Nogomet

Pavlin o sporu Bogatinov – Ibričić: Fizično nasilje je nedopustno!

Ljubljana, 23. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Božidar Bulat
Komentarji
10

Danes direktor reprezentanc pri Nogometni zvezi Slovenije, legenda slovenske reprezentance, svoj čas najbolj pomemben član Olimpije in Kopra, strokovni sodelavec Maribora (še bi lahko naštevali) priznava, da na zelenici prevečkrat prihaja do verbalnega nasilja. Tega ne odobrava, a zaradi prisotnosti čustev, želje po zmagi zavore znajo popustiti. Nikakor pa se to ne sme zgoditi, ko govorimo o fizičnem nasilju. "Nedopustno je, kar se je zgodilo v domžalskem športnem parku," je iskren.

V zadnjem krogu najmočnejše slovenske lige sta se udarila NK Domžale in NK Kalcer Radomlje. Oboji domače tekme igrajo v domžalskem športnem parku, tokrat so bili gostitelji Radomljani. Slednji niso mogli ne višje ne nižje od 7. mesta, Domžalčanom pa se je šlo za končno uvrstitev na 4. mesto, ki prinaša kvalifikacije za Konferenčno ligo. Veliko je torej bilo v igri, kar se je kazalo v živčnosti tako na zelenici kot ob njej. Provokacije so letele z obeh strani, na vse strani, do vrhunca napetosti pa je prišlo, ko je trener Radomelj Oliver Bogatinov udaril (udarec je v veliki meri zgrešil svoj cilj) športnega direktorja Domžal Senijada Ibričića. "Verbalno nasilje se dogaja, dostikrat se sploh ne sliši, kaj vse si igralci izrečejo na zelenici. Ko pa pride do fizičnega nasilje, je treba nemudoma reči, da je to nedopustno," na to to temo pove Miran Pavlin.

Miran Pavlin
Miran Pavlin FOTO: 24ur.com

52-letnik se je minuli teden mudil na Madžarskem, kjer poteka evropsko prvenstvo do 17 let. Slovenija je premagala Srbijo, izgubila je s Španijo. V zadnjem obračunu z Italijo bo iskala pot v izločilne boje. Kar nekaj zanimivih fantov je v zasedbi Miša Brečka, izstopata napadalec Olimpije Aldin Jakupović in vezist Domžal Luka Topalović. "Ne le od omenjenih, še od kar nekaj fantov pričakujem, da bodo igrali na visoki ravni. Slovenija ima ogromno talenta. Ti fantje dokazujejo, da si že sedaj zaslužijo vidno vlogo v prvoligaških klubih. To ni le interes NZS-ja, ampak tudi interes klubov," meni Kranjčan.

Komu daje prednost v finalu Lige Evropa (namig – obožuje Joseja Mourinha), komu v finalu Konferenčne lige (Fiorentina – West Ham) in zakaj meni, da bo Manchester City v finalu odpravil milanski Inter ... vsi odgovori le en klik stran. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cupko
23. 05. 2023 15.39
+1
Oba je treba kaznovat. Predvidevam, daje bil verbalno izzvan, zato mu je eno prilepil, kar je seveda nedopustno ampak tudi verbalno žaljenje je nedopustno
Kollerik
23. 05. 2023 15.07
+3
Zato, ker je vse danes tako prosvetljeno s to agendo o fizičnem nenasljiju, nas pa zdaj nosi frocovje v ri**ti.
Trembalajek
23. 05. 2023 12.11
Brez verbalnega in fizičnega nasilja bi bilo, če bi Domžale zmagale, kar je bilo pričakovati, Radomlje pa v prihodnji sezoni "presenetile" na gostujoči tekmi.
ummax
23. 05. 2023 12.03
+2
Ena okol kepe, še nobenemu ni škodila... Malo v hecu malo, pa je res.
ribi? pepe 1
23. 05. 2023 11.35
+0
Bogatinova kaznovat ,da si zapomni nogomet za vse večne čase.
hera2010
23. 05. 2023 09.23
+11
Pri teh stvareh se pac pokaže kultura in nivo posameznikov. Kar se pa kaže tudi pri tem euro prvenstvu U17. Vidim, da se piše in govori samo o igralcih, ki imajo tesne veze ali pa tudi sorodstvene z NZS in športnimi direktorji klubov, trenerji in otroci so imeli oz. imajo iste agente ali bolje istega agenta, ki ima kontrolo skoraj nad vsem, dela se jim lepa reklama, da bi jim ja uredili klube nekje v tujini. Sigurno pa sedijo na klopi tudi nekateri, ki si bolje zaslužijo minutažo. Selektor ve kako in s katerimi bi igral, ampak verjetno tudi mora vedeti s katerimi mora igrati, drugače pač nekateri nad njim ali okoli njega ne bodo zadovoljni. To se dogaja v vseh nasih sportih, potem pa se sprasujemo, kako v tujini ne uspe nobenemu oz. redko komu. To pa je zato ker gredo tja otroci večino preko vez in poznanstev. Ali pa se mogoče motim…
23. 05. 2023 09.21
+1
Ker se v demokraciji sme početi vse, bi lahko tudi fizično obračunavanje bilo dovoljeno in stem bi izginilo verbalno jezikanje, ker bi se vedelo kaj sledi.
Mekenzi
23. 05. 2023 09.20
+2
Bogatina iskluciti z vseh funcij, v nogometu, problem je v NZSkjer podpirajo nasiljeverbalno in fizicno ne sankcjonirajo.
Definbahija
23. 05. 2023 08.36
+9
Fizicno je nedopustno. Verbalno pa sprejemljivo? Al kaj hočemo rečt?
kala 09
23. 05. 2023 08.24
+4