odločneje, napadalnejšo igro je napovedal že Vaš, a je bil ob njegovem strelu Simčič na mestu. Po strelih Vita Pluta in Vicenteja v 53. minuti je visel zadetek v zraku, naftaši pa so jo srečno odnesli. Plut je nato v 58. minuti postavil stvari na mesto in z roba kazenskega prostora zadel desni spodnji kot Naftinih vrat. V 70. minuti se je mreža domačih še tretjič zatresla (Vicente), a je sodnik zadetek razveljavil po posredovanju linijskega sodnika, ki je označil nedovoljeni položaj. Tri minute za tem je bil Vicente iz oči v oči z domačim vratarjem, a je končno tudi Prša uspešno posredoval. Manj uspešen pa je bil osem minut pred koncem, ko so gostje izvedli sicer protinapad, ki ga je zaključil Goran Galešić in rutinirano zadel domačo mrežo.

Že v naslednji minuti so Lendavčani prišli do prvega zadetka. Goriško mrežo pa je z diagonalnim strelom zadel Boštjan Zelko. Zelko je po predložku Bojana Matjašeca v zadnji minuti z glavo dosegel drugi zadetek, Rok Vori pa je v sodnikovem podaljšku s strelom iz precejšnje daljave za las zgrešil goriška vrata in gostje so slavili zasluženo zmago.

Celjani slavili na Gorenjskem

Celjani so se z zmago v Kranju povzpeli pred Muro na šesto mesto. Tekmo je odločil Roman Bezjak v 16. minuti in čeprav so se domačini ves drugi polčas trudili izenačiti, jim to ni uspelo. Gorenjci so doživeli še 11. poraz in ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Čeprav so Kranjčani v uvodu prvega polčasa imeli terensko pobudo, jim pravih akcij ni uspelo izpeljati. Zato pa so praktično iz svoje prve zadeli Celjani. V 16. minuti so Celjani hitro izvedli prosti strel, Zoran Pavlović je nato z dolgo podajo našel Romana Bezjaka, ki je povsem neoviran s pomočjo vratnice zabil svoj sedmi gol v sezoni. V nadaljevanju gledalci prav tako niso bili deležni preveč dobre nogometne predstave, priložnosti je močno primanjkovalo, velja omeniti le poskus Pavlovića v 35. minuti, ko je poskusil skoraj s sredine igrišča, vendar je Miha Gracar le preprečil žogi pot v mrežo.

Celjani so se veselili šeste letošnje prvenstvene zmage.
Celjani so se veselili šeste letošnje prvenstvene zmage. FOTO: Damjan Žibert

Drugi polčas so Kranjčani začeli nekoliko konkretneje, do zaključnih strelov so prišli Dragan Ovčina, David Bunderla in Alen Krcić, toda Amel Mujčinović se ni pustil premagati. V 56. minuti so domači navijači po padcu Dejan Burgarja v kazenskem prostoru gostov zahtevali najstrožjo kazen, ki pa je niso dočakali. Triglavani so bili sicer še naprej nekoliko podjetnejši, Bezjak je v 58. minuti za malo zgrešil cilj, tako kot tudi Krcić v 61. minuti. V 70. minuti je Mujčinovića namučil še Ovčina, a je celjski vratar ostal nepremagan, tako kot tudi po poskusu Bunderle pet minut zatem. Tudi v sami končnici tekme so gostitelji vse moči usmerili v napad, a brez uspeha. Celjani so bili dovolj disciplinirani v obrambnih akcijah, da so ohranili prednost in se veselili treh točk.

Izida:

Domžale - Mura 2:1 (2:0)
Pekič (39., 42.); Lotrič (47.)

Rudar Velenje - Koper 0:1 (0:0)
Brečević (81.)

Nafta - Hit Gorica 2:3 (0:1)
Zelko (83., 90.); Vicente (9.), Plut (58.), Galešić (82.)

Triglav - Celje 0:1 (0:1)
Bezjak 16.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Duška Duska
31. 10. 2011 12.19
Pa sem mislil,da tale Žganec letos ne bo več sodil,ja očitno je super talent,no pa saj je to dokazal v Lendavi. Očitno je ,da sodnik postaneš že ob rojstvu,saj ni več važno kako sodiš,važno je kako se pišeš. Mladi sodniki,ki se ne pišejo pravilno in nimajo zaledja,nimajo nikakršnih možnosti,pa četudi bi sodili,kot Collina
fowler9
30. 10. 2011 18.39
Škerjanc:Zdrahović 1:0,he he he OOOOLIMPIJA !!!!!!!
Stajerci007
30. 10. 2011 16.55
tileen4529.10.2011, 21:367 "Naj se sliši preko meje, naj odmeva do neba, mi smo iz Gorice, tu je šampion doma," Ti si pa še kr v letu 2006!!! Prvaki so doma pod Kalvarijo v Ljudskem Vrtu v srcu mesta Maribor!!!!!! MMAARRIIBOORRRRRRR!!!!!!
Madridista90
30. 10. 2011 13.40
Bravo Gorica!!!!!!!!!!
suta.typer
30. 10. 2011 00.43
FORZA KOPER!!!
pbx
29. 10. 2011 23.11
V zadnjih minutah napeta tekma*. Nasploh v redu.
pbx
29. 10. 2011 23.10
Goričani čestitke. Tudi sojenje je bilo korektno. V zadnjih minutah v redu tekma.
tileen45
29. 10. 2011 21.36
"Naj se sliši preko meje, naj odmeva do neba, mi smo iz Gorice, tu je šampion doma,"
donće
29. 10. 2011 18.29
Nezaslužen rdeč karton Kramarju. Žalostno, da je sodnik nasedel prekršku nad Amerjem Krcičem.
meglic91
29. 10. 2011 18.04
škoda za Muro da ni vsaj remizirala