Nogomet

FOTO: Olimpija v Stožicah prišla do remija

Ljubljana, 28. 07. 2011 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
L.S.K.A./STA
Komentarji
72

Nogometaši ljubljanske Olimpije so se v Stožicah z dunajsko Austrio udarili na prvi tekmi 3. predkroga kvalifikacij za nastop v nogometni ligi Evropa. Obračun v Ljubljani se je končal z rezutatom 1:1, za Olimpijo je gol dosegel Dare Vršič.

Nogometaši ljubljanske Olimpije so opravili s prvo tekmo 3. predkroga kvalifikacij za nastop v nogometni evropski ligi. Ljubljančani so v Stožicah remizirali z dunajsko Austrio (1:1), edini gol za Ljubljančane pa je dosegel Dare Vršič, ki je zadel v 60. minuti. Gostje so prišli v vodstvo v 33. minuti, ko je bil uspešen Roland Linz.

Tako kot je napovedal glavni ideolog ljubljanske igre Dare Vršič, bo potnika v nadaljevanje tekmovanja odločila tekma na Dunaju. Zeleno-beli so danes v veliki meri pokazali igro, kakršno so napovedali, vendar so si pripravili premalo resnih priložnosti. Kljub temu so eno - tako kot Dunajčani - unovčili, tako da glede na videno obstajajo povsem realne možnosti za nadaljevanje evropske poti.

Olimpija je tekmo začela tako, kot je napovedovala, žogo imela v posesti in vztrajno gradila napade. Toda v sedmi minuti se je steber obrambe Sreten Sretenović začel prijemati za stegno in trenerju Dušanu Kosiću začel kazati, da ga bo moral zaradi poškodbe zadnje lože zamenjati. V 12. minuti je tako namesto njega vstopil Antonio Delamea Mlinar.

Prvo priložnost so imeli zeleno-beli, v konici napada je igral le Adnan Bešić, sicer že v drugi minuti, ko je Nik Omladič meril previsoko, v 19. pa je Davor Škerjanc z leve strani žogo poslal mimo vrat. Zato pa so Avstrijci povedli v 33. minuti, ko je po podaji Zlatka Junuzovića in neodločnem posredovanju Delamee Mlinarja iz bližine zadel Roland Linz, ki je že v deveti minuti sicer prišel do strela z glavo, a bil takrat premalo natančen.

Olimpija - Austria Dunaj - 2
Olimpija - Austria Dunaj - 2 FOTO: Damjan Žibert
Olimpija je imela večino polčasa pobudo, toda okoli kazenskega prostora Austrie je vedno preveč "komplicirala", pa čeprav se je igralcem kar nekajkrat odprl prostor tudi za strele z razdalje. Za te pa se Ljubljančani praviloma niso odločali. Enega redkih je v 42. minuti sprožil Dare Vršič, a meril naravnost v vratarja Pascala Grunwalda.

Drugi polčas se je spet začel z naletom Olimpije in v 49. minuti je Anej Lovrečič s strelom z 20 metrov dobro ogrel dlani Pascala Grunwalda, tri minute pozneje pa je s prostega strela dobro meril še Vršič. Prav slednji je na veselje kar lepo polnih tribun stožiškega stadiona poskrbel za izenačenje, ko je v 60. minuti lepo prišel do strela znotraj kazenskega prostora in zadel levi spodnji kot.

Tudi v nadaljevanju je imela Olimpija, ki med drugim ni mogla računati na poškodovanega Sašo Ranića, terensko premoč, in skušala z igro po tleh najti vrzel v avstrijski obrambi, a ji to ni več uspelo. Blizu drugega zadetka pa so bili Avstrijci v 87. minuti, ko je z glavo le za malce zgrešil Peter Hlinka.

Olimpija - Austria Dunaj - 4
Olimpija - Austria Dunaj - 4 FOTO: Damjan Žibert

Izjavi trenerjev po tekmi:
Dušan Kosić, trener Olimpije: "Mislim, da smo bili priča odličnemu vzdušju na stadionu, gledalci so se odzvali, za kar smo jim hvaležni. Ponosen sem na fante, da so hoteli igrati od začetka. Pokazali so principe, ki jih zagovarjamo. Niso se ustrašili tekmeca. Na tej ravni je vsak tekmec težak, Austria nas je kaznovala za vsako napako. Prihajali smo do 20, 25 metrov od gola, toda tudi zaradi dobre obrambe gostov njihove zadnje vrste nismo znali prebiti. Ko imamo žogo in ko nismo pod pritiskom si privoščimo napačne podaje, kar nas mori, drugače pa fantom ne morem ničesar zameriti. Smo še v igri, pričakovali smo zmago, nismo je dosegli, ampak moramo iti naprej. Na Dunaju lahko pokažemo še odločnejši obraz."

Karl Daxbacher, trener Austrie Dunaj: "Čestitam Olimpiji za dobro igro. Nismo pričakovali takšnega pritiska, zato moramo biti zadovoljni s tem izidom, saj imamo dobre možnosti tudi na povratni tekmi. Videli smo že proti Bohemiansu v Ljubljani, da igra Olimpija zelo dober 'pressing' in s tem nam je povzročila precej težav. Vseeno nismo pustili domačinom, da bi si pripravili veliko priložnosti, je pa bila Olimpija boljša ekipa in bi si zaslužila zmago. Na povratni tekmi moramo igrati bolje in bolj borbeno, imamo pa doma lepe možnosti za napredovanje."

Izid:
Olimpija Ljubljana - Austria Dunaj 1:1 (0:1)
0:1 Linz (33.), 1:1 Vršič (60.)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buenos
29. 07. 2011 08.15
Olimpija je igrala,kolikor je zaenkrat pač sposobna.Kombinatorika je v redu,morda ena do dve podaji preveč...borbenost in pristop maksimalna,vezna linija odlična,napad ? ( a mamo napad ) ,rezultat 1-1 nas še ni odpisal,obiskanost tekme za ljubljanske razmere na nivoju,število navijačev GD za golom ... na Dunaju gremo pa itak vsi na isti sektor za goste,tko da mislim,da bo tam številka večja... toliko u vednost in ravnanje iz moje perspektive lp pa pozdrav vsem ,ki so včeraj, ne glede na rivalstvo,vseeno stiskali pesti za zmajčke :)
vucjak
29. 07. 2011 07.46
SLOHaider 29.07.2011, 02:39 JA PO PRAVICI NAPISANO TILE IĆI NAS PREDSTAVLJAJO KOT SLOVENCE ne bit zalostn...sj za austrio spilajo tudi večina -ić-i... vceri je bla tak bol tekma prve bosanske lige :) sj reprezentacija je pa isto -ić :))))
kapetan09
29. 07. 2011 04.07
Sem navujač MB. Ampak končno smo dočakali , da Olimpija pride nazaj in zasede mesto , ki ji pripada ,. To bodo pravi derbiji MB : OL Upamo , da boste Avstrijo nabrisali , tako kot smo jo mi. Boljši ste.
SLOHaider
29. 07. 2011 02.42
SEM BIL TUDI NA TEKMI , KER TA MASSER PRI AVSTRIJSKEM KLUBU JE MOJ DOBER PRIJATELJ , POZNA SLOVENIJO ZELO DOBRO IN JE POLN POHVALE SLOVENIJE , NI PA RAZUMEL SRBOHRVASKEGA JEZIKA , KER RAZUME ZELO DOBRO SLOVENSKO , TU PA MI NEKAJ NEA STIMA
SLOHaider
29. 07. 2011 02.39
JA PO PRAVICI NAPISANO TILE IĆI NAS PREDSTAVLJAJO KOT SLOVENCE
JEZKE-BLOKIRAT
29. 07. 2011 02.27
maribor bo zmagu v sredo 1-0 olimpija bo igrala 2-2 tako da bosta oba nasa kluba napredovala KEK TEBI PA SVETUJEM DA JE NA NASLEDNI TEKMI VRSIC V REPKI KER CE SI PO TEH IGRAH NI ZASLUZIL NASTOPA ZA REPREZENTANCO POL SI TI ZAME KEK NEPOZNAVALEC NOGOMETA
DigitalM
29. 07. 2011 00.17
9000 vsekakor ni malo, malo več kot je sprejel stari bežigrajski stadion ;) Je pa tako, da si NKMB že zelo dolgo gradi bazo navijačev, medtem ko je Olimpija nedavno izgubila vse. Dvomim da bi bile tribune LV polne tudi v 5 ligi....
Bloahboy
29. 07. 2011 00.14
sem bil na tekmi, videlo se je da smo boljši, samo priložnosti so nam kar naprej uhajale iz rok. to bo treba popraviti, če želimo zmagati na Dunaju. Zmagali smo v naših srcih, ko smo tiste Avstrijčke preglasili z našim petjem (na C tribuni). Drugače pa sojenje je bilo katastrofalno, ne vem kako si je sodnik lahko privoščil da ni kaznoval Kleina, ki je kar tako poležaval po travi ter da ni kaznoval obrambe Austrie že prej, ker so pripadniki le te zavlačevali tekmo po nepotrebnem ter seveda vidno želeli poškodovati Omladiča (videlo se je kako ga konstantno brcajo), predragi sodnik pa ni imel "jajc", da bi koga kaznoval..sramota resno...drugače pa vseeno dobra tekma. Pozdrav tudi v Maribor, imate da nabijete Maccabi v LV ;)
jerry__m
29. 07. 2011 00.14
končno se dva kluba iz slovenije spet kosata z najboljšim zelo vredo kar tako dalje in slovenski nogomet bo vedno boljši ...boljši je nogomet več je gledalcev in tega v slo manka...mislim da bi se letos mogel saj en klub uvrstit v evropsko tekmovanje upajmo da po dolgem času........vse čestitke mb in olimpiji zaenkrat ;)
oldspice
28. 07. 2011 23.50
to je ''slovenska barcelona''? s tako igro? vršič viola vas rešuje :D
A.L.O.
28. 07. 2011 23.27
olimpija se vrača zanesljivo,le tako naprej pa upam na yugo ligo enkrat v prodnje to bi blo derbiji
beka-mb
28. 07. 2011 23.16
Dobra igra olimpije, gledal sem drugi polcas, ker sem mislil, da se zacne ob 20.00 :) glede obiska, pa pustimo casu cas, 9000 ni malo gledalcev, tudi to se bo uredilo… VSO SRECO NA POVRATNI TEKMI!
James007
28. 07. 2011 23.06
Čestitke Olimpiji...odlična igra, Vršič je trenutno naboljši igralec v slovenski ligi...pa tudi polne tribune in odlično vzdušje - skratka, če bi zmagali, bi bil popoln večer... ps.:sem navijač Maribora in upam, da boste vi tudi navijali za nas proti Macabbiju!!
Never forget 11.7.95
28. 07. 2011 23.04
Gostojoci navijaci-kapo dol.Zelo lepa stevilka.Zelo razlicna starost navijacev.Pa vendar vsi v en glas.Lepo.Na zalost mi o tem se sanjamo.
Dejan Pekar
28. 07. 2011 23.01
Olimpija bi lahko vodila z 2:0 tisti prosti strel bi šel v čošak pa se je od soigralca odbila malo! Avstrica pa dala gol, po nekih odbitih žogah. Sicer me je najbol razjezilo pri Olimpijo, ko so na liniji pa nesmsto poda v kazenski prostor pa začne nazaj na sredino podajat pa naredi nič
Never forget 11.7.95
28. 07. 2011 23.01
Bil na tekmi.Totalno razocaran nad igro nase Olimpije.Pa igral so vec nazaj,kot naprej. Prvi polcas katastrofa,drugi malo bolje. Upam da bodo na Dunaju igrali tako kot so proti Bosancem in Ircem. Dejmo Olimpija.
ViolaMB86
28. 07. 2011 22.53
Skyro, duša prodana!
Vivid Money
28. 07. 2011 22.38
bil na tekmi, pravkar prišel domov........bilo je odlično, manjakala je le še pika na i (beri drugi,zmagoviti zadetek).......upam na ugoden rezultat čez teden dni in da gre Olimpija naprej!!!!!
Skyro
28. 07. 2011 22.29
Čestitke olimpiji za remi. Zelim, upam da premorete se vec v Dunaju. Pozdrav iz MBja. MBFC !!
mac4_m
28. 07. 2011 22.20