Nogomet

FOTO: Maribor spet boljši od Olimpije, zmaga Nafte na Ptuju

Ljubljana, 17. 10. 2009 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V 13. krogu prve slovenske nogometne lige sta se v Šiški pomerila večna tekmeca Maribor in Olimpija. Po zadetku Tavaresa nekaj minut pred koncem tekme je zmaga odšla na Štajersko. V zadnji tekmi kroga je lendavska Nafta na Ptuju presenetila domačo Dravo.

Po štirih letih se je v slovensko prestolnico vrnil veliki in edini pravi slovenski nogometni derbi. Mariborčani so pred dvema mesecema slavili s tesnim izidom 1:0. Ljubljančani so pred tekmo v Spodnji Šiški napovedali maščevanje za mariborski poraz. Gostje so v Ljubljano dopotovali rahlo oslabljeni, na drugi strani pa je Olimpija nastopila z vsemi razpoložljivimi močmi. Tekmeca sta od prve minute začela napadalno in z močno izraženo željo po dosegu zadetka, toda mreže so v prvih pol ure kljub nekaterim priložnostim mirovale. Še najlepšo priložnost je v 17. minuti zapravil kapetan vijoličastih Tavares. Mariborčani so v 25. minuti opravili prisilno menjavo, saj je igro zaradi poškodbe mišice zapustil Dejan Mezga. Ljubljančani so bili izjemno blizu zadetku v 34. minuti, ko je odlično streljal Agim Ibraimi, vendar je poskus mladega makedonskega reprezentanta po rahlem dotiku enega izmed mariborskih branilcev le stresel okvir vrat.

Darko Milanič se je še drugič v tej sezoni veselil zmage nad zagrizenim tekmecem.
Darko Milanič se je še drugič v tej sezoni veselil zmage nad zagrizenim tekmecem. FOTO: Damjan Žibert
Po dokaj všečnem prvem polčasu, ko sta se tekmeca trudila zatresti nasprotnikovo mrežo, nadaljevanje za nekaj več kot 2000 gledalcev v Športnem parku Ljubljana ni bilo enako zanimivo. Kriva sta akterja derbija, ki sta drugi polčas odigrala veliko bolj previdno in predvsem pazila, da ne prejmeta zadetka. Kljub temu je nekaj priložnosti le bilo, v glavni vlogi pa je bil, vsaj kar se tiče ljubljanske ekipe, kapetan Sebastjan Cimerotič, ki je bil nekajkrat blizu golu, vendar pa 35-letni napadalec tokrat ni bil strelsko razpoložen. Tekma se je peljala proti neodločenemu izidu in miroljubni delitvi 'plena', potem pa so Mariborčani povsem nepričakovano prišli do zadetka in se močno približali popolnemu točkovnemu izkupičku. Pisala se je 83. minuta. Uporabno žogo v domači kazenski prostor je poslal Rene Mihelič, v petmetrskem prostoru pa je bil na pravem mestu izkušeni Tavares in z glavo zadel za vodstvo gostov iz štajerske prestolnice. Izkazalo se je, da je to bil tudi odločilni zadetek na dvoboju in Olimpiji se ni uspelo maščevati za poraz, ki so ga pred dvema mesecema zabeležili v Ljudskem vrtu.

Koprčani, v belem dresu Mitja Brulc, so se morali zadovoljiti z delitvijo točk.
Koprčani, v belem dresu Mitja Brulc, so se morali zadovoljiti z delitvijo točk. FOTO: Damjan Žibert

Favorizirani Koprčani le do točke


Dvoboj prve in zadnje ekipe prvenstva se je končal z delitvijo točk. Do 57. minute je po zadetku nekdanjega reprezentanta Milana Osterca celo kazalo na prvi poraz Koprčanov v sezoni, toda takrat je 'kanarčkom', ki so kar štirikrat zatresli okvir vrat, povsem zasluženo točko priigral Dalibor Radujko. Novogoričani so že tretjo tekmo zapored končali z 1:1, a tokrat so plačali tudi visok davek, saj naj bi si koleno huje poškodoval njihov najboljši napadalec in tudi slovenski reprezentant Etien Velikonja.

Domžalčani (v modrem dresu) so zasluženo prišli do zmage proti Velenjčanom.
Domžalčani (v modrem dresu) so zasluženo prišli do zmage proti Velenjčanom. FOTO: Damjan Žibert

Drugi zaporedni poraz Rudarja

Domžalski nogometaši so se proti drugouvrščeni ekipi iz Velenja veselili novih treh točk. Zanje sta poskrbela Krcić, ki je zadel v 51. minuti, in Stojanović, ki je bil uspešen v zadnjih trenutkih tekme. Na drugi strani 'knapom' spet ni šlo po načrtih, tako da so še drugič zapored ostali brez točk.

Interblock brez možnosti v Celju

Celjani niso imeli večjih težav z bledimi nogometaši Interblocka.
Celjani niso imeli večjih težav z bledimi nogometaši Interblocka. FOTO: Damjan Žibert
Celjani so po zmagi na Ptuju v prejšnjem krogu tokrat slavili tudi proti Interblocku in se tako točkovno izenačili s tretjeuvrščeno Olimpijo. Pri Celjanih so gole dosegli Bjelkanović, Bezjak in Korun. Na drugi strani so Ljubljančani, ki se jim obeta znatno znižanje plač, v Celju doživeli še četrti zaporedni poraz in vsaj začasno ostajajo na sedmem mestu.

Nafta do popolnega izkupička na Ptuju

Borut Semler
Borut Semler FOTO: Damjan Žibert

Ptujčane je po odhodu trenerja Adnana Zildževića prevzel Franc Fridl, menjava na klopi pa ni obrodila sadov. Dvoboj na Ptuju se je končal z zmago Lendavčanov in s kar tremi rdečimi kartoni. Čeprav so enega več prejeli gosti, so se ti vseeno veselili četrte zmage v sezoni, ki jih je potisnila pred današnjega tekmeca. Nafta je zdaj na osmem, Drava pa na devetem mestu prvenstvene lestvice. 

Izidi:

Luka Koper - Hit Gorica 1:1 (0:0)
Olimpija Ljubljana - Maribor 0:1 (0:0)
Domžale
- Rudar Velenje 2:0 (0:0)
CM Celje - Interblock 3:1 (2:0)
Labod Drava - Nafta 1:2 (0:1)



 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (83)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uwish
19. 10. 2009 22.40
basic si že ti bil na kakšni tekmi sploh??
Strom69
19. 10. 2009 18.42
MA RI BOOOR ale ale alee!!!
basic
19. 10. 2009 15.33
ma kaj se sploh kregam iz marjeticami.. niste zaston dobil imena internet hooligans hahahahaha..
basic
19. 10. 2009 15.28
manglup pa zakaj ti misls da je na trznci prslo do pretepa!? zato k ns niso naprej spustil proti mostu kamor ste s...... pa nismo bli mi na presercu k so vasi vijolicni supki prsli.. vs se se takrt ni slisal k je bla na stadionu tisina..
basic
19. 10. 2009 15.25
pa ce ceu maliBOR pride na vs stadion ga ne napounete.. routarji eni.. ČUJ ČUJ ČUJ!!!
basic
19. 10. 2009 15.24
pa js se po vs vijolicah popisam lulcki eni.. pa kokr sm slisu je skupina viol iz tivolija odsla u spremstvu policije.. pa tist vs maliBORSKI Zelenjavni Vrt je povn sam takrt k so reprezentancne tekme..
TunTun
19. 10. 2009 14.17
dreki pa kaj je z vami pa v kakih iluzijah vi živite,da smo nezasluženo zmagali,pa da so vam policaji preprečili da bi nabili gostujoče navijač če pa ste bli sami ciciban bebčki k ste si želel malo pozornosti... a vas nč mama ne podraga... kar se tiče pa stožic bo lep štadion vendar boste se lahko kmalu izkazali v navijanju tako kot so se celjski krofje in vrjamem da ne bo primerjave z navijanjem sedaj ko se tekme igrajo na najlepšem štadionu v sloveniji.aja stožice bodo pa kmalu gorele tako kot vi green dreki.. vedno vedno maribor ooo oooo
zvezek123
19. 10. 2009 07.02
Kaj se pa tok veselite stajerci, Maribor bi mogu zmagat vsaj s tremi goli razlike glede na vlozke v obeh klubih tko da je to prej sramota kokr pa zmaga.
Sachsonia
18. 10. 2009 19.49
hahahahahaha kaka olimpija daj nehi, štadijon jim je pa še v Krškem prevelik kaj šele da bi novega dobili tist jim đoki pod pretvezo štadijona tko đamijo gradi d si bojo noge vohal
Liverpool_Fc
18. 10. 2009 18.54
Maribor šampion ! :D So že kaj sporočili kako huda je poškodba Velikonje in kako dolgo naj bi počival?Na rtvslo.si piše da mu je obrnilo koleno
alchi86
18. 10. 2009 18.35
se bo prašina nabirala na novem stadionu :)
alchi86
18. 10. 2009 18.33
nk žabigrad naj kar raje na svoji šiški ostane, ker novi stadion bo preeevelik za to malo, jadno skupinico drekonsov :) MBFC
Uwish
18. 10. 2009 18.30
basic pejt u OŠ ker tak zgledate na tribuni in takše pesmice pojete! še CG in BG so pred vami! sramota!!!!
alchi86
18. 10. 2009 18.14
daj basic, ne lajaj bedarij :) maribor in jesenice so zakon, pa v košarki ste tudi zanič. V sredo pa nimate nobenih šans! MBFC
Jože Pernek
18. 10. 2009 17.23
basic 18.10.2009, 16:16 HE HE!!!!!!!!!!!!!!
bendover
18. 10. 2009 17.22
pa še to,eno zmagamo,pa se 10 let veselimo?debilko,pa je tebi jasno da Maribora v tem tisočletju še niste premagali?
basic
18. 10. 2009 16.16
se policaji so sami zakompleksanci, sj zato pa ns preganjajo k taglavne kriminalce, viole so pa zasciteni k kocevski medvedi.. bognedaj da bi ksnga stajerca odpelal k so bakle na igrisce metal( policija je samo mirno opazovala), pr ns je pa bakla padla pa so ze po tribuni iz pendreki skakal ipd. tko da ne mi govort..
basic
18. 10. 2009 16.13
no no no.. aja sj zato pa Ljubljana financira manjse obcine.. sam tih bot.. problem mate pa sam zato k se use vrti okol Ljubljane in ne okol vasih vasic.. pa glede na to kaj piss so tvoji mozgancki ze neki casa zakrneli..
Drum
18. 10. 2009 15.31
Basic Raje gledam nogomet in vse druge športe, samo da ne vidim pokvarjenosti tvoje tako opevane Ljubljane, ki bi naj bila naša prestolnica. Saj tam sploh nihče ne zna delati, še tisto malo možgančkov počasi zakrni in potem bi radi postali glasni. Zamisli se ti in ostali tvoji somišljeniki. Brez truda in žuljev Slovenije ne bi bilo Ljubljane in razne razvratnosti v njej, v čemer tako zelo uživate in še propagirate. Tega naj vas bo sram ***** ******!
Drum
18. 10. 2009 15.19
Ja, CEDEVITA, Cime je baje z gromkim smehom komentiral novinarjevo vprašanje, ali bo Mariboru zabil kakšen gol. Na koncu tekme se ni več tako smejal!