Nogomet

VIDEO: Gobec zadel za točko v Fazaneriji

Nova Gorica, 20. 10. 2012 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.F./B.C.
Komentarji
3

V zadnjem preostalem obračunu 14. kroga PrveLige so nogometaši NK Celja remizirali na gostovanju pri Muri 05. Za končnih 2:2 je zabil kapetan grofov Sebastjan Gobec.

Dragan Jelić
Dragan Jelić FOTO: Miro Majcen

Nogometaši NK Mure 05 so imeli pred obračunom s Celjani le en cilj, in sicer zmagati proti zasedbi Marjana Pušnika in v takšnem stilu so dvoboj tudi začeli. V zgodnji fazi obračuna je za vodstvo črno-belih zabil Damjan Bohar, v 16. minuti pa je branilec Matic Žitko izid poravnal na 1:1. Čeprav je sprva kazalo, da bo tempo nekoliko padel, so samo štiri minute pozneje na 2:1 povišali Prekmurci, ki so tik pred iztekom prvega dela dvoboja z drugim rumenim kartonom pod prho poslali Matica Maruška. Grofje so številčno prednost izkoristili šele pozno v nadaljevanju, ko je s prostega strela za končnih 2:2 zadel Sebastjan Gobec. Ob tem dodajmo, da so si dvoboj v Fazaneriji ogledali tudi nizozemski investitorji.

Domžalčani so po zaslugi Požeg Vancaša vknjižili velike tri točke.
Domžalčani so po zaslugi Požeg Vancaša vknjižili velike tri točke. FOTO: Aljoša Kravanja
V Domžalah častijo Rudija Požega Vancaša

Nogometaši Domžal so se v zadnjem prvenstvenem krogu morali močno potruditi za zmago proti vse bolj žilavemu Triglavu. Kranjčani so na stadion ob Kamniški Bistrici pripotovali povsem sproščeni, hitro razvili poletno igro in v 8. minuti prek Enisa Đurkovića povedli z 1:0. Vse je kazalo, da bo to še en velik dan za obubožani kranjski klub, ki si je pred začetkom sezone stežka zagotovil prvoligaški status, a v nadaljevanju so na domačem terenu zagospodarili Domžalčani. Bolje rečeno – spet je zablestel 18-letni Rudi Požeg Vancaš. Mladenič iz Metlike je najprej v 68. minuti izid poravnal na 1:1, v sodniškem dodatku pa poskrbel za veselje na tribunah in igrišču, saj so Domžalčani po njegovi zaslugi prišli do zmage z 2:1. Omenjeni je že postal ljubljenec domače publike in navijačev Ravbarjev.

Aleš Čeh
Aleš Čeh FOTO: Damjan Žibert

Nepopularnih 0:0 v Velenju

Nogometaši velenjskega Rudarja so po reprezentančnem premoru vknjižili prvo, a še kako pomembno točko. Na stadionu ob Jezeru je gostoval ambiciozni Koper, ki pa ni uspel zabiti Velenjčanom, ki počasi prihajajo v formo. Aleš Čeh je pripravil dobro taktiko, italijanski trener Rodolfo Vanoli pa v konici napada ni imel razpoloženega strelca. Delitev točk je bila najbolj pravična glede na videno na terenu.

Miha Gregorič se je skupaj z Goričani veselil zmage nad Aluminijem.
Miha Gregorič se je skupaj z Goričani veselil zmage nad Aluminijem. FOTO: Aljoša Kravanja

Obubožani Goričani izkoristili številčno prednost

Nogometašem Gorice je reprezentančni premor očitno koristil, saj so v 14. krogu Prve Lige pošteno presenetili. V novogoriškem športnem parku so namreč s kar 4:1 odpravili sila neugodnega novinca v ligi, Aluminij iz Kidričevega. Varovanci Mirana Srebrniča so povedli v 14. minuti, ko je bil natančen Nejc Praprotnik, sledilo je izenačenje po golu Jelca, v 48. minuti pa so gostje ostali brez Tomaža Kožarja, ki je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno pod prho. Goričani so nato izkoristili številčno prednost in še trikrat (Taulant Kadrija, Praprotnik, Welle N'Diayje) zatresli mrežo tekmeca ter ob koncu zmagali s 4:1.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gasperAJ
21. 10. 2012 21.27
-1
njofra47
21. 10. 2012 17.59
+13
Na žalost je postala Murina igra neprepoznavna, brez repa in glave. Kje so vzroki za to bodo morali v klubu ugotoviti sami. Toliko o tem, da ne bo naslednje izzvenelo kot opravičevanje za rezultatski neuspeh. Vprašujem se samo če se slovenska sodniška organizacija niti najmanj ne sramuje sodnikov kot je ta ki je danes sodil v Murski Soboti. Vprašujem zato, ker se dotični očitno tega ne sramuje, kar je dokazal tu v Murski Soboti že ničkolikokrat in bi bilo lepo če bi se vsaj nekdo sramoval, če že ni v stanju ukrepati. Tako nesramno preračunljivega sojenja res ne vidiš pogosto.
mungl
21. 10. 2012 17.29
+0
Bravo Domžale !!!!