Nogomet

Odmevi po clasicu: 'Real ima novega trenerja – Zinedina Zidana!'

Madrid, 22. 11. 2015 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
170

Visok poraz Real Madrida na prvem el clásicu nove sezone proti Barceloni je presenetil špansko javnost. Beli balet je na čelu s trenerjem Rafaelom Benítezom na udaru kritik, medtem ko se Katalonci kopajo v slavi po novi nepozabni predstavi in zmagi z 0:4.

Luis Suarez je zablestel z dvema goloma.
Luis Suarez je zablestel z dvema goloma. FOTO: Reuters
Člani Real Madrida so drugič v tem letu zapuščali zelenico stadiona Santiago Bernabéu s sklonjenimi glavami, žvižgi s tribun in mahanjem z belimi robčki. Bila je še sezona 2014/15, ko je takrat aktualne evropske prvake doma v Ligi prvakov nadigral Schalke, Carlo Ancelotti pa kasnejšega izpada iz Evrope in poraza v boju za špansko krono ni preživel. Nezadovoljstvo Bernabéua je po sobotnem porazu na el clásicu zdaj z vso silo zadelo trenerja Rafaela Beníteza in predvsem predsednika Florentina Péreza, ki so ga ob festivalu katalonskih zadetkov navijači pozivali k odstopu. Barcelona je bila neustavljiva kljub temu, da je Lionel Messi vstopil šele za zadnje pol ure, Luisu Suárezu (dva gola) pa sta se z goloma pridružila še Neymar in Andrés Iniesta.

"Tekma je bila nepozabna. Gre za večnega rivala. Oboji imamo enake cilje. Še boljši 'okus' pa ti tekma zapusti, ko si tako superioren," je po tekmi izjavil trener gostov Luis Enrique, ki je na velikih obračunih kot trener katalonskega ponosa lani debitiral s porazom. Tokrat je bilo zelo drugače: "O tem, da bo Messi začel na klopi, sem se odločal skozi celoten teden. Želel sem njegov 'feed-back' in odločitev je bila precej enostavna. Leo jo je tudi razumel. Ustvarjali smo superiornost na več različnih delih igrišča. Prvi polčas je bil precej popoln. Nato smo nadzirali tekmo in si ustvarili veliko priložnosti. Razveselili smo navijače."

Nogometaši Barcelone so (spet) slavili sredi Madrida.
Nogometaši Barcelone so (spet) slavili sredi Madrida. FOTO: Reuters
Madridskega stratega Beníteza mediji, ki so tako hvalili skorajda brezmadežen začetek sezone z majhnim številom prejetih zadetkov, zdaj pribijajo na križ zaradi domnevne podreditve interesom predsednika. To naj bi se kazalo z izborom prve postave, v kateri sta priložnost namesto Isca in Casemira dobila James Rodríguez in Karim Benzema, nekdanji trener Valencie, Liverpoola, Interja in Chelseaja pa se je znašel pred prvo resno krizo po povratku v prestolnico. Barcelona namreč zdaj beži že za šest točk.

"Vedno, ko se zmaga ali izgubi, imamo vsi svoj delež (krivde, op. a.). Boli nas, zelo nas boli, še bolj zato, ker je bila to tekma proti Barceloni," je na novinarski konferenci po tekmi dejal Benítez. "Zdaj je potrebno delati in držati skupaj. Moramo poskusiti priti do treh točk na naslednji tekmi. Moja prihodnost? Zdaj me bolj skrbi, da ekipo dvignem psihološko. Ni me razočaral odnos igralcev. Pomerili smo se z dobro ekipo, storili smo napake in zanje plačali. Priložnost Marcela takoj na začetku drugega polčasa je bila ključna. Lahko bi se vrnili v tekmo. Celotna ekipa je med polčasom pokazala jezo in dogovorili smo se, da se bomo poskusili izboljšati in da bomo iskali ta gol. Jasno je, da se ni razšlo po željah. Želeli smo napadati, pritiskati in osvajati žoge 'zgoraj'. Moramo se vrniti na tisto pot, ko smo bili še nepremagani."

Rafael Benitez se je znašel na udaru kritik.
Rafael Benitez se je znašel na udaru kritik. FOTO: Reuters
Realovi nogometaši so v izjavah po težkem porazu prevzeli svoj del krivde, Luka Modrić je govoril o presenečenju nad tako slabo predstavo, medtem ko je kapetan Sergio Ramos stopil za svojega trenerja. "To je za nas naporen trenutek. Nismo pričakovali poraza in tako slabe igre, toda moramo se naučiti nekaj iz naših napak, a zdi se mi, da tega nismo storili. Igrali smo zelo, zelo slabo in ne vem, zakaj. Nismo bili kompaktni," je bil jasen Modrić. Ramos je dodal: "Tu so žvižgali tudi največjim igralcem. Ko se izgubi takšna tekma proti Barceloni, potem ljudje domov odhajajo nezadovoljni. Hočejo pojasnila in rešitev so žvižgi. To je del statusa tega grba. Na Barcelono ne moreš pritiskati 90 minut, ker za to potrebuješ intenzivnost. Skozi različna obdobja so oni pritiskali zelo dobro. Nikoli se nismo zares ustalili. Absurdno bi bilo dvomiti v trenerja. Zdaj je potrebno ostati enoten bolj kot kadarkoli – za trenerja in za predsednika."

Pri Barceloni je bilo več vidnih posameznikov ene najvišjih zmag v zgodovini velikih derbijev. Iniesta je izvrstno dirigiral orkestru s sredine igrišča, kjer je zelo dobro tekmo vnovič odigral tudi Sergi Roberto. Suárez in Neymar sta znova zadela (Urugvajec na zelenici, kjer je lani debitiral s podajo Brazilcu), blestel pa je tudi vratar Claudio Bravo, ki je po več letih igranja za Real Sociedad šele včeraj slavil prvo zmago na slovitem madridskem stadionu.

"Odigrali smo zares precej popolno tekmo v vseh pogledih, z žogo in v iskanju superiornosti. Ponudili smo malo priložnosti, malokrat smo izgubili žogo," je videno v Madridu ocenil Iniesta, ki je spet dobil nekaj stoječih ovacij ob zamenjavi: "Do konca je še veliko, ta tekma ni odločilna, toda odhajamo zelo zadovoljni. Želeli smo si zmage, višja kot je razlika v golih toliko boljše je."

Dvakratni strelec Suárez je menil: "Rezultat 0:4 niti slučajno ni bil v naših mislih pred tekmo. Rekli smo, da bo to zapletena tekma, toda od prve minute smo opravili skorajda popolno delo. Rezultat ne kaže razlike med ekipama, tako se je zgodilo po spletu več okoliščin. Madrid je med najboljšimi na svetu, toda izkoristili smo njihove napake, ki pa so se zgodile zaradi naše dobre igre. Ni se mi zdelo, da bi preveč iskali še ta peti gol … Nismo jih še izločili iz boja za naslov. Daleč je še in Madrid je velika ekipa."

Bo Zinedine Zidane res postal novi trener Reala?
Bo Zinedine Zidane res postal novi trener Reala? FOTO: Reuters

Z zanimivo oceno je po derbiju postregel nekdo, ki na njih že dolgo časa (vsaj na zelenici) ne sodeluje. Upokojeni brazilski virtuoz Rivaldo, nekdanji član Barcelone, je čestital nekdanjim delodajalcem in napovedal skorajšnjo zamenjavo na trenerskem stolčku, kjer vidi svojega starega rivala Zinedina Zidana, aktualnega stratega Realove B-ekipe Castille.

"Čestitke vsem igralcem Barcelone, to je bil pravi šov barantanja z žogo proti Real Madridu, videti je bil kot trening na dva dotika. Real ima novega trenerja, Zidana, menim, da je čas, da mu ponudijo priložnost, tako kot je Barça storila s (Josepom) Guardiolo in Luisom Enriquejem," se je prek družbenih omrežij oglasil Rivaldo. Kdaj, če sploh, se bo njegova prerokba uresničila?

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (170)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ECantona
22. 11. 2015 21.48
+4
Najprej je treba zamenjati predsednika in šele potem trenerja.
ECantona
22. 11. 2015 21.53
+7
Želim povedati, da je Bale odličen igralec, ampak on ne paše v laligo. CR7 ni večji od kluba pa čeprav njegovo ime prinese Realu nenormalno veliko denarja.
ninini123
22. 11. 2015 22.03
-1
Baje, da jim je Gvardiola obljubil, da pride v real? Seveda pod enim po
KiNgKoNg
22. 11. 2015 22.35
+4
Guardiola v Realu, seveda, jaz bom pa Bayern prevzel.
ECantona
23. 11. 2015 00.16
+2
Mislim, da bo šel Pep k Unitedu. Seveda, če letos ne zmaga LP.
grozjak
22. 11. 2015 21.10
+5
pa škoda za munirja. sej ni nevem kaj, čeprav malo spominja na..... no ja, včeraj si je grob skopal. po novem letu ne bomo več slišali zanj.....
grozjak
22. 11. 2015 21.11
+2
zakaj tle komentiram? ali to , ali pa una beda od talentov na poptv......................
grozjak
22. 11. 2015 21.07
+0
vsi ki kritizirate nakupe igralcev pri realu imate prav. barcelona je v zadnjih letih kupila samo enega napačnega igralca in to je Ibrahimovič. Izjemen talent, a nemogoč za ekipno igro, real pa ima skoraj vse take.............
grozjak
22. 11. 2015 20.56
+2
vsa čast realu, ki se je kljub formi barcelone upal igrati odprto.
KardinalFrancRodeVKristusu
22. 11. 2015 20.29
+5
Real ima novega trenerja oz. trenerko.... Ime mu je Kristina....
grozjak
22. 11. 2015 20.52
+1
ronaldo je izjemen igralec in prav gotovo lahko vpliva na postavitev na igrišču, prav tako kot mesi in nenazadnje zahovič, pred leti. to ni nujno slabo. je pa benitez vsaj zame gromozansko presenečenje, saj že v pol manj pomembnem klubu, kot je čelsi, ni blestel. morinjo, ki ga lastna nadudost sedaj suva v rit, je imel samo nekaj prav. je predebel in najbrž prekratek za real.
grozjak
22. 11. 2015 20.54
+0
aja kardinal, eno je sarkazem, drugo pa neumne šale..................in navijam za barco......
apodgraj
23. 11. 2015 09.08
+1
Berglander-tudi to je sarkazem , če se nekdo sam proglaša za najboljšega nogometaša na svetu -podcenjevanje drugih od njega boljših igralcev .
apodgraj
23. 11. 2015 09.12
+1
Tudi Maurinho ne blesti s svojim Chelsijem , pa se še kar naprej ima za prvega trenerja na svetu . Oba Portugalca imata veliko skupnega -precenjevanje samega sebe in podcenjevanje drugih.
Tretja Švica
22. 11. 2015 20.13
+4
Še ta peti gol, ah,slovnica...
rambek
22. 11. 2015 20.05
+5
Barcelona ni samo igrala elclassico.in se je poigrala z njim
Super1337
22. 11. 2015 19.34
+17
Benitez bi mogo Ronalda na klop dat... da mu pokaže kdo je glavni... in mu krila poseka.... pa magari, če Ronaldo gre iz Reala... večkrat se je že pokazalo, da ko ga ni v igri, igrajo bolj timsko igro, kot pa drugače igranje na CR....
LESNIKB
22. 11. 2015 18.52
-3
Dokler bo ta debeluhar na klopi ne gledam več Real Madrida!! Kako lahko zaposlimo trenerja z takšno miselnostjo mi enostavno ni več jasno!! Navijač Reala sem že skoraj 20 let zdaj pa mi je dokončno počilo!! Tako kot mu vsaj 60% navijačov ne zaupamo kaj šele podpiramo, tak je verjetno tudi med igralci!!! ZAKAJ je ta trenerski podn na klopi takšnega kluba enostavno ne razumem!! To da je bil Messi večkrat omenjen na klopi včeraj kot Ronaldo v igri je pa spet nova zgodba!!!! Njegovo konstatno mahanje in pritoževanje med igro brez vsakega dvoma zelo vpliva na igro!! To da lahko nekdo da za moj sveti klub toliko golov in ga še vedno lahko preziram, čeprav njegove kvalitete niso sporne tudi marsikaj pove!!!... Vsak ki igra fuzbal dobro ve kako je igrati z igralcom ki se nenehno pritožuje... recimo samo da ni prijetno igrat!! Ta Barcelona ni blizu temu kar je Barca bila in da tako zgubimo proti takšni ekipi je SRAMOTA VSEH SRAMOT!!!! Krivec pa za mene zagotovo Benitez pa ne zaradi včeraj ampak, zaradi celotnega dosedajšnega dela... Razvija igro ki ne pelje nikamor.. to kar on hoče razvit bi pasalo v Getafe zagotovo pa ne v REAL MADRID!!! V zadnjih letih sem zamudil zelo redko kakšno tekmo!!! Tega podna pa zagotovo ne bom podpiral!! HALA MADRID!!!! Se vidimo ko bo na klopi Zinedin Zidan, ki ga čakam že vrsto let!! Zdaj pa je njegov čas po mojem mnenju resnično blizu.... MADRID Z NADA MAS
LESNIKB
22. 11. 2015 18.56
+0
a vse Barce fane ki pa ste zdaj spet ne vem kje v oblakih pa samo, da nas bi s tako igro včeraj 0:4 zmagal tudi Las palmas.... tak kot nas je zadnič Sevilla tak kot bi nas moral PSG pa še kdo če nebi bilo Navasa....Žalostno ampak resnično
kvapato
22. 11. 2015 19.44
+3
lešnik dj raj en apaurin pozri... pa to... hehehee...
Kollerik
22. 11. 2015 20.15
+1
apaurin + lekadol in še kaj za povrh... eh, eh ti ubogi belčki... :))
grozjak
22. 11. 2015 20.44
+1
in ti lešnik, si kaj pri realu? podpredsednik, mogoče?
ninini123
22. 11. 2015 20.51
+1
ne bo pomagal niti apaurin, kaj šele lekadol, potrebna bo neka bolj globoka meditacija, ker se bo treba sprijazniti, da dokler bo za barco igrala sveta trojica (no včeraj sta bila samo sin in sv. duh), bo potrebno pričakovati še kakšno petardico. vse bolj se pa bliža čas, ko bo sv. duh dosegel in presegel očeta, takrat bodo pa petarde redno pokale!!! Tudi zizu ne bo mogel pomagati!!!
Neznate
22. 11. 2015 17.37
+8
Če vrjamemo v to, da se vse zgodi z razlogom, potem je to to... Enostavno Ancelottija zamenjat za tega telebajska je smešno... Perez, KARMA will kill you soon ;)
grozjak
22. 11. 2015 20.47
+1
no ja, oboje pa je šolala celta, tko da, vprašanje
graf
22. 11. 2015 17.36
+4
Ne spremljam španskega fuzbala drugač , vem pa to da dokler bodo na Bernabéu polne tribune gledalcev ki nosijo denar v klubsko blagajno ...Perezu dol visi da za domači poraz ! Je pa res da se ob (ponavljajočih) slabih predstavah galaktikov tribune gledalcev lahko razredčijo ...
grozjak
22. 11. 2015 20.46
+1
španija je u k...u, vsaj ekonomsko. ne vem od kod ljudem za tako drage karte? pa ne mi o tem in onem, na formuli ena je že napol prazno.....................
Felipao
22. 11. 2015 22.48
+2
Na formuli je prazno zato, ker je živi dolgčas, demoliranje Reala na domačem terenu pa je pač precej bolj zanimivo :)
gongash
22. 11. 2015 15.46
+3
Mislim , da ni problem v trenerju a bomo videli, igralci se ne marajo med sabo in to se pozna. Ni timskega duha. Sicer zidane svaka čast dober ogometaš, le tisti incident z materazzijem ga je nekoliko zaznamoval, če bi mu opalio šamar po tekmi, torej če bi ostal do konca tekme, bi po penalih takrat sigurno zmagala francija. Kar se tiče pa igralcev reala maš ronalda totalni narcis, sam čaka žogo pred golom in penale, benzema sicer dober igralec a očitno zelo pokvarjen , izsiljuje svojega soigralca. Bale isto neki super talent a od prihoda v real ni nič pokazal. Brazilci, marcelo itd, povprečni so na svetovnem pokazali proti nemcem, da nimajo pojma. Perez samo kupuje neke "superzvezdnike" a ni ekipnega duha.
gongash
22. 11. 2015 15.53
-1
ninini123
22. 11. 2015 18.20
+0
ej pa ja ti ne govoriš o Vitor Borba Ferreira 'RIVALDO', če bi Nemci vzgojili kdaj takega nogometaša, najboljša nemška enajsterica vseh časov ni vredna toliko kot je en Rivaldo,
ninini123
22. 11. 2015 14.25
+19
Gre za približno realen odnos kvalitete dveh moštev. Približno realen, zato, ker bi morala počiti petarda. Petarda bi počila, če musli ne bi zaj.... Pikeja. Potem pa bi videli kaj se pravi slavje, ko bi Pike slekel majico, pod katero je imel še majico neodvisne Katalonije in ko bi še z zastavo svobodne Katalonije odtekel častni krog sredi Madrida na Realovi ikoni - svetinji.
gongash
22. 11. 2015 15.49
+2
realno če se katalonija odcepi bodo sami sebe ustrelili v koleno, jezik je praktično isti, izpadejo avtomatsko iz EU, nimajo svoje vojske za varovanje svojih mej itd in športne ekipe bi avtomatsko izpadle iz španske lige, tko , da malo morgen.
ninini123
22. 11. 2015 17.56
+0
gongaš kdo bolj rabi koga katalonija španijo ali španija katalonijo, verjemi da bolj pride v poštev 2. opcija, pa ja ti ne misliš, da bi iz lalige vrgli barco, mogoče, če bi jim barca še nekajkrat petardirala real, potem se jih bi z veseljem znebili, seveda pa barco že čakajo druge evropske lige za barco se ne boj. pa še to, kar vsi španci dobro vedo in se zavedajo, tebe pa lahko malo podučimo naslov svetovnega prvaka je osvojila katalonija in ne španija.
gongash
22. 11. 2015 20.12
+0
katalonija sigurno bolj rabi španijo, mogoče bi samo njhovi "biznismeni" radi utajali davke in se poslužujejo farbanja naroda in takih prijemov, španci niso njihovi sovražniki, obnašajo pa so kot , da bojo prišli tam in jih vse poklali. bil sem že v barceloni pa PS če bi se kao odcepili verjemi mi barca bi letela ven iz la lige, sami sebe bi ustrelili v koleno. ja bili so pod francovo represijo (tako kot pravzaprav tudi ostala celotna španija) to pa je tudi vse.
ninini123
22. 11. 2015 20.59
+0
da nisi ti slučajno neki jugonastalgik, jugofil? katalonci se bodo že sami svobodno odločili kaj hočejo,samo španci naj jim dajo to svobodo, če ne zaradi drugega, zato, ker na državnem dresu nosijo eno zvezdico, ker jo sicer nebi, oz. bi bila ta zvezdica na katalonskem dresu, seveda, če bi bila l. 2010 katalonija že neodvisna, svobodna in samostojna!!!
grozjak
22. 11. 2015 21.00
+0
tako so bili vsi pametni za slovenijo. verjemite, nič ni drugače, še vedno dobiš batine, samo drugi te tepejo
ninini123
22. 11. 2015 21.04
+1
prosim kakšen bolj nogometni komentar v smislu koliko zvezdic bi bilo na španskem dresu?
KardinalFrancRodeVKristusu
22. 11. 2015 13.59
+45
Realovci že 8 let po spisku izgubljate El Clasice in prvenstva (z nekaj izjemami) pa vedno krivite trenerja.... Medtem ste zamenjali že 10 trenerjev, a vsakič je za poraze kriv trener.... Vedno nov trener, vedno ista zgodba..... Ste mogoče pomislili, da je skupni imenovalec vseh neuspehov RONALDO????
Robi Kren
22. 11. 2015 14.22
+10
mamoradi
22. 11. 2015 14.23
-7
Principat
22. 11. 2015 14.24
+15
točno ,, ampak in pre-precenjena vsota to ne dovoljuje (osnova vseh zdrah v Realu je CR ) , končno bodo lahko tudi javno spregovorili , a CR je že napovedal naj trener ODIDE , tukaj se vidi kdo terorizira moštvo in je odgovoren za razplet jesenskega dela in tudi že prej
kill_m_polo
22. 11. 2015 15.33
+4
Jaz nogometa ne spremljam, pa me zanima .... kdo je ta CR? A zadene kakšen gol?
grozjak
22. 11. 2015 21.02
+0
Bravo7
22. 11. 2015 13.31
+11
Problem ni v trenerjih problem je v predsedniku ki odpusti odličnega trenerja(Carlo,del bosque,Capello) samo zato ker niso nič osvojil pa halo sej ne morejo usako leto use pobrat naj imam malo potrpljenja tako da meni se zdi da je treba prej njega skenslat
mariomandzukic
22. 11. 2015 13.03
+12
enriqe je takticno unicil beniteza.v vezno linijo je porinil 4 veziste in takoj se je vedelo da luka in kroos sama nebosta zmogla parirat,takemu pritisku.james cist izgubljen,zgleda da niti on ni nogometas za velike tekme.real bo moral mocno prevetrit slacilnico,zacet pa pri treneru
aleks 2
22. 11. 2015 13.21
+14
YiuYiu
22. 11. 2015 13.48
-10
James je boljsi kot gledaliscnik busqets in rakitic skupaj
Bravo7
22. 11. 2015 13.56
+11
mario James je bil za mene učeraj najbolši Realov igralec zraven Marcela in oba je potegnil iz igre kot da bi hotel da je rezultat še slabši
S.O.S 1
22. 11. 2015 14.04
+1
Žal kar kaže James je tudi videl Benitez in ga ni dajal v igro, čeprav je užaljenček James preko spleta govoril, da je pripravljen. Na kaj '??!! Raje bi na treningu pokazal kaj zna in ne samo to kar je dosegel na svetovnem. Pri njem je tako kot , da če ne dobi lizike (igre) joče (podobno kot Ronaldo). V Realu je preveč igralcev, ki so si sami sebi všeč in mislijo, če so zvezde, da morajo kar nastopati, pa čeprav niso v formi.
KiNgKoNg
22. 11. 2015 16.03
+3
Rodriguez je bil včeraj vsekakor najboljši posameznik pri Realu. Glede na predstavo moštva to sicer ne pove veliko, ampak neumno od trenerja, da ga je menjal.
Paštašutar
22. 11. 2015 17.08
+1
Evo marjo moj plus,vem jst da znas tudi ti kej pametnga napisat!!!
CR7HALAMADRID
22. 11. 2015 13.00
+8
GALAKTIKI KAR JE BLO JE BLO SAM KAPO DOL BARCELONI HALA MADRID NADA MAS SE VIDIMO SE ENKRAT
CR7HALAMADRID
22. 11. 2015 12.52
+9
Sj prov neka so zgubil barabe polizane a kaj iniesta se je odlocil zabijat sam proti realu al kako;)
CR7HALAMADRID
22. 11. 2015 12.52
+3
CR7HALAMADRID
22. 11. 2015 12.54
-7
A kaj bo zidan celavi naredu nc bol da pride tisti iz sevilie trener ne vem kako mu je ime ne mi te pacijente pa benitez hahahahahhahahahahhahahhahahahhhahahahhahahhaa js si pa kako mislu sj benitez zna se kj nares pa koga js lazem baraba okrogla z realom on igra tak nogomet pa a je ta resn
Burt
22. 11. 2015 13.29
+1
proti drugim več nima motiva! Proti velikim pokaže kdo je glavni
Ka pa mislis
22. 11. 2015 12.49
+14
Zasluzen poraz. Tk slabo so igrali samo se proti atm ko je blo 4-0 v zadnjih 10 letih. Rafa ce ni znal postimat igre v enmu mescu je tud ne bo.
CR7HALAMADRID
22. 11. 2015 12.48
+5
No zdele si bom ogledal tekmo da vidim kaj se je to dogajalo
Ka pa mislis
22. 11. 2015 12.50
+21