Nogomet

Kaos na Bernabeuu: Perez poslušal proteste navijačev, Ramos brani Ronalda zaradi besed po derbiju

Madrid, 28. 02. 2016 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Real Madrid je v soboto izgubil tudi drugo domačo tekmo z največjim rivalom. Po Barceloni, ki je beli balet še prejšnje leto ponižala z 0:4, je bil uspešnejši tudi mestni tekmec Atletico (0:1). Ekipa Jana Oblaka je Real pahnila v še globljo krizo, odmevajo pa predvsem izjave Cristiana Ronalda.

Besede portugalskega zvezdnika Ronalda so šokirale špansko sedmo silo in verjetno tudi njegove soigralce.
Besede portugalskega zvezdnika Ronalda so šokirale špansko sedmo silo in verjetno tudi njegove soigralce. FOTO: AP

Eksplozija pred kamerami, Cristiano Ronaldo je jezno dejal, da raje igra z Garethom Baleom in Karimom Benzemajem kot Lucasom Vazquezom in Jesejem, ki naj tako kot številni soigralci ne bi bila na Portugalčevi ravni, je še dodatno posolila rane navijačev Real Madrida po novem neuspehu na mestnem derbiju. Atletico z Diegom Simeonejem pri slovitih sosedih v zadnjih sezonah naravnost blesti in Jan Oblak se je s soigralci kraljevemu klubu lepo oddolžil za boleč izpad v lanski sezoni Lige prvakov.

Škofjeločan se je tako veselil prve zmage nad realovci po preboju v prvo postavo rdeče-belih, ki so slavili po zaslugi lepega zadetka Antoina Griezmanna v drugem polčasu. Oblak veliko dela ni imel, a s tistim, kar so proti njemu uspeli poslati bledi člani desetkratnega evropskega prvaka, je slovenski reprezentant opravil brez napak. Poročila po tekmi, Real je po mnenju španskih novinarskih kolegov tudi dokončno predal boj za naslov, je s svojim izpadom vseeno zasenčil prvi madridski zvezdnik Ronaldo, ki ga je moral pred očmi javnosti hitro braniti tudi kapetan Sergio Ramos

"Vsak lahko svobodno govori o čemerkoli. Jaz sem ponosen na vse svoje soigralce in menim, da 'Cris' misli tako kot jaz. Kot kapetan lahko rečem le, da sem ponosen na vse soigralce," je povedal Ramos. "V težkih trenutkih moramo tisti, ki smo tu najdlje, še malce bolj stopiti v ospredje. Zelo dobro poznam 'Crisa', morda se ni najbolje izrazil. Če bi tako mislil, potem bi to rekel za zaprtimi vrati, česa takega pa iz njegovih ust nisem slišal. Ne vem, če se bo to zgodilo danes ali jutri, toda morda bo vse skupaj pojasnil. Te besede niso bile takšne. Nisem slišal veliko, le to, kar pravite vi."

'Cris' je govoril o poškodbah. O primerih Karima (Benzemaja) in (Garetha) Bala. To so igralci, ki so v običajnih razmerah člani prve postave, morda sta zdaj utrpela poškodbi ali obnovitve le-teh. Meril je v to smer in to ni bilo namenjeno pomanjkanju truda soigralcev. Ko so reči slabe, takrat se je potrebno nekaj naučiti, zaj**ano je izgubiti derbi, La Ligo je zdaj nemogoče osvojiti, a ostajajo nam tekme tako v prvenstvu kot v Ligi prvakov. V La Ligi bomo poskusili ohraniti raven. Na Ligo prvakov pa se bomo poskusili osredotočiti tako, kot se je potrebno."

Luka Modrić (v belem dresu) ni imel odgovora na energičen pristop mestnih sosedov.
Luka Modrić (v belem dresu) ni imel odgovora na energičen pristop mestnih sosedov. FOTO: AP

Realov trener Zinedine Zidane je bil po tekmi presenečen nad predstavo svojega moštva. Francoz je po prevzemu poslov iz rok nepriljubljenega Rafaela Beniteza jezdil na valu podpore javnosti in medijev, a se je z nekaj remiji in prvim porazom v vlogi glavnega stratega članskega moštva zdaj vnovič začelo govoriti o krizi na Bernabeuu.

Predsednik Florentino Perez je moral osramočen že "n-tič" v sezoni poslušati pozive k odstopu, njegov izbranec Zidane pa je že drugič v nekaj dneh priznal, da je boja za španski državni naslov konec. "Nisem zadovoljen s tekmo, nisem zadovoljen in po tem, kar se je zgodilo, niti ne morem biti. Zdaj je najpomembneje misliti na naslednjo tekmo. Preden mi postavite vprašanje: La Lige je konec. To sem rekel že včeraj. Če izgubiš točke, potem je težko. Sezone ne bomo zavrgli ne glede na to, kaj se bo zgodilo," je povedal Zidane, ki je po prvem polčasu ostal brez poškodovanega Karima Benzemaja.

"Pred tekmo Lige prvakov imamo v sredo prvenstveno tekmo in moramo se pripraviti tako, da bomo poskusili vse, dali vse od sebe in zmagali," je še povedal Zidane. "Naša naloga je, da razmišljamo o naslednji tekmi, to pa bomo tudi storili. Danes smo utrpeli zelo močen udarec. A popolnoma zaupam igralcem. Vedno bom stal za njimi in oni za menoj. Naslednje leto bo drugače, prišlo bo do sprememb. Lahko tudi zamenjaš trenerja. Cilj je nadaljevati, ne glede na to, kaj se bo zgodilo. Toda današnje tekme nisem pričakoval takšne. Vedno je zaj**ano izgubiti derbi, oprostite za izraz, toda mi moramo ohraniti profesionalnost in razmišljati o naslednji tekmi. Ker se Madrid ne bo predal. Kritizirali nas bodo, toda to je del poklica nogometaša, trenerja."

"Poskusil bom najti rešitev. Rešitev pa je zmagati v sredo. Odgovornost je na meni. Igralci girajo, toda odgovornost je na meni. Moram poiskati rešitve, da se to ne bi več pripetilo. To je prvi poraz doma proti nasprotniku, ki je bil pred nami na lestvici, a ga nisem pričakoval. Ko imaš priložnosti, jih je potrebno izkoristiti, nič več kot to ... Ne gre za vprašanje fizične pripravljenosti, temveč za vprašanje glave. Ideja je jasna. Na takšni tekmi je potrebno storiti več: teči več, večkrat podstaviti nogo ... Ker se proti drugi ekipi prvenstva, če tega ne storiš, zgodi to."

Atleticov branilec Diego Godin je po tekmi na Twitterju zadovoljno poziral s slovenskim soigralcem Oblakom, ki je vknjižil še eno tekmo brez prejetega zadetka, že 24. v sezoni. "Velika zmaga in opravljeno delo ekipe, ki je prišla do veliko več kot le do treh točk!!! Še naprej brez prejetega gola," je skupaj s fotografijo iz slačilnice Bernabeua tvitnil urugvajski branilec, ki je imel za špansko televizijo tudi sporočilo Joseju Marii Gutiju, potem ko je nekdanji član Reala pred derbijem zbadal mestne tekmece, da so preslabi, da bi igrali za bele. "

"Miselnost te ekipe je zmagovalna in pozitivna, še vedno verjamemo v naše delo, to nas približa zmagam. Antoine je uspel zadeti in ohranili smo to obrambno čvrstost, ki jo kažemo. To je plod dela na vseh delih igrišča," je povedal Godin in nato odgovoril Gutiju: "Od malih nog so me učili, da sem spoštljiv, skromen in da nisem aroganten, predvsem to. Naj se iz tega kdorkoli kaj nauči, a všeč bi mi bilo ,da bi vsi spoštovali igralce Atletica, tako kot mi spoštujemo Gutija in igralce Real Madrida."

Nazadnje je Simeone proti Realu v prvenstvu izgubil leta 2013 (na Calderonu je bilo 1:2).
Nazadnje je Simeone proti Realu v prvenstvu izgubil leta 2013 (na Calderonu je bilo 1:2). FOTO: AP

Gostujoči trener Simeone je lahko užival v še eni zmagi nad mestnimi tekmeci, od katerih ima Atletico po remiju na prvi tekmi te sezone (1:1) zdaj tudi boljši medsebojni izkupiček. Argentinski strateg ni želel preveč resno napovedati lova za Barcelono, ki bo po njegovem mnenju "težko" izgubila tri tekme do konca sezone v Primeri Division.

Simeone je bil poln hvale na račun varovancev, izpostavil je strelca Griezmanna, Fernanda Torresa in tudi Augusta Fernandeza, ki se je vrnil po neugodni poškodbi kolena in tvoril čvrst blok Atleticovih vezistov na sredini igrišča. "Imamo definirano identiteto. Ekipa je vedno imela podobno namero, kakršna je bila današnja. Danes je našla pot do gola in imela situacije, iz katerih bi lahko še zadela. Jasno je, da smo veliko mislili o tej tekmi, delali na njej. Po 20 minutah prvega polčasa smo se izboljšali," je v svojem umirjenem slogu ocenil nekdanji vezist Atletica, Lazia in Interja.

"(Fernando) Torres in Griezmann sta se briljantno trudila. Na svoji običajni ravni smo bili od 20. minute naprej. Igrali smo s ponosom, željo, strastjo. Odgovor je bil izvrsten, znova so lahko navijači ponosni na svojo ekipo. Predstavljal sem si, da bomo trpeli, kot se trpi na vsaki tekmi. A po 20. minuti je bilo povsem običajno. Imeli smo kontinuiteto v igri, reševali smo se s preprostimi akcijami. Ta tekma nas dobro predstavlja, mi smo to. Tri zaporedne zmage na derbijih na Bernabeuu? To jemljemo kot nekaj običajnega, da imamo možnost, da tukaj zmagujemo."

O Atleticovih ciljih do konca sezone in lovu za Katalonci je Simeone še pristavil: "Nogomet je prekrasen, ima te situacije, ki se jih od zunaj težko pojasni. Težko je prenesti to, kar čutijo moji nogometaši. Jaz to čutim, ne glede na rezultat. Morali bomo tudi izgubiti, toda ekipa ima vedno to formo. Rastemo in gradimo boljšo sedanjost in prihodnost, imamo mlade nogometaše. Barcelona je zelo dobra, težko bo izgubila tri tekme. Še naprej bomo osredotočeni na cilj, to je, da osvojimo eno od prvih treh mest. Vsi si želimo končati čimbolj pri vrhu. Toda, mirno, to je dober trenutek, ko lahko vidimo delo in stabilnost, predvsem pa trud ekipe. Še naprej bomo delali, da bi se izboljšali in bili dobri. Počutimo se zadovoljne, da smo del Atletica."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (184)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slovencek1
29. 02. 2016 09.50
+4
pa je dobil svoje po egu CR7; mal preveč gobček vrti in malo premalo teče imam občutek. Ko se bo nehal ubadati s tem kako izgleda in kako izpade pred kamerami bo morda spet lahko neobremenjeno igral nogomet. Če pa sestopi iz svojega ego prestola ene 10.000 metrov nad oblaki pa mu tudi ne bo škodovalo
mptour
29. 02. 2016 07.51
+2
Ha, ha, drugi na vasi, če jih ne bo še Rayo nabil. Gledal sem zadnjih 15 min, mal iz firbca (zarad Jana). Sedem žalosti. Kolk se ta model sili da bi dal gol, je že kar bolano. Najraj bi še s centra streljal. Čimprej ga prodajte na Kitajsko, pa še tako boste rabli dve leti, da se poberete.
KardinaIFrancRodeVKristusu
28. 02. 2016 21.03
+14
MESSI!!!..... Kakšen evrogol!.... Zakaj Messi vedno zadane ravno takrat, ko je to najbolj pomembno....
zanti
29. 02. 2016 07.29
+10
Zato,ker je najboljši in to za vse čase.Pika.
Slovencek1
29. 02. 2016 09.51
+0
Fantje a to je un k ma že nekaj zlatih žog #pato ?
Sistemskakorupcija1
28. 02. 2016 19.40
+6
Sicer bi bil za navijače Barce najboljši izenačen rezultat, a je tako tudi dobro. No, kakorkoli, vsaka ekipa kdaj pade in ima hude čase, tako da kaj pretiranega veselja in evforije ni ravno za zganjati. Ampak si ne moreM kaj, da ne napišem VISCA BARCA!!!
SEJBOBOL
28. 02. 2016 18.33
+2
Krivec za lakoto v svetu je med drugim tudi BOGATAŠKI nogomet.
290ktober
28. 02. 2016 18.55
+2
Krivec za lakoto je kapitalizem in ne nogomet!
SEJBOBOL
28. 02. 2016 20.15
+0
hahahahah in kdo je v kapitalizmu , ti si pa model
290ktober
28. 02. 2016 17.22
+13
Ronaldo je narcisoidni jokec in lažnjivi kljukec!
Slovencek1
29. 02. 2016 09.52
+2
men se tudi zdi, pa ne gledam preveč fuzbala, sem pa tja pa ujamem kako njegovo cvetko (nadintelegenten poba)
realmadrid 1
28. 02. 2016 17.18
-5
tekma oz. sezona za pozabo. cimprej! zvesti navijaci pa se naprej ostajamo zvesti. Hala Madrid za vedno
alien8potnik
28. 02. 2016 17.13
+7
čestitke atm. čestitke jan!!!! nič, real je itak zasral že zdavnaj. prvoščim janu, da jim uspe.
i141
28. 02. 2016 20.02
-1
Kollerik
28. 02. 2016 16.49
+5
Ojoj, Realmadridovci pušite na vsih frontah. V primeru rome vas je zmazal iz dreka sodnik, zdaj pa te sreče ni bilo... vendar kakorkoli obrneš: BARCA, BARCAAAA!!!
scorpion23
28. 02. 2016 16.31
+5
HAHAHAHA REALOVCI CARJI HAHAHAHA!! VAMOS BARCA!
selecao
28. 02. 2016 16.39
+0
selecao
28. 02. 2016 16.25
+9
Ubogi realčki prav smilite se mi, ko berem vaše komentarje, kaj se šele obeta v nadaljevanju sezone, namreč na vrsti je najmanj še en elclasico. Na vodi pa čutim, da vam bo v 1/2 lige prvakov žreb prinesel Barco, torej do konca sezone še 3 elclasici. Nekajkrat na teden se mi sanja, da vam sveta barcina trojica poka petarde, realčki pa vsi prestrašeni jokajo in bežijo iz pekla!!! Mislim, da boste tisti najbolj gorči potrebovali kakšno psihoterapijo, Če vam bo težko, sem rad na voljo, zastonj!!!
walter2
28. 02. 2016 18.37
-4
VaSi4658
28. 02. 2016 14.56
+13
E moj Guti, posipaj se s pepelom.... Hahaah
dadinho10
28. 02. 2016 13.45
+0
kaj je dejansko mislil cr ne vemo....ampak je malce noro reci da raje igras z benzom im baleom kot jesejem in vasquezom....seveda pridejo poskodbe, kartoni...takrat vstopajo ti jeseji itd...ce bi jese bil na ravni balea, verjetno nebi bil zadovoljen da sedi in vstopa v 78 minuti, ter caka na poskodbo balea..... namrec tudi barca namesto neymara in suareza nima igralcev enake kvalitete, kar je popolnoma logicno.... cr bi ocitno imel po 3 balea in benza v ekipi,....ne gre tudi za take galaktike kot je real,...
xx234
28. 02. 2016 13.27
+11
Ja Ronaldo je enostavno mislil na sebe,in je svoje soigralce ponizo...in ne mi zdej tuki z nekimi izjavami da on ni mislil to tak ter daa je mislil na poškodovane igralce itd...to so zgodbe za lahko noč
290ktober
28. 02. 2016 17.24
+2
Redtka
28. 02. 2016 13.03
+25
HALO ŠTALA MADRID vam manjka ravno to kar je nogomet lepota timskega dela...Vi ste pa Cirkus, Modna revija ali roza pley boy..
Redtka
28. 02. 2016 13.04
+26
Ronaldo se nikoli ne bo nauču da ni na terenu za gate in majce prodajat ampak zato, da igra skupaj z ostalimi desetimi igralci.
23345
28. 02. 2016 17.36
-3
RONALDO, JOKEC IN PREPOTENTNEŽ. KOT NOGOMETAŠ NI VREDEN NIČ. SAMO ČAKA , DA SLUČAJNO KAJ DOBI NA NOGO DA UTRELI PROTI VRATOM
Mungos2
28. 02. 2016 12.58
+8
Čestitke Atleticu za zasluženo zmago ! Hala Madrid !
KardinaIFrancRodeVKristusu
28. 02. 2016 13.12
+5
Felipao
28. 02. 2016 12.53
+19
Ronaldo je s svojimi izjavami po tekmi praktično zaključil s svojo kariero pri Realu. Težko verjamem, da bodo soigralci njegove besede kar tako požrli, pa če se še tako trudi, da bi jih "zapakiral" v drugo obliko. Že prej najbrž niso imeli dobrih odnosov, zdaj pa lahko pričakujemo odkrito ignoriranje, Ronaldo ne bo dobil nobenih podaj več na njegovo stran itd. Kar se tiče kadrovanja bi pa moralo biti vsakemu navijaču Reala kristalno jasno, da nakupi novih zvezdnikov ne bodo prinesli dolgoročnih uspehov (če jih sploh bodo). Real bo moral, če bo želel spet tekmovati z Barcelono, žrtvovati nekaj sezon in se predvsem skoncentrirati na svojo mladinsko šolo. Barcelona je to naredila pred 15 leti, s prihodom Rijkarda je pričela vladavino, ki traja še danes. Z drugimi igralci, drugim trenerjem, ampak strategija je še vedno ista in na daleč prepoznavna. Ko nekdo danes omeni Barcelono ali Atletico potem točno veš, kakšen način igre lahko pričakuješ, ko pa govorimo o Realu pa... Človek sploh ne ve, kakšen stil igre ima.
nastjamarko
28. 02. 2016 13.23
-6
Boli njega jutr gre za vecje pare drugam. Povedal je pa samo resnico. Kolkrat realno gledano je bil poskodovan .nikoli
Felipao
28. 02. 2016 13.35
+9
Saj to je tisto o čemer govorim. Njemu sta pomembni samo dve stvari in to sta denar in zabijanje golov, uspehi ekipe in dobri odnosi s soigralci pa so zadnja skrb. Boljši bi bil v individualnih športih, morda pa enkrat postane popularen tudi nogomet ena na ena. Poškodovan pa ni zato, ker gre zelo redko v dvoboj z nasprotnikom. V obrambi zelo redko pomaga, v napadu pa tudi redko pride v situacijo, da bi ga branilci sklatili, ker večinoma čaka na žogo v 16m.
kameltrajbar
28. 02. 2016 14.14
+7
..eni ne razumejo da je nogomet ekipni šport....)))..
walter2
28. 02. 2016 18.39
-7
Kaj pa ima Farsa iz svoje nogometne šole v prvi ekipi?
265004
28. 02. 2016 12.46
+26
nekaj si navijači Reala po vsem gledanem v preteklosti in sedanjosti,po vseh izjavah lahko priznate:Ronaldo je prepotenten,naduti narcis,ki mu ni mar za ekipo ,ampak za to ,da si prisvoji čim več lovorik,četudi zavoljo žrtvovanja lovorik kluba.Me pa čudi,da to niso uspeli preprečiti vrhunski trenerji,ki so trenirali Real.
nastjamarko
28. 02. 2016 13.24
-11
xx234
28. 02. 2016 13.28
+4
Olcar 1
28. 02. 2016 14.18
+2
real pa je realno na nuli....nic ne bodo osvojili
drimtim
28. 02. 2016 12.42
+8
ronaldo se stara in je nemočen,ko ga nasprotnik stisne.potem pa živci svoje naredijo in so vse drugi krivi
el_salvador
28. 02. 2016 12.44
-3
Se dobro da v nogometu igra samo en igralec proti 11 drugih..
KardinaIFrancRodeVKristusu
28. 02. 2016 12.46
+11
Pri Realu igra samo 1 igralec proti 11, in ta igralec je Ronaldo.... Ekipo pa imajo zato, da mu podaja....
el_salvador
28. 02. 2016 12.39
+4
Igralci niso pri stvari to se vidi.. kros modric isco katastrofa.. ni kvalitetne sredine ni ideje v igri pa imas lahko v napadu najdrazje igralce..
NDH
28. 02. 2016 13.05
+3
hahahaha ja najbolj da Sporararja kupijo pa Damjana murkota