Nogomet

Nekdanji reprezentant in Zahovičev soigralec novi trener Partizana

Beograd, 15. 10. 2015 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubinko Drulović je novi trener srbskega nogometnega prvoligaša Partizana iz Beograda, ki nastopa v Ligi Evropa. Upravni odbor kluba je zaradi niza slabih izidov zamenjal Zorana Milinkovića, ki se s trenerske klopi črno-belih poslavlja po le sedmih mesecih.

Sodu je izbil dno zadnji remi sedemkratnih srbskih prvakov 2:2 z Radnikom po vodstvu z 2:0 ob polčasu. Milinković je po tekmi v Surdulici ponudil odstop, ki ga je upravni odbor sprejel, je danes na svoji spletni strani poročala srbska Politika. Partizanovo vodstvo je rešitev poiskalo v 47-letnem nekdanjem dolgoletnem reprezentantu Ljubinku Druloviću, ki je dobro znan tudi slovenskim ljubiteljem nogometa kot trener ptujske Drave, na klopi katere je bil v sezoni 2008/09, ter kot nekdanji soigralec zdajšnjega športnega direktorja slovenskih državnih prvakov iz Maribora Zlatka Zahovića pri portugalskih klubih Portu in Benfici.

Drulović je člansko igralsko kariero začel v vrstah Slobode iz Užic, pred selitvijo na Pirenejski polotok pa je nosil še majico beograjskega Rada. Na Portugalskem je igral za klube Gil Vicente, Porto in Benfico, v sezoni 2003/04 je igral za Partizan, ko je ta nastopal v skupinskem delu Lige prvakov, igralsko kariero pa je sklenil pred desetimi leti v vrstah portugalskega Penafiela.

Svoje začetniške trenerske izkušnje je pridobival tudi na klopi ptujske Drave, veliko pozornost pa je pridobil kot selektor mlade srbske reprezentance do 19 let, ki jo je leta 2013 popeljal do prvega naslova evropskih prvakov v tej starostni kategoriji na evropskem prvenstvu U-19 v Litvi. Srbi so takrat v finalu z 1:0 premagali mlade Francoze.

Ljubinko Drulović
Ljubinko Drulović FOTO: Reuters

Dolgoletni jugoslovanski oziroma srbski reprezentant je v karieri osvojil 14 lovorik ter igral na evropskem in svetovnem prvenstvu, a je svojo prvo lovoriko s Srbijo osvojil na trenerski klopi v Litvi. Drulović je pred prihodom na Partizanovo klop od aprila opravljal funkcijo nogometnega selektorja Makedonije, kjer je zamenjal Boška Đurovskega. Lani je bil tudi vršilec dolžnosti srbske A ekipe. Partizan bo njegov drugi klub v Srbiji, s katerim bo sodeloval kot trener. Leta 2008 je bil kratek čas trener Banata iz Zrenjanina.

Drulović bo kot trener aktualnih srbskih prvakov debitiral prihodnji četrtek v Ligi Evropa na domači tekmi proti Athleticu iz Bilbaa. Partizan v domačem prvenstvu trenutno zaseda četrto mesto in ima ob odigrani tekmi več 11 točk manj od vodilnih večnih mestnih tekmecev Crvene zvezde. Partizan je od začetka nove sezone na 13 tekmah vpisal šest zmag.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PanterOL
16. 10. 2015 08.18
+5
Tale nam je pa je*al mater na Euru 2000...kdor se še spomni te tekme.