Nogomet

Po 50 dnevih suše Betis zabil ravno Real Madridu in mu odščipnil dve pomembni točki

Madrid, 24. 01. 2016 22.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.L./.M.G.
Komentarji
232

Nogometaši Real Madrida so v 21. krogu španske Primere ostali brez zmage na gostovanju pri Betisu iz Seville (1:1). Strateg Zinedine Zidane je tako na tretji tekmi oddal svoje prve točke v vlogi glavnega trenerja belega baleta. Na derbiju med Atleticom in Sevillo ni bilo zadetkov. (0:0).

Cejudo je domače navijače spravil v delirij s pravo mojstrovino, ki se je ne bi sramovali niti največji mojstri nogometa.
Cejudo je domače navijače spravil v delirij s pravo mojstrovino, ki se je ne bi sramovali niti največji mojstri nogometa. FOTO: AP
Real Madrid v prvem polčasu ni deloval nič kaj galaktično. Precej več želje in motivacije so pokazali domači nogometaši Betisa, ki so silovito pritisnili že od samega začetka. To se jim je kaj kmalu obrestovalo, saj so v sedmi minuti zatresli mrežo belega baleta. S fantastičnim volejem je Keylorja Navasa premagal Alvaro Cejudo. Temu je strel z ramo lepo pripravil Fabian Ruiz. Kostaričanu v vratih Real Madrida ni pomagala niti parada, potem ko je Cejudo z desnico pometel pajčevino njegovih vrat. Real je po prejetem zadetku skušal pritisniti, a le stežka prihajal pred vrata nekdanjega soigralca Antonia Adana. Prvo resnejšo priložnost za goste je v 32. minuti imel Cristiano Ronaldo, a je z levico znotraj kazenskega prostora po podaji Karima Benzemaja slabo sprožil. Beli balet je do konca polčasa, ki se je končal z vodstvom domačega Betisa (1:0), le jalovo pritiskal na vrata Betisa. Kot zanimivost: za Betis, ki je v zadnjem času bil v katastrofalni formi, je to bil šele prvi prvenstveni zadetek po 5. decembru 2015.
Ronaldo tokrat ni imel svojega dne ...
Ronaldo tokrat ni imel svojega dne ... FOTO: AP

Do prve zares lepe priložnosti v drugem polčasu je prišel Kolumbijec James Rodriguez v deseti minuti nadaljevanja. Po podaji s kota je sprožil z levico, a je bil Adan na mestu. Real je stopnjeval pritisk na vrata Betisa in prišel do izenačenja v 71. minuti - znova je zabil najučinkovitejši nogometaš belega baleta Benzema. Počasi posnetek je sicer razkril, da je gol bil najverjetneje dosežen iz prepovedanega položaja. Adan je nekdanjemu moštvu znova predstavil svoje kvalitete v 78. minuti, ko je z lepo parado še enkrat več ubranil močen in natančen strel Jamesa. Pol minute kasneje je pokazal še svoje reflekse, ko se je z neposredne bližine spretno znašel Benzema, a je Adan spet imel roko na pravem mestu. Real je pritiskal za vse tri točke in puščal veliko prostora za protinapade, Castro bi v prvi minuti sodnikovega podaljška s pravo bombo kmalu prišel do zmagovitega zadetka Betisa, a je bil ob strelu z velike razdalje nekoliko nenatančen. Real do novih priložnosti za zadetek ni prišel, tako da je na semaforju na koncu pisalo 1:1. Slavje v Sevilli (in Barceloni) se je tako lahko začelo ...

Oblak zopet nepremagaen, Atletico prepustil prvo mesto Barceloni
Atletico Madrid v derbiju 21. kroga španske Primere na domačem stadionu Vicente Calderon ni uspel streti odpora žilave Seville (0:0), ki je zadnje pol ure igrala z igralcem manj. Blestel je gostujoči vratar Sergio Rico, ki se je izkazal z nekaj izjemnimi posredovanji. Zaradi drugega rumenega kartona je bil izključen Victor Vitolo. Atletico, ki v španski La ligi velja za daleč najboljšo gostujočo zasedbo, je na domačem prvič po petih zaporednih prvenstvenih zmagah oddal točki. Na zadnje se je to zgodilo 4. oktobra proti največjemu rivalu iz Madrida - Realu.

Antoine Griezmann se drži za glavo ob zapravljeni priložnosti.
Antoine Griezmann se drži za glavo ob zapravljeni priložnosti. FOTO: AP

Atletico si je na domačem stadionu močno želel zmage, ki bi ga ohranil v stiku z vodilno Barcelono, toda tokrat se varovancem Diega Simeoneja ni šlo. Da so bili colchonerosi precej boljši nasprotnik, razkrije tudi statistika. Posest žoge je bila 70:30 % v korist domačinov. Ti so imeli tudi tri poskuse v vrata gostov, medtem ko je Sevilla v okvir vrat Jana Oblaka sprožila vsega enkrat samkrat in ob tem celo zadeli prečko. Madridčani prvič po lanskem maju in tekmi proti Barceloni na domači zelenici ni uspel zabiti gola. Varovanci Simeoneja so se na vrhu Primere sicer izenačili z vodilno Barco, a ostajajo Katalonci vseeno prvi zaradi boljše gol razlike, za povrh imajo še odigrano tekmo manj.

Izida:
Betis - Real Madrid 1:1 (1:0)
Cejudo 7.; Benzema 71.

Atletico Madrid- Sevilla 0:0
RK: Vitolo 61.

Preostala nedeljska izida:
Athletic Bilbao - Eibar 5:2 (3:1)
Deportivo - Valencia 1:1 (1:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (232)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
26. 01. 2016 14.49
+0
navijači reala pač ljubimo zizouja, pa če se vi tu še tako norčujete iz njega in iz nas. to je to. odkar je prevzel real sem pomirjen.
Hammurabi
26. 01. 2016 15.03
+1
To je pomembno. Da si ti pomirjen. Ostalo ni pomembno.
alien8potnik
26. 01. 2016 15.58
-1
alien8potnik
26. 01. 2016 14.44
+1
novi rekord benza - gol da vsakih 69 minut. prekosil vse na svetu. bravo! bbc pa ima še vedno gol več od tria mns. no, nis(m)o tako zanič, ne?
Hammurabi
26. 01. 2016 15.02
+0
Felipao
26. 01. 2016 11.05
+3
Psi lajajo, karavana gre dalje. Real ne igra nič bolje kot pred menjavo trenerja, sodniki pa še vedno kaj "spregledajo" ko je potrebno reševati točke. V tolažbo je Realu lahko vsaj to, da v goste prihaja Espanyol, ki redno slači hlače in dobiva porcije po 5-6 komadov. Če pa bo Espanyol slučajno tokrat igral na polno, bo pa sodnik izključil kakšnega igralca za prvi malce bolj grob štart v prvih 15 minutah kar smo že videli na tekmi proti Rayu Vallecanu. Seveda v nasprotju s tekmami proti Barci, kjer je Espanyol mesaril po mili volji.
alien8potnik
26. 01. 2016 14.46
-1
real igra bolje kot pred menjavo. bistveno bolje. benitez je kar fajn sesul nekatere igralce, zizou bo to zdaj popravil. ne more v sekundi vsega nadoknaditi, verjamem v zidana. on je tisti, ki bo real poštimal v nulo.
KardinalFrancRodeVKristusu
25. 01. 2016 19.00
+11
Grem stavit, da bo Ronaldo v roku 2 let pristal v enem tretjerazrednem klubu v eni vaški ligi.... Potem pa bo lahko govoril da je najboljši.... hahahahaha
LocoBlanco
25. 01. 2016 18.00
+8
Zidane, kot trener ni kriv za včerajšnji poraz. Kriv je v prvi vrsti CR. Upam, da ga zveza izkljuci za par tekem, ker to njegovo brcanje je že sramota, da se ne kaznuje. Kar se tiče same tekme in sojenja je pa tudi po svoje neka sramota. Kar se tiče pa nas je sezona v Španiji že končana in na koncu sezone bom presenečen, če bomo zaostajali za AtlM in Barco še vedno za toliko točk, kot sedaj. Oba kluba sta pred nama točkovno in to povsem zasluženo! Skratka ne srbi me letošnja sezono niti malo več, ker se zavedam, da bomo v naslednjo štartali brez CR-a in to bo še največja okrepitev v zadnjih 3sezonah! Lp
CURVANORD Zanetti
25. 01. 2016 18.58
-1
Dal vam je kolikor je lahko,cas je da vam pomaha v slovo,bo pa treba priznat ob tako vrhunski ekipi kot je zadnjih 10 je bilo tezko kaj osvojiti,pozabljate da v svojih najboljsih sezonah je bil pomemben faktor v ekipi,vsa ta leta bi brez njega bili bistveno slabsi,pozabljas kako je na El clasicih osmesih veckrat obrambo barcelone,je letos slab in bo bolje zanj da gre drugam in se da priloznost mlajsim
mmickica
25. 01. 2016 21.26
+6
Da odide CR, bi bilo najboljše za Real, pa tudi za CRja po moje! Eden drugega očitno ne prenašata več. Vendar ima CR problem, kam naj gre! Če želi ostati na istem kakovostnem nivoju, je to le Barca ali Bayern. Vemo, da v Barco ne more, tudi ne vem, da bi se Bayern kdaj zanimal zanj! Vse ostalo pa je ne glede na denar, ki bi ga prejel, en kakovostni razred nižje od Reala, tudi PSG, o katerem se nekako še največ špekulira. Tako da ne vem, če se ga boste tako kmalu znebili! No, mogoče pa doživi kak preporod in bo spet zabijal, kot za šalo in potem bo tudi nasploh manj zoprn, ker bo bolj zadovoljen sam s sabo...!
Eyeless
25. 01. 2016 16.25
+5
Kot navijac reala lahko zapisem samo to da zdaj vemo da ni tezava pri trenerjih..ok,malo srece je tud manjkalo vceraj..ampak dokler bo v realu perez ter manekenka bo tak kot je..z ronaldom ni ekipe..kaj pomaga 50 golov na sezono proti ekipam nizjega ranga ko pa pride sevilla,villarreal da ne govorim o barci pa nemore prdnit...vsem je jasno da postavo sestavlja perez sam..njega ne briga ce vsako tekmo z barco pokasiramo 4-5 golov,vazno da on drese prodaja...na zalost vseh navijacev reala,dokler sta ta dva pajaca tam se nebo nic spremenilo..zal mi je zidana ker vsi vemo kak se bo koncalo
bizgecc
25. 01. 2016 16.55
+4
Real je imel srečo .... ker so sodili nepošteni sodniki ...
Campeones34
25. 01. 2016 17.26
+4
bizgecc
25. 01. 2016 19.17
+0
piuski
25. 01. 2016 20.10
+2
če je bil penal za real.potem tudi za betis.gol pa iz ofsajda!!!torej,kdo je bil oškodovan????minotauer?
Symbolic
25. 01. 2016 20.49
+5
Penal spada v kategorijo "proste sodniške odločitve", offside je pa dejstvo!
apodgraj
26. 01. 2016 08.42
+3
mcklaren- to že vrapci na veji čivkajo , da niso za vse krivi trenerji . Vloga trenerja je v tem , da sestavi in pripravi ekipo , ki je v danem trenuktu sestavljena iz igralcev , ki so v najboljši formi .Problem pa nastane takrat ,ko nekatere"zvednike" , ki niso v najboljši forme ,ne upa postaviti na klop za rezerve. Ta problem imajo vsi trenerji pri Realu , da ne upajo ali nesmejo zvezdnika Ronaldo zaradi svoje slabe forme zamenjati med igro , kaj šele postaviti na klop za rezerve za začetku tekme . . Celo šli so tako daleč , da rajši zamenjajo trenerja , kot pa super zvezdniku odzveti nektere bonitete in istega postaviti nekoliko na realna tla oziroma ga popolnoma izeenačiti z vsemi ostalimi igralci .
Symbolic
26. 01. 2016 10.00
+1
mmickica
25. 01. 2016 16.08
+6
Real me je včeraj zelo presenetil, ne bom rekla razočaral, ker razočara me lahko le klub, za katerega navijam. O kakšni igri še vedno ni duha ne sluha, tako da se človek vpraša, a ti nesramno dragi igralci sploh znajo igrati nogomet? Edini, ki bi rad igral, pa očitno nima s kom, je Modrič! Brez zamere, ampak tako jih jaz vidim trenutno!
piuski
25. 01. 2016 20.12
+2
mmickica,boš vidla v soboto,kolk jih bo jan fasu.
Symbolic
25. 01. 2016 20.50
+1
mmickica
25. 01. 2016 21.13
+2
Barca zmaga po moje. Jan je res dobil najmanj golov, ampak od tega 2 od Barce, če se ne motim. Sorry Jan, želim ti vse naj naj, vendar ne na tej tekmi!
apodgraj
26. 01. 2016 09.07
+0
Mene ni nč presenetll , celo opravičeno sem pričakoval vsaj remi . Tudi zmaga je bila v rokah Betisa, seveda , če ne bi priskočila na po mč Realu sodnikška trojka
Trend01
26. 01. 2016 15.35
-2
dugi159
25. 01. 2016 15.55
+5
Ce mas zanic moko tud kruh ne bo dober
VaSi4658
25. 01. 2016 15.20
+3
Totalna blamaža Reala... Še dobro da imaji Benza.!!
apodgraj
26. 01. 2016 08.44
-1
Tudi ,da imajo vedno v pravem času na svoji strani tudi sodnike.
Porocilo
25. 01. 2016 14.42
+12
Kako lahko se prenasajo soigralci tega Ronalda, po tekmi je odsprintal z igrisca.
apodgraj
26. 01. 2016 08.49
+0
To ni naloga igralcev, to delo mora opraviti trener . Tak trener pa mora imeti jajca . Izgleda , da jih nima Zidan , tudi prejšnji trenerji so moralio oditi preprosto zato , ker so obnašanje Ronaldo tolerirali in ga stem delali vsemogočnega in nenadomestljivega za Real .
KardinalFrancRodeVKristusu
25. 01. 2016 14.18
+17
Poglejte na Yutub filmček ˝Agresion de Cristiano Ronaldo? | Real Betis 1-1 Real Madrid 2016˝.... Kakšen umazanec, naj že enkrat dobi nekaj tekem prepovedi zaradi takih sfrustriranih izpadov....
7strel
25. 01. 2016 14.34
+14
Ja res je umazan daje vzgled otrokom kako se vesti ko nemores zadevat golov ker si slab... vgalvnem bilo kam bo šou tam bo razgrajau in se cmeril vsako ekipo bo obrnil na slbso stran to definitivno naj gre raje v ameriko da ga nevidimo vec tu ker je res sramota za nogomet
apodgraj
26. 01. 2016 09.12
-1
Že komentar na sliko pove veliko , kako sodniki ščitijo tega umazanega igralca . VIdijo samo tisto , kar ne škoduje ekipi Reala . Pri drugih ekipa pa vidijo tudi to , kar gledalci in počasni posnetki nevidijo .
alien8potnik
25. 01. 2016 14.10
-14
zinedine je naložba za prihodnost. poštimal bo on real. že zdaj igrajo boljše kot pod rafo. ni dvoma, zidane je prava poteza reala, ne glede na včerajšnjo smolo in zgolj remi.
KardinalFrancRodeVKristusu
25. 01. 2016 14.20
+12
hahahaha.... To ste govorili tudi za Ancelotija in Beniteza.... Zidanu so šteti dnevi.....
mmickica
25. 01. 2016 15.52
+7
Že že, vendar dvomim, da bo Perez imel potrpljenje! Do zdaj ga ni imel z nikomer. Se bo treba najprej Pereza znebit!
+5
Kaj bo sele ko pridejo tekme u ligi prvakov..
apodgraj
26. 01. 2016 09.19
-1
V taki sestavi in vzdušju , ki vlada v ekipi Reala , Zidan ni nobena prihodnost in ni prava rešitev za Real . . Nasprotno z vstrajanjem po nepremembah znotraj ekipe , se bo tudi njemu nogometna pot z ekipo Reala prav hitro končala . Einstainova izjava , da je največja norost, delati po starem in pričakovati spremembe . Vzroke za takšno stanje vedo že praktično vsi , vendar jih ne znajo reševati na pavi strani .
KardinalFrancRodeVKristusu
25. 01. 2016 14.04
+24
Ronaldo je bil na koncu zelo razočaran, zajokal je.... Pa ne zaradi izgubljenih točk, ampak zato, ker ni dosegel gola....... Odigral je res katastrofalno, celo tekmo je pred golom čakal na podajo, padal po tleh in krulil z rokami... In on ima sam sebe za najboljšega? Patetično... Ronaldo ne igra za Real, on igra zase, za svojo statistiko....
apodgraj
26. 01. 2016 09.38
Za vse to, so pa največ krivi "kvazi" nogometni strokovnjaki , mediji in zasleplejni navijači . Še vedno ne razlikujejo , da je izbor najboljšega strelca samo ena izmed mnogih kvalitet in izbor najboljšega nogometaša povsem druga kompleksna zadeva , ki zahteva ne samo kvaliteto strelca ampak tudi vse ostale elemente nogometne igre , ki pa jih ni malo. Lewandolski trenutno najbolšji strelec na svetu , pa se ga nikdar ne uvršča med tri najboljše igralce na svetu , bog ne daj , da bi se ga primerjalo z Ronaldom . Čeprav so kvalitete Lewandolskega, kot dobrega in uspešnega igralca, veliko boljše od Ronaldovih .
rambek
25. 01. 2016 13.55
+7
Betis bi z malo srece lahko zmagal.
bizgecc
25. 01. 2016 16.54
+2
specialnih10
25. 01. 2016 13.52
+6
Zakaj si vecina zelite dybalo v realu, fant je v spaniji navdusen samo nad barcelono nevem zakaj bi ga kupovali ko pa ne bi bil s srcem pri realu. Treba lewo probat pripeljat al pa mogoce mullera ampak slednji mislim da bo ostal pri bayernu do konca. Opcija se je reus ter nekaj mladih obrambnih ker pepe pocasi nazaduje. Ronaldo, james, kovacic, benzema, danilo pa lepo adijo in pripeljat nekaj svezega v ekipo. Ampak to so samo moje zelje kaj bo pa real ustvaril pa bomo videli kmalu.
alien8potnik
25. 01. 2016 14.10
-2
benzema je trenutno najučinkovitejši napadalec v celi evropi. o čem ti to? tudi james se bo vrnil v igro. izi, izi.
CURVANORD Zanetti
25. 01. 2016 13.29
+9
Kopiram en del iz članka na nogomaniji Za konec pa še povedi, ki o odnosu med predsednikom in trenerjem povesta vse. "Ti veš, koliko dresov proda James? (Mateo) Kovačić ne proda niti enega," naj bi Benitezu pojasnil Perez.
krnekilojz
25. 01. 2016 13.36
+8
Ali se samo meni zdi, da Ronaldo na teli sliki zgleda malo utrujen in star? Počasi ampak sigurno gre v povprečje.
krnekilojz
25. 01. 2016 13.38
+6
V nekem drugem članku sem prebral, da je dosegel 16 golov ampak, da so ti goli dodali na Realov račun samo 2 točki, kar dokazuje, da lahko kaj naredi samo na tekmah, ki so že odločene in njegovi goli ne pomenijo nič.
KardinalFrancRodeVKristusu
25. 01. 2016 14.02
+11
Ronaldo ne igra za Real, on igra zase, za svojo statistiko....
KardinalFrancRodeVKristusu
25. 01. 2016 13.21
+11
Se vam že kaj kolca po Ancelotiju in Benitezu?.... hahahahaha.... Že nekaj mesecev, pa bo tudi Zidane moral oditi....
VENI-VIDI-VICI
25. 01. 2016 13.17
+8
Kakorkoli ... zdaj pa je že nedopustno , kakšne napake počnejo ti španski sodniki. In še naprej jih bodo, ker španska zveza ne naredi na tem nič. Znajo samo preganjati posameznike iz moštev in jim pisati kazni tako denarne kot zaporne.
KardinalFrancRodeVKristusu
25. 01. 2016 13.17
+12
Kaj jim pomagajo zmage s 6:0, potem pa pride tekma ko ne morejo zadeti.... Boste Realovci spet zahtevali menjavo trenerja?... hahahahahaha
meskic
25. 01. 2016 12.32
+15
Kroos: 79 tekem, samo 2 gola za Real (proti Rayu in Celti v lanski sezoni). To je katastrofalna statisitka. Odkar je prisel v Real, je Kroos postal povprecen igralec. Tudi goli od vezistov so dobrodosli. Evo npr., Raktic je v 84 tekmah za Barco dal 12 golov. Kroos je res mocno padel v kvaliteti , odkar je sel iz Bayerna.