Nogomet

VIDEO: Celtic si je za silvestrsko kosilo privoščil modre medvedke, zeleni znova slavili na Old Firm derbiju

Glasgow, 31. 12. 2016 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.L./J.K.
Komentarji
0

Na Silvestrovo je bil na sporedu največji škotski derbi. Na stadionu Ibrox sta se v že 404. Old Firm derbiju pomerila večna tekmeca iz Glasgowa. Rangersi so skoraj pet let čakali, da so se s Celticom znova pomerili na domačem stadionu v okviru škotske Premier League, a so znova ostali praznih rok.

Na 404. Old Firm derbiju sta se drugič v letošnji sezoni škotske Premier League pomerila večna tekmeca Glasgow Rangers in Celtic. Prvi obračun na kultnem stadionu Celtic Park je prepričljivo pripadel varovancem Brendana Rodgersa, ki so s 5:1 dobesedno ponižali večnega tekmeca. Na omenjenem obračunu je blestel Moussa Dembele, ki je zabil hat-trick in s tem postal prvi Celticov igralec po letu 1973, ki mu je na največ škotskem derbiju uspelo zabiti tri gole. Ekipi sta se pred obračunom na Silvestrovo srečali še v škotskem ligaškem pokalu, kjer pa je bil znova mož odločitev v korist Celtica Dembele. Torej pred zadnjim obračunom v letu 2016 je bilo na stadionu Ibrox vse pripravljeno za veliko maščevanje za poraz, ki so jim ga večni tekmeci zadali na prvi tekmi. In za domačine se je res začelo sanjsko. V 12. minuti je Kenny Miller izkoristil odlično podajo  James Henryja Tavernierja in brez težav iz neposredne bližine matiral Craiga Gordona v vratih Celtica ter poskrbel za erupcijo navdušenja v modrem delu Glasgowa.

Moussa Dembele je zabil še peti gol v mrežo Rangersov v letošnji sezoni.
Moussa Dembele je zabil še peti gol v mrežo Rangersov v letošnji sezoni. FOTO: AP

Derbi je imel v nadaljevanju vse, kar se od njega pričakuje, ostre prekrške, neizprosna borba za vsako žogo in kar lepo število priložnosti. V 33. minuti pa je Celtic udaril nazaj in znova je bil strelec omenjeni Dembele. Scott Sinclair je mladega napadalca zaposlil s prefinjeno podajo, Dembele pa je najprej mojstrsko sprejel žogo in jo nato s svojo ubijalsko levico poslal visoko pod prečko in v gol nemočnega Wesleyja Foderinghama. Rezultat se ni več spremenil in ekipi sta odšli na odmor poravnani pri izidu 1:1. V drugem polčasu je Celtic še siloviteje krenil proti golu večnega tekmeca in v 70. minuti so prvič na srečanju povedli. Med strelec pa se je po asistenci vpisal se Sinclair. Z odlično podajo pa se je prit zadetku zelenih izkazal rezervist Stuart Armstrong, ki je malo pred tem vstopil v igro. Kmalu za tem bi si domačini zaslužili izenačenje. Po bliskovitem protinapadu je do strela prišel strelec prvega gola domačinov Miller, a je tokrat uspel zadeti zgolj vratnico in gostje so še naprej vodili. Do konca srečanja se izid ni več spremenil in Celtic se je veselil tretje zmage v sezoni nad večnimi tekmeci. Skupno je bila to že 15. zaporedna prvenstva zmaga zelenih, ki so v prvenstvu še naprej neporaženi, pred drugouvrščenim Rangersom pa imajo po tej tekmi že gromozanskih 19 točk in pozor, še odigrano tekmo manj.

Izid:
Glasgow Rangers ‒ Celtic 1:2 (1:1)
Miller 12.; Dembele 33., Sinclair 70.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.