Nogomet

Osmoljenec polfinala Schweinsteiger se je vpisal v zgodovino

Pariz, 08. 07. 2016 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Kapetan nemške nogometne reprezentance Bastian Schweinsteiger je v Marseillu z elfom izgubil polfinalno tekmo evropskega prvenstva proti Franciji, a se je vseeno vpisal v zgodovino. Zanj je bila to že 38. tekma na EP in SP v dresu elfa, kar je zgodovinski dosežek.

Bastian Schweisteiger je zakrivil enajstmetrovko in dobil rumeni karton.
Bastian Schweisteiger je zakrivil enajstmetrovko in dobil rumeni karton. FOTO: AP

Ob koncu prvega polčasa je žoga v roko v kazenskem prostoru zadela kapetana Nemcev Bastiana Schweinsteigerja. Glavni sodnik tekme Nicola Rizzoli je ob asistenci pomočnikov to opazil in pokazal na belo točko, Antoine Greizmann pa je zanesljivo izvedel enajstmetrovko in odprl pot galskim petelinom v veliki finale. Nemški reprezentant je naredil napako, a ga po tekmi soigralci in selektor Joachim Löw niso kritizirali.

Je pa Schweinsteiger, ki bo avgusta praznoval 32. rojstni dan, postavil nov mejnik, saj je odigral že 38. tekmo na evropskih in svetovnih prvenstvih. Toliko tekem na največjih tekmovanjih ni odigral še nihče. Schweinsteiger je za seboj dokončno pustil rojaka Miroslava Kloseja, ki je zbral 37 tekem, še z eno manj sledita Nemec Lothar Matthäus in Italijan Paolo Maldini.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
08. 07. 2016 18.04
+1
Schweinsteiger najslabši igralec z mulerjem..
slo_veter
08. 07. 2016 16.16
-1
prvenstvo konec tako dolge in naporne sezone .. je komaj gledljivo. ne da si igralci ne želijo ampak enostavno ne gre več .
vrtojb
08. 07. 2016 13.43
+0
schweini ne bi smel igrati, lowe nima jajc
inside1
08. 07. 2016 13.27
+2
Mislim, da je on kr dost napak naredil in posredno bil krivec magari tudi za oba gola.... Ta drugi gol so si Nemci praktično dali sami.... Že mi rekreativci vemo, da se v obrambi ob pritisku ne igra v sredino ampak stran od gola.....