Drugi športi

Odločitev na reliju Poljska bo padla v nedeljo: Neuvillea in Tänaka ločijo le tri sekunde

Gdansk, 01. 07. 2017 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na reliju po Poljski, osmi preizkušnji svetovnega prvenstva, bo odločitev o zmagovalcu padla v nedeljo. Po današnji etapi sta namreč na vrhu povsem skupaj Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) in zmagovalec prejšnjega relija na Sardiniji Estonec Ott Tänak (Ford), ki ju loči le 3,1 sekunde.

Za zmago na reliju Poljska se v nedeljo obeta ogorčen boj.
Za zmago na reliju Poljska se v nedeljo obeta ogorčen boj. FOTO: AP

Izenačen boj za vodstvo na osmi preizkušnji sezone so lahko gledalci v okolici Mikolajkija spremljali ves dan. Prednost vodilnega je vseskozi bila zelo majhna, znašala je tudi že zgolj 1,3 sekunde, pred zadnjimi štirimi hitrostnimi preizkušnjami v nedeljo pa ima Neuville še vedno zelo majhen naskok, čeprav ga je na zadnji sobotni preizkušnji, paralelnem superspecialu, v neposrednem dvoboju z Estoncem povečal za dve desetinki.

V boju za zmago pa povsem brez možnosti ni niti Hayden Paddon; Novozelandec v drugem Hyundaiju ima na tretjem mestu tudi še nadomestljivih 25 sekund zaostanka. Na zadnjo stopničko je napredoval po smoli Finca Jari-Mattija Latvale, ki je bil še dve hitrostni preizkušnji pred koncem sobotne etape tretji, potem pa ga je izdala tehnika v njegovi Toyoti.

Na četrtem mestu je svetovni prvak Sebastien Ogier (Ford), a je Francoz že precej oddaljen od mest prav na vrhu. Do tretjega ga loči že minuta, do prvega pa minuta in 32 sekund.

Reli v okolici Mikojakija, kjer so se v petek dirkači že srečali z izjemno težkimi razmerami in dodobra razmočenim terenom, se bo končal z zadnjimi štirimi "brzinci" v nedeljo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.