Nogomet

Pečnik po Ljubijankiću in Novakoviću nova veverica iz Saitame

Saitama, 02. 01. 2016 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni reprezentant Nejc Pečnik je novi član japonskega prvoligaša Omiye Ardije. Klub iz Saitame, za katerega sta nastopala tudi Zlatan Ljubijankić in Milivoje Novaković, je po napredovanju med elito okrepil svoje vrste z enim najboljših strelcev lanske izvedbe druge japonske lige.

Japonska je v zadnjih sezonah pribežališče izkušenih slovenskih napadalcev.
Japonska je v zadnjih sezonah pribežališče izkušenih slovenskih napadalcev. FOTO: Damjan Žibert

Japonska J-League bo tudi v novi sezoni potekala v znamenju močnega slovenskega pridiha. Omiya Ardija, za katero je do nedavnega igral Zlatan Ljubijankić, je potrdila, da jo bo v prihajajoči sezoni zastopal še en slovenski reprezentant Nejc Pečnik. Kmalu 30-letni Dravograjčan, rojstni dan bo praznoval v nedeljo, je dobil lepo predčasno darilo s potrditvijo igranja v prvi japonski ligi, potem ko se je v zadnjih mesecih dokazoval v majici JEF Uniteda.

Pečniku bo v Saitami družbo delal še en nekdanji član Crvene zvezde Dragan Mrđa, računal pa bo lahko tudi na družbo številnih starih znancev iz reprezentance. Ljubijankić je po selitvi iz Omiye član Urawe Red Diamonds, medtem ko je najboljši aktivni strelec slovenske reprezentance Milivoje Novaković sicer (zaenkrat) končal sodelovanje z Nagoyo Grampus (nekoč je igral tudi za Omiyo), poleg ljubljanske Olimpije pa ga v jeseni njegove kariere snubijo tudi številni japonski klubi.

Pečnik je bil po odhodu na Daljni vzhod eden zvezdnikov druge lige, v kateri je na 39 tekmah zabil 14 zadetkov, ki so mu priigrali "napredovanje" med elito, kamor se je Omiya prebila po zaslugi izvrstne pretekle sezone in prvemu mestu v drugoligaški konkurenci.

"Vesel sem, da sem postal novi član Omiye Ardije. Tu sta igrala Novaković in Ljubijankić, zato sem v J-League najprej navijal prav za Omiyo. Zelo sem vesel, ker bom lahko igral za ta klub. Imamo dobro ekipo, zato pričakujemo res dobro sezono. Upam, da bodo navijači lahko uživali," je ob objavi novice izjavil Pečnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
02. 01. 2016 16.40
+4
Super ce igras v japonski ligi imas pol pri katancu zazihrano mesto v prvi enajsterici
dajno
02. 01. 2016 18.00
-1
Chelsea1991
02. 01. 2016 18.04
+3
še vedno so kitajska, korejska in japonska liga za klaso boljše od slovenske...
azzoo
03. 01. 2016 18.40