Nogomet

Oče sodnika, ki si je hotel vzeti življenje: Ne vem, zakaj?!

Köln, 20. 11. 2011 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometni sodnik Babak Rafati si je nekaj ur pred začetkom dvoboja med FC Kölnom in Mainzem skušal vzeti življenje, to pa so s hitrim posredovanjem preprečili predstavniki hotelskega osebja, ki so njegovim pomočnikom odprli sobo. Njegov oče Djalal o razlogih za takšno potezo ne ve nič.

V Nemčiji veliko bolj kot zmaga Borussie Dortmund nad velikanom Bayernom odmeva poskus samomora, ki ga je skušal storiti nogometni sodnik Babak Rafati. Omenjeni si je skušal soditi slabi dve uri pred začetkom dvoboja med FC Kölnom (Milivoje Novaković, Mišo Brečko) in Mainzem. Oče 41-letnega delivca pravice je zaradi njegove poteze v šoku.

Babak Rafati
Babak Rafati FOTO: Reuters

"Sin mi ni nikoli rekel, da se počuti depresivno oziroma ničvredno. Če bi mi rekel kaj takšnega, bi se takoj odzval. Tudi s svojim sojenjem je bil vsa leta zelo zadovoljen. Ne vem, zakaj je Babak to naredil,“ je za Berliner Kurier povedal sodnikov očet Djalal Rafati. Prav slednji pa je bil zadnji, ki je v soboto govoril s sinom. Ko mu je povedal, da se ne počuti najbolje, mu je oče svetoval naj odpove sojenje. Popoldan je vnovič želel govoriti s sinom, da bi preveril njegovo stanje, a ga ni uspel priklicati. Vse do večera, ko ga je Babak poklical iz bolnišnice.

"Dejal mi je le: 'Oče, oprosti mi, ker sem to naredil'. Takoj sem mu oprostil in mu dejal, da je ta hip najpomembnejše njegovo okrevanje,“ je še dodal Djalal. Spomnimo, da so ga v hotelski sobi našli s prerezanimi žilami nekaj ur pred dvobojem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dictionary
20. 11. 2011 18.04
Ni to pisalo prej ampak so dodali oni!
huber 321
20. 11. 2011 16.51
-1
še si enok prešti ka piše :)
dictionary
20. 11. 2011 14.18
Ej 24ur če rabite koga, da vam iz nemščine v slovenščino prevajate mene lahko vzamete. Vsak text, ki ga prevedete ima napake. Ni mu personal iz hotela pomagal ampak njegov sodniki, ki bi z njim morali sodit to tekmo. Hotelski personal je le odpru sobo.